Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα με το ψηφοδέλτιο

Ομιλία σε συγκέντρωση εργατοτεχνιτών στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Motion Team

Οι ισχυροί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες μεταξύ του ΚΚΕ και των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν μέσα από τους σκληρούς αγώνες που έδωσε και δίνει αυτός ο ματωμένος κλάδος ενάντια στην αντεργατική πολιτική των κομμάτων της ολιγαρχίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχοντας στην πρώτη γραμμή τους κομμουνιστές, ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθούν και στην κάλπη.

Αυτό αναδείχτηκε στη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών, που έγινε χτες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αλλωστε, το βάρος που δίνει το ΚΚΕ στους εργατοτεχνίτες της Ζώνης γίνεται χειροπιαστό και από το γεγονός ότι τρεις μεταλλεργάτες βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό του της Β΄ Περιφέρειας του Πειραιά, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Σωτήρης Παπασωτηρίου.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο Σ. Πουλικόγιαννης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε ότι για τον κλάδο τους είναι θέμα ζωής η ενίσχυση του ΚΚΕ, καθώς βιώνει την πιο άγρια μορφή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής των κομμάτων της ολιγαρχίας. Η ανεργία σπάει κόκαλα, ενώ οι εργοδότες - εφοπλιστές και εργολάβοι - με τις πλάτες αυτής της πολιτικής επιβάλλουν τις πιο αντεργατικές μορφές εκμετάλλευσης, που φτάνουν ακόμα και στο σκοτωμό εργατών.

Ο Θ. Παναγιωτόπουλος με τη σειρά του τόνισε ότι η ψήφος είναι ένα όπλο με το οποίο οι εργατοτεχνίτες και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρήσουν σκληρά τα κόμματα της ολιγαρχίας που τους καταδικάζουν στην ανεργία και στη φτώχεια, και κατέληξε λέγοντας: «Οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που αποτελούν την πρωτοπορία του Πειραιά, στις 7 του Μάρτη θα ρίξουν ψήφο κόκκινη».

Ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να «τσαλακώσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού όχι μόνο για την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, τη συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και γιατί το ΠΑΣΟΚ έχοντας τη σταθερή υποστήριξη και της ΝΔ ιδιωτικοποιεί την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση», ιδιωτικοποιεί το δημόσιο πλούτο, τις παραλίες, τα δάση, τα βουνά, τα πάντα. «Γιατί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να στηρίζει και να προωθεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της "νέας τάξης πραγμάτων"». Τόνισε ιδιαίτερα και τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΝ, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ των στρατηγικών επιλογών αυτής της πολιτικής, δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου, και υπογράμμισε ότι με την ψήφο στο ΚΚΕ οι εργαζόμενοι θέτουν και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, το οποίο θα διεκδικήσει και την εξουσία για να μπει ένα τέλος σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

«Θεωρούμε - σημείωσε - ότι είναι ανάγκη τούτες τις μέρες με το ψηφοδέλτιο στο χέρι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, να απευθυνθούμε σε εργαζόμενους που μπορεί να ψήφιζαν μέχρι τα χτες ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αλλά είναι εργάτες ή εργαζόμενοι στη Ζώνη. Είναι ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική και να τους πούμε ότι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να περιορίσουν τη δύναμη του δικομματισμού, τη δύναμη των δυνάμεων εκείνων οι οποίες ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, της ανεργίας, της φτώχειας, της υποαπασχόλησης, για την πολιτική που φέρνει συνεχώς περισσότερα δεινά στους λαούς και περισσότερα κέρδη στα μονοπώλια και στις πολυεθνικές. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να είναι σίγουροι την επόμενη μέρα ότι έχουν κάνει την καλύτερη επένδυση και γι' αυτούς και για τα παιδιά τους, για το σήμερα και το αύριο του τόπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ