Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επιχειρηματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία - όπως και σε όλους τους τομείς - τα «ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας». Την ίδια φράση, άλλωστε, χρησιμοποίησαν, τόσο ο Παπανδρέου, όσο και ο Καραμανλής μιλώντας σε «γυναικείες» συγκεντρώσεις.

Ετσι που μας τα λένε, μάλλον ευτυχισμένες πρέπει να είναι, για παράδειγμα, οι εργάτριες της ΠΑΛΚΟ ή οι εργαζόμενες στα «Υβόννη Στορς» με την ...απόλυσή τους. Ως απολυμένες, πλέον, τους δίνεται η ευκαιρία να ανοιχτούν στον τομέα των επιχειρήσεων...

Μάλλον οι εν λόγω πολιτικοί αρχηγοί βλέπουν ...πολλές σαπουνόπερες (όπου κυρίες με ταγεράκια διοικούν πολυεθνικές) και, το χειρότερο, με βάση αυτές εκπονούν τις πολιτικές τους θέσεις. Μόνον που η πραγματική ζωή αρχίζει, όταν τελειώνει η σαπουνόπερα...

«ΕΥΕΛΙΞΙΑ στην αγορά εργασίας», «τολμηρές ιδιωτικοποιήσεις» και «επίλυση του Ασφαλιστικού», είναι το τρίπτυχο των συστάσεων προς τους «νικητές της 7ης Μαρτίου» κατά τον πρόεδρο της Αλφα Μπανκ, σε χτεσινή του συνέντευξη. Να είστε σίγουροι ότι τα λόγια του δεν είναι ...στο βρόντο.

Σίγουρα, αν μπει στον κόπο να ρίξει μια μάτια στα προγράμματα και τις πολιτικές επιλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα μείνει απολύτως ικανοποιημένος. Κι αν οι τραπεζίτες (μετά τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές) κάνουν από τώρα συστάσεις, φανταστείτε τι έχει να γίνει μετεκλογικά.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ των παραπάνω το ότι μέχρι και την τελευταία (προεκλογική) στιγμή γίνονται ιδιωτικοποιήσεις. Ηδη, υπογράφτηκε συμφωνία για την πώληση των μετοχών της ΔΕΠΑ και περιμένει την έγκριση της επόμενης κυβέρνησης...

Το αν θα υπάρξει η έγκριση για την παραχώρηση μετοχικού πακέτου της προαναφερόμενης δημόσιας επιχείρησης στη συγκεκριμένη ισπανική εταιρία, που αναφέρει η συμφωνία, δεν το ξέρουμε. Το βέβαιο είναι πως, σε κάθε περίπτωση, η ιδιωτικοποίηση θα γίνει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εκτός πια αν ...βγει οριακά το ΠΑΣΟΚ και ασκήσουν βέτο οι Μάνος και Ανδριανόπουλος, απειλώντας να ρίξουν την κυβέρνηση! (Εχουμε φαντασία ε...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ