ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Μάρτη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΝΑΤΟ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Στίβος μάχης

Στους ελληνικούς «καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν γίνει ποτέ», όπως όλα δείχνουν εκτός από τις Ολυμπιακές Ομάδες των χωρών, θα «παρελάσουν» και οι στρατιωτικές μονάδες του ΝΑΤΟ.

Το κολοσσιαίο και από οικονομική άποψη έργο της «ασφάλειας» των Ολυμπιακών Αγώνων, το διαχειρίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή «μοίρασε» τα συμβόλαια σε διάφορες εταιρίες, αυτή πιέστηκε και εκβιάστηκε για την αποδοχή κενών ασφάλειας και αναγκών, αυτή, τελικά, διαπραγματεύτηκε με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ για τις «αναγκαίες» στρατιωτικές δυνάμεις που θα πρέπει να διαθέσει η συμμαχία. Το «κερασάκι» στην τούρτα, όμως, το άφησε για μετά τις εκλογές.

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που θα έχει την... τύχη να διαχειριστεί την Ολυμπιάδα και να αποκομίσει τα όποια επικοινωνιακά οφέλη, είναι υποχρεωμένη να καταβάλει και κάποιο αντίτιμο. Είναι αυτή που υπέβαλε το επίσημο αίτημα για τη συνδρομή στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το αίτημα, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να υποβιβαστεί, έχει τεράστια σημασία, καθώς η τοποθέτηση του ΝΑΤΟικού πέπλου «προστασίας» προϋποθέτει ουσιαστικά την ανάθεση του έργου της ασφάλειας ολόκληρης της χώρας στον Αμερικανό διοικητή των δυνάμεων της συμμαχίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η πλέον προκλητική «ανάγκη» την οποία διαπίστωσαν οι Αμερικανοί και ζητούν να γίνει αποδεκτή από την Αθήνα, είναι η συνδρομή της νέας Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης που έχει συγκροτήσει το ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί, όπως επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι, έχουν τη σφοδρή επιθυμία να αξιοποιήσουν την παγκόσμια εμβέλεια του γεγονότος των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να προβάλουν, σε ειρηνική περίοδο, το νέο σώμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις σχετικές συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, δε συμφωνούν αυτή η δύναμη να «κρυφτεί» σε κάποια πλοία, αλλά απαιτούν να πατήσουν έδαφος, με το πρόσχημα ότι οι άνδρες δεν μπορούν να μείνουν σε ετοιμότητα χωρίς γυμνάσια για διάστημα ενάμιση μήνα που θα διαρκέσουν οι Ολυμπιακοί και παραολυμπιακοί Αγώνες.

Οπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, οι αμερικανικές απαιτήσεις θα γίνουν τελικά αποδεκτές, όπως αποδεκτές έχουν γίνει και οι διαπιστωμένες (από τους Αμερικανούς) ανάγκες για τη συνδρομή σε δυνάμεις στον αέρα και τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο ελληνικός εναέριος χώρος, καθώς και ο εναέριος χώρος στην Αδριατική, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο νότια και ανατολικά της Κρήτης, θα εποπτεύονται από ΝΑΤΟικά ΑΒΑΞ τα οποία θα καθοδηγούν τις περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών της συμμαχίας. ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία με τη συνδρομή πλοίων του 6ου αμερικανικού στόλου θα περιπολούν εκτός και αν παραστεί ανάγκη και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η ανεξέλεγκτη δράση πρακτόρων και λοιπών συναφών επαγγελματιών, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο «καλύτεροι από κάθε άλλη φορά» θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού...


Απόβαση ΝΑΤΟικής... «κομαντατούρ»

Από άσκηση ετοιμότητας της δύναμης ταχείας επέμβασης, στη Σάμο

Eurokinissi

Από άσκηση ετοιμότητας της δύναμης ταχείας επέμβασης, στη Σάμο
«Γαλαζοπράσινη» είναι η υπογραφή κάτω από το διάταγμα της ΝΑΤΟικής «κατοχής», στην οποία εισήλθε και επισήμως η χώρα με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία υπήρξε η αφορμή. Η ουσία είναι ότι η χώρα εισέρχεται και τυπικά σε μια περίοδο απροκάλυπτου περιορισμού της εθνικής της κυριαρχίας και αυτή είναι μια εξέλιξη που είχε προδιαγραφεί από καιρό:

  • Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής εξέλιξης γράφτηκε προεκλογικά. Η απόβαση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα σαν «δύναμης ασφαλείας» για την Ολυμπιάδα συμφωνήθηκε μεταξύ του ΓΓ του ΝΑΤΟ Χ. Σέφερ σε επικοινωνία με τον τέως υπουργό Εξωτερικών Τ. Γιαννίτση, ήδη μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Φλεβάρη. Η επικοινωνία τους είχε ως αντικείμενο τη συμφωνία για την παρουσία μαχητικών ΝΑΤΟικών αεροπλάνων, κατασκοπευτικών «ΑΒΑΚΣ» και παρουσία «δυνάμεων αποτροπής» πιθανής επίθεσης...
  • Η επικύρωση των αποφάσεων τελέστηκε με την επίσκεψη του Σέφερ και τη συνάντησή του με τον Κ. Σημίτη στις 19 Φλεβάρη. Σε κείνη την επίσκεψη είχαμε και κάτι περίεργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κοτζάμ ΓΓ του ΝΑΤΟ, συναντήθηκε και με κάποιον κύριο Θεοδόση Γεωργίου, που εμφανίζεται ως επικεφαλής μιας οργάνωσης με τίτλο: Ενωση Ατλαντικής και Ευρωπαϊκής Συνεργασίας. Απαιτείται να εξηγηθεί από τους αρμοδίους: Η παραπάνω εμφανιζόμενη ως «μη κυβερνητική οργάνωση» ανήκει μεταξύ αυτών που χρηματοδοτούσε ο Γ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών και επιπλέον συνεχίζει πιθανά να χρηματοδοτείται και επί κυβέρνησης ΝΔ;...
  • Η χώρα έχει εισέλθει, εν κρυπτώ φυσικά, σε περίοδο προετοιμασίας για τη ΝΑΤΟική «κατοχή» εδώ και καιρό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ασφαλείς πληροφορίες μιλούν για μυστική άσκηση που διεξήχθη πρόσφατα στον Πειραιά και στην παραλία Παλαιάς Φώκαιας, υπό την κωδική ονομασία «Μπλε Οδύσσεια», η οποία κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η άσκηση που έγινε με τη συμμετοχή στρατού, αστυνομίας, πυροσβεστικής και ιατρικού προσωπικού, περιλάμβανε «Ολυμπιακά» σενάρια κρίσης με ομήρους στη θάλασσα, χρήση βιολογικών όπλων, ατομικών όπλων και «πιθανή» τρομοκρατική επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής».
Ως «ανταπόδοση» θα πάμε σε Ιράκ - Αφγανιστάν!!!

Η συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΝΑΤΟ, ούτε λίγο ούτε πολύ προβλέπει απόβαση 50.000 (!!!) ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα! Μια Ελλάδα στρατοκρατούμενη, με κάμερες παρακολούθησης παντού και τη ΝΑΤΟική «κομαντατούρ» να εποπτεύει κάθε πλευρά της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής του ελληνικού λαού! Μια επιχείρηση που θα πληρωθεί από τον ελληνικό λαό 750 εκατ. ευρώ (τριπλάσια από το Σίδνεϊ)! Ομως το βαρύτερο τίμημα είναι αυτό:

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ελλάδα, «υπόχρεη» καθώς θα είναι για τις «υπηρεσίες» του ΝΑΤΟ, θα «ανταποδώσει» τη ΝΑΤΟική «ευεργεσία» αποστέλλοντας μετά τη λήξη της Ολυμπιάδας «γενναίο» αριθμό ελληνικών δυνάμεων για να επανδρώσουν το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (με αντίστοιχη πίεση και για αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Ιράκ)!!!

Είναι φανερό ότι η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο επίσημου περιορισμού της εθνικής της κυριαρχίας. Η τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία ήταν η αφορμή. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το πρόσχημα...


Ν. Μπ.


ΚΚΕ
Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να καλέσει το ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με αφορμή το μακελειό στη Μαδρίτη:

«Το μακελειό στη Μαδρίτη, που στοίχισε τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα 100άδων αθώων ανθρώπων, έρχεται να προστεθεί στους κρίκους ανάλογων τρομοκρατικών ενεργειών, που γεννούν πολλά ερωτήματα, ξεκινώντας από την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Στο κύριο θέμα "ποιοι ωφελούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες", η απάντηση δίνεται από τα ίδια τα γεγονότα: Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εξαπολύεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μια γιγάντιας έκτασης επίθεση κατά των λαών. Πολύ χαρακτηριστική είναι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναθέσει στο ΝΑΤΟ την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων!

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με αυτή την απόφαση. Καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή που αποδέχτηκε τη ΝΑΤΟική εμπλοκή, χρησιμοποιώντας το αίσθημα ανασφάλειας που γεννούν γεγονότα σαν αυτό της Μαδρίτης.

Το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός πολέμου και καταστολής. Στρέφεται κατά των λαών και επομένως είναι ο πλέον ακατάλληλος να εγγυηθεί τη λήψη μέτρων που ασφαλώς χρειάζεται να παρθούν. Πολύ περισσότερο που το ΝΑΤΟ δεν πηγαίνει οπουδήποτε για να φύγει, αλλά για να εγκατασταθεί.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που διαθέτει και πείρα και μνήμη όσον αφορά στο ρόλο του ιμπεριαλισμού, να προβληματιστεί ειδικά στο φαύλο κύκλο που ξετυλίγεται μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους: Με πρόσχημα αυτό το χτύπημα, νομιμοποιήθηκαν οι προληπτικοί πόλεμοι, ζήσαμε τη σφαγή των λαών του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Πάρθηκαν νομοθετικά μέτρα περιστολής των δικαιωμάτων και ελευθεριών από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, και την ελληνική. Και τώρα, με πρόσχημα τη Μαδρίτη, ετοιμάζονται νέα μέτρα καταστολής!

Ο ιμπεριαλισμός είναι ο υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτης. Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός εναντίον του. Η κυβέρνηση Καραμανλή να αναθεωρήσει τώρα την απόφαση ανάθεσης στο ΝΑΤΟ της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ