ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Φλεβάρη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Νικολάου
Γιάννης Νικολάου
Φωτ.

Ο Στέλιος Μπουντούκης, πρωτοπόρος συνδικαλιστής της Nαυπηγοεπισκευαστικής Zώνης του Περάματος και του εργατικού κινήματος του Πειραιά, πέθανε στις 7 Φλεβάρη 2004 σε ηλικία 81 χρόνων. Από τις αρχές της δεκαετίας του '60, διατέλεσε κατ' επανάληψη πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Σωματείου Λεβητοποιών, πρώτος πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και κατόπιν επίτιμος πρόεδρος.

Γεννήθηκε στην Πέτρα της Μυτιλήνης. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (ΕΠΟΝ, εφεδρικός ΕΛΑΣ). Από τις αρχές της δεκαετίας του '50, συμμετείχε από τους πρώτους στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα στις ζοφερές συνθήκες του μετεμφυλιακού αστυνομικού κράτους. Οργανώθηκε στην προδικτατορική ΕΔΑ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ και την ΕΣΑΚ-Σ.

Εως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε ένας ασυμβίβαστος κομμουνιστής, πιστός στα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του Λευτέρη Χολή, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, πρόσφεραν για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ: Ο Γιάννης Λίτσας 150 ευρώ στην ΚΟ Αγρινίου και σύντροφοι και φίλοι του 300 ευρώ στη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

* * *

Θανάσης Νικολάου
Θανάσης Νικολάου
Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Γιάννης Κόλλιας γεννήθηκε το 1921 στη Μεκουνίδα Καρύστου Εύβοιας.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 8 Γενάρη 2004.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Καρύστου, για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Τα αδέλφια του Αντώνης, Κώστας, Λευτέρης και Σπύρος

* * *

Στις 17 Γενάρη 2004 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Φάνης Βαγγελάτος, μέλος του ΚΚΕ. Η ταφή του έγινε στο χωριό που γεννήθηκε, στα Κομητάτα Κεφαλονιάς, με πολιτική κηδεία, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Στη μνήμη του, φίλοι και συγχωριανοί του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Ερύσσου Κεφαλονιάς, 160 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη την πολυαγαπημένης κόρης μας Μαρίας Αιχμαλωτίδου, προσφέρουμε για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 35 ευρώ.

Αγγελική και Χαράλαμπος Αιχμαλωτίδης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιώργου Εξαρχόπουλου (Ξαρχογιαννόπουλου), μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρω 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Μαγνησίας, και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο αδελφός του Λεωνίδας

* * *

Φωτ.

Την 1η Φλεβάρη 2004, μας «άφησε» η αγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα Χρυσούλα Μπάιρα - Χριστοφορίδου. Γεννήθηκε το 1930 στην Κορνοφωλιά Εβρου από γονείς αγρότες. Στον Εμφύλιο, ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ στην περιοχή της. Πολιτικός πρόσφυγας από το φθινόπωρο του 1949, στη Ρουμανία, στην αρχή εργάστηκε στους παιδικούς σταθμούς και αργότερα στο εργοστάσιο «ΠΡΟΓΚΡΕΣ » της Βραΐλας ως σχεδιάστρια. Ενώ, παράλληλα, βοηθούσε την τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ.

Στέφανος Παπαγεωργάκης
Στέφανος Παπαγεωργάκης
Ηταν καλή σύζυγος, μητέρα και γιαγιά και ο ξαφνικός θάνατός της δημιούργησε μεγάλο κενό στην οικογένειά της.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη και 20 ευρώ στο Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων Θεσσαλονίκης.

ΟΙκογένεια Αλέξανδρου Χριστοφορίδη

* * *

Φωτ.

Στις 30 Νοέμβρη 2003 άφησε την τελευταία πνοή του ο αγαπημένος μας Χρήστος Κώτσιας, μέλος του ΚΚΕ από το 1963. Γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Λάγκα Αργους Ορεστικού Καστοριάς από γονείς αγρότες, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Το 1948, το κύμα της τρομοκρατίας και των διώξεων, ανάγκασε την οικογένειά του να καταφύγει στην Τσεχοσλοβακία, στην πόλη Τρίνετς. Εκεί τελείωσε Βιομηχανική Σχολή. Παντρεύτηκε την Νίκη Χάτσιου και απέκτησαν τρία παιδιά. Ηταν πολλά χρόνια γραμματέας της τοπικής ΚΟΒ του ΚΚΕ.

Επέστρεψε με την οικογένειά του στην πατρίδα το 1990. Ζούσαν στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Νίκη και τα παιδιά του Βασίλης, Θανάσης, Μελίνα προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Στις 26 Νοέμβρη 2003 πέθανε και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου η πολυαγαπημένη μας Αννούλα Γκουτζιμίση. Γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Κυανή Διδυμότειχου από φτωχούς γονείς. Από παιδί, μαζί με τον αδελφό της, έζησε με τον παππού της, γιατί οι γονείς της βρίσκονταν μακριά. Από 12 χρόνων, άρχισε να ξενοδουλεύει για να βγάλει το ψωμί της.

Ελλη Φωκά
Ελλη Φωκά
Το 1960 πήγαν με τη μητέρα της και τον αδελφό της στη Βουλγαρία για να συναντήσουν τον πατέρα της, ο οποίος ζούσε εκεί.

Στη Βουλγαρία δούλεψε στην παραγωγή, παντρεύτηκε και απόκτησε μια κόρη.

Επαναπατρίστηκε το 1987. Αλλά και στην πατρίδα εργάστηκε σκληρά για να βοηθήσει την οικογένειά της.

Ηταν άνθρωπος με πολλά χαρίσματα, νηφάλιο νου, ευστροφία, υπερευαισθησία και τελειομανής. Η επάρατος νόσος, όμως, της έκοψε το νήμα της ζωής στα 63 χρόνια της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής, που τη σκεπάζει.

Αιώνια η μνήμη σου, Αννούλα μας.

Στη μνήμη της, προσφέρω 15 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο πατέρας της Ζήσης Σιδεράς

* * *

Οι γονείς μου Κώστας και Αγλαΐα Χαδούλη - Αναστασίου γεννήθηκαν στην Καρίτσα Λάρισας από γονείς φτωχούς αγρότες. Ο πατέρας μου έφυγε από το χωριό του και στα 15 χρόνια του μπαρκάρισε με καΐκι. Στις 18 Ιούνη 1942, έπειτα με συμπλοκή με έναν Ιταλό, αναγκάστηκε, μαζί με άλλους συγγενείς του να βγει στο βουνό, στην πρώτη ανταρτοομάδα του Κίσαβου. Υπηρέτησε στο 5ο Σύνταγμα με καπετάνιο τον Γιώργο Βόγια (Καρτσιώτης). Αργότερα εντάχθηκε στο ΕΛΑΝ και πρόσφερε το καΐκι του, το οποίο ανατινάχτηκε, ενώ μετέφερε εφόδια του ΕΛΑΣ.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, όχι μόνο δεν αποζημιώθηκε για την απώλεια του καϊκιού του, αλλά πιάστηκε και βρέθηκε στις φυλακές.

Μαρία Αιχμαλωτίδου
Μαρία Αιχμαλωτίδου
Η μητέρα μου Αγλαΐα υπέστη και αυτή τις συνέπειες της δράσης του πατέρα μου, πριν και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

Και οι δυο γονείς μου ήταν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το θάνατό τους.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Μπραχαμίου, για την εκλογική μάχη.

Καίτη Αναστασίου

* * *

Φωτ.

Στις 16 Φλεβάρη 2004, «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ευλαμπία Μουτσούλα. Η κηδεία της έγινε στις 19 Φλεβάρη.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Γιώργος Μουτσούλας, αντιστασιακός, και τα παιδιά της πρόσφεραν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης Καλογρέζας.

  • Επίσης στη μνήμη της Ευλαμπίας Μουτσούλα, η ΚΟΒ Αλσούπολης Καλογρέζας πρόσφερε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* **

Φωτ.

Το Δεκέμβρη του 2003 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής και φίλος Θωμάς Θανούλης. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Δροσερό Ιωαννίνων από γονείς φτωχούς αγρότες. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ από το 1947, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί εργάστηκε ως τορναδόρος στη Βιομηχανία. Παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά.

Μεγάλη ήταν η λαχτάρα του να επιστρέψει με την οικογένειά του στην Ελλάδα.

Λίγο πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής, η βαριά αρρώστια τον νίκησε.

Στη μνήμη του, οι φίλοι του Ηλίας και Φωτεινή Κολιτήρα προσφέρουν 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Αργύρης Φωτάκης
Αργύρης Φωτάκης
* * *

Ο Πολύβιος και η Μαρία Γκέλη πρόσφεραν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Στις 25 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Κώστας Παπαθεοδώρου, μέλος του ΚΚΕ από το Βελεστίνο Μαγνησίας.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βελεστίνου, για την επιτυχία του εκλογικού αγώνα του ΚΚΕ.

Η κόρη του Ελένη

* * *

Φωτ.

Στις 24 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της μητέρας μας Ελένης Νικ. Γιαννοπούλου.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά της Μαργαρίτης - Στέφανος - Ρούλα - Ελένη

Τα εγγόνια της Νίκος, Παναγιώτα, Αλέξανδρος

* * *

Φωτ.

Στις 14 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του Αυρήλιου Χατζηγεωργίου (Γαβρήλου). Γεννήθηκε το 1917. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στα Ταμπούρια του Πειραιά. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έζησε μέσα σε στερήσεις και από μικρός βγήκε στη βιοπάλη.

Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Ηταν ο ομιλητής εκ μέρους του ΕΑΜ στη συγκέντρωση που έγινε στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Στη διάρκεια της διαδήλωσης, πιάστηκε από τους Ιταλούς, πέρασε από Γερμανικό Στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή. Στάλθηκε σε φυλακές στη Γερμανία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα με την Απελευθέρωση. Πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία και το Μακρονήσι.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος του Σωματείου Οικοδόμων.

Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο κόμμα της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Αρετή Τζήμα
Αρετή Τζήμα
Στη μνήμη του, ο γιος του Δημήτρης προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης μας μάνας Μαρίας Μουλλά. Γεννήθηκε το 1926 στο Ελληνοχώρι Εβρου. Στην Κατοχή ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο μαχήτρια του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1982.

Μας λείπει πολύ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου Αργύρη Φωτάκη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Η Λενιώ του

* * *

Φωτ.

Ο Ανδρέας Ζίνδρος (Μήτσης) γεννήθηκε το 1916 στο χωριό Πλαγιά (Ζέρμα) Κόνιτσας από γονείς φτωχούς εργατοαγρότες. Νωρίς μπήκε στη βιοπάλη. Τρία χρόνια δούλεψε στις οικοδομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στην Κατοχή, ήταν αντάρτης του 385 Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ και ήταν από τα πρώτα μέλη της ΚΟΒ του χωριού του. Οργάνωσε τις επιτροπές του ΕΑΜ (Εθνική Αλληλεγγύη, Επιμελητεία του Αντάρτη) και από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ στο χωριό του, μαζί με άλλους συγχωριανούς του.

Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε, όπως και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Το Μάρτη του 1946 βγαίνει στο βουνό στα Τμήματα του Χαρίση Ζντράβου και Γιώργου Ζωίδη. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες.

Πολιτικός πρόσφυγας με τη λήξη του Εμφύλιου, στην Τασκένδη, εργάστηκε σε οικοδομικές επιχειρήσεις, ως επικεφαλής συνεργείων.

Εως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στο ΚΚΕ. Η μορφή του θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

Δέσποινα Ιωακείμ
Δέσποινα Ιωακείμ
Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η γυναίκα του Στεργιανή, τα παιδιά του Χρήστος, Γιώργος, Νίκη, οι νύφες του Δήμητρα, Αλεξάνδρα και τα εγγόνια του 50 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ και 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ, και ο εξάδελφός του Νίκος Τσάγκας 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 10 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας Θεόδωρου Μουτίδη, οπαδού του ΚΚΕ, Μακρονησιώτη, αγωνιστή για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σοσιαλισμού, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στις 21 Δεκέμβρη 2003, «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας Στέλιος Βιτζηλαίος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός και αφοσιωμένος αγωνιστής για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του.

Τα αδέλφια του Μαρία, Σοφία, Κατερίνα, Βασίλης

Τα ανίψια του

* * *

Φωτ.

Στις 28 Φλεβάρη έκλεισαν 18 χρόνια από το «χαμό» της αγαπημένης μας Ελλης Φωκά.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Ο σύζυγος Νίκος Φωκάς

Τα παιδιά της Γεράσιμος και Λευτέρης

ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Σούζουρο)
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Σούζουρο)
* * *

Φωτ. 2

Σήμερα 29 Φλεβάρη κλείνουν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» για το στερνό ταξίδι της η αγαπημένη μας Δέσποινα Ιωακείμ. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, έμεινε πιστή έως το θάνατό της στα ιδανικά του κομμουνισμού, τα οποία υποστήριζε ένθερμα. Απλόχερη ήταν πάντα η οικονομική βοήθεια, που την πρόσφερε με χαρά, παρά το ότι εκείνη ζούσε μια ζωή λιτή και απέριττη.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, αταλάντευτου κομμουνιστή Στέφανου Παπαγεωργάκη, προσφέρω, για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αδελφών μου Γιάννη και Θανάση Νικολάου από τη Θίσβη Βοιωτίας, μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αντώνιος Νικολάου

* * *

Φωτ.

Ο Κυριάκος Αθανασιάδης (Θόδωρος) γεννήθηκε το 1924. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή έδρασε σε Βέρμιο, Πάικο και τις γύρω περιοχές, κοντά στον καπετάν Στάθη. Με τους πρώτους αντάρτες, οργάνωσε τα τμήματα του ΔΣΕ στην περιοχή με το Σοφιανό. Τραυματίστηκε βαριά στη μάχη της Φλώρινας και πέρασε στις ανατολικές χώρες για θεραπεία. Στη Ρουμανία φοίτησε στη Σχολή «Μπελογιάννη». Στάλθηκε στην Ελλάδα για παράνομη δουλιά. Στην επιστροφή του, πιάστηκε και βασανίστηκε φρικτά. Καταδικάστηκε δυο φορές σε θάνατο. Κρατήθηκε στο Επταπύργιο και εξορίστηκε στα Γιούρα, στη Λέρο και την Κέρκυρα. Τα σημάδια από τα βασανιστήρια τον ακολούθησαν έως το θάνατό του.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, έπειτα από 17 χρόνια, συνέχισε τον αγώνα του ως μέλος της ΚΟΒ Σκύδρας.

Στις 19 Γενάρη 2004, σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του.

Αιώνια η μνήμη του.

Το μνημόσυνό του γίνεται σήμερα, 29 Φλεβάρη, στη Σκύδρα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Σκύδρας.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που μας «άφησε» η Αρετή Τζήμα. Γεννήθηκε το 1925 στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων. ΕΑΜίτισσα στην Κατοχή και μέλος του ΚΚΕ, έμεινε πιστή στο Κόμμα της έως το τέλος της ζωής της. Το 1948 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Το φθινόπωρο του 1949 πέρασε, μαζί με τον σύζυγό της Λευτέρη Θωμά στην Πολωνία, ως πολιτικός πρόσφυγας.

Μετά την αποστολή του συζύγου της στην Ελλάδα, από όπου δεν επέστρεψε, στάλθηκε με τα δυο παιδιά της στη Ρουμανία. Δούλεψε ως δακτυλογράφος στο Εκδοτικό της Κεντρικής Επιτροπής επί 10 χρόνια.

Από το 1961 έως το 1965, δούλεψε στην ΚΟ Τασκένδης. Εκεί παντρεύτηκε για δεύτερη φορά τον Γεώργιο Τζήμα (Γκόγκο) και απέκτησε έναν γιο. Το 1965 πήγαν στην Πράγα. Εκεί δούλεψε μαζί με τον σύζυγό της στο περιοδικό «Προβλήματα Ειρήνης και Σοσιαλισμού».

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα με τα παιδιά της και τη σορό του συζύγου της. Από το 1982 έως το 1988, ήταν δακτυλογράφος στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Δεσκάτης 150 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα.

Τα παιδιά της: Ελευθερία, Σωτήρης, Κώστας

***

φωτ.

Μέσα σε 6 μήνες «έφυγαν» από κοντά μας τρεις γειτόνοι, συγγενείς και σύντροφοι. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ (Σουζουρο), ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΖΑΧ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ (Μιαούλης) και ο ΜΗΤΣΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ (Μητσάρας).

Στη μνήμη τους, η Δέσποινα Λιτσαρδή - Φουντούλη προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

***

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες, που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας γείτονας ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ (Σουζουρο).

Στη μνήμη του, τα αδέλφια Αγγελος, Νικόλας και Σταμάτης Γ. Φουντούλης προσφέρουν 30 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας, με την υπόσχεση ότι δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Φωτ.

Σήμερα, 29 Φλεβάρη, στις 12.15 στο Νεκροταφείο της Καλλιθέας γίνεται το μνημόσυνο του

ΛΑΚΗ (Βασίλη) ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗ

Λένε ότι οι καλοί άνθρωποι δε γερνάνε και δεν πεθαίνουν ποτέ. Μένουν μαζί μας για να μας δίνουν θάρρος και κουράγιο για να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά που πιστεύουμε, για τα ιδανικά που πίστευε και για τα οποία αγωνιζόταν ο Λάκης Αφεντουλίδης.

Λάκη έφυγες την ώρα μιας μεγάλης μάχης, της μάχης που δίνει το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, και στην οποία, όπως πάντα, θα ήσουν παρών.

Στις δύσκολες στιγμές θα βλέπουμε τη φωτογραφία σου και θα παίρνουμε δύναμη για να φτάσουμε στο μεγάλο στόχο, που θα είναι η αρχή της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στην Ενωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης.

Οικογένεια Σάββα Ζευγαρόπουλου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ