ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Το ενδιαφέρον στον ... «Ζοτς»

«Μην ακούτε τις φήμες», τονίζει ο Ομπράντοβιτς

Sportidea

«Μην ακούτε τις φήμες», τονίζει ο Ομπράντοβιτς
Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο αγώνας του Παναθηναϊκού σήμερα κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουργκάνα» (21.40) είναι βαθμολογικά αδιάφορος για την ελληνική ομάδα που έχει χάσει τις ελπίδες του για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Παρ' όλα αυτά, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτό εστιάζεται σε κάτι το εξωαγωνιστικό, που, όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Βαρκελώνη και φουντώνει τα γνωστά σενάρια που θέλουν τον Σέρβο τεχνικό να αποτελεί διακαή πόθο των «μπλαουργκάνα» για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Παρ' όλα αυτά ο «Ζοτς» τους προσγείωσε στην πραγματικότητα. «Η Μπαρτσελόνα έχει προπονητή κι αυτό εγώ πάντα το σέβομαι. Κανείς από την ομάδα δε μου έχει μιλήσει. Αν το κάνει, τότε συζητάμε». Οσο για τον αγώνα, ο Ομπράντοβιτς βρήκε λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός δε θα πρέπει να εμφανιστεί απόψε το βράδυ αδιάφορος στο παιχνίδι. «Η βαριά ήττα μας στον πρώτο γύρο στην Αθήνα πλήγωσε τον εγωισμό μας και τώρα θέλουμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και να νικήσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης», που ζητά από τους παίκτες του να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν, διότι εκτός των άλλων τούτο θα φανεί χρήσιμο, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα». Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν ταξίδεψε πλήρης στη Βαρκελώνη, καθώς το μειωμένο ενδιαφέρον του αγώνα επέτρεψε στον Ομπράντοβιτς να αφήσει στην Αθήνα δύο παίκτες του, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Παπανικολάου θα συνεχίσουν το πρόγραμμα αποθεραπείας. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, η Μπαρτσελόνα «καίγεται» για τη νίκη, καθώς κυνηγά την Μπενετόν και αν χάσει, χάνεται.

  • Οριστικά στο Τελ Αβίβ θα διεξαχθεί το φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, σύμφωνα με απόφαση που πήρε η εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΛΕΜΠ. Μάλιστα η απόφαση ήταν ομόφωνη, κάτι που σημαίνει ότι οι Ιταλοί και οι Ισπανοί, που είχαν τις αντιρρήσεις τους και ουσιαστικά είχαν ανακινήσει το θέμα, ήραν τελικώς όποια επιφύλαξη είχαν.
ΤΕΝΙΣ
Προέλαση Δανιηλίδου

Μία ακόμα τεράστια επιτυχία κατέγραψε η Λένα Δανιηλίδου (Νο 25 στην παγκόσμια κατάταξη) στο τουρνουά NASDAQ 100 που διεξάγεται στο Μαϊάμι. Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε στον προημιτελικό την Κροάτισσα Καρολίνα Σπρεμ (Νο 38 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-0 σετ (6-1, 6-3) και προκρίθηκε στους τέσσερις της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Σερένα Ουίλιαμς που μετράει 16 συνεχείς νίκες στη διοργάνωση, ενώ διεκδικεί τον τρίτο συνεχή τίτλο.

Ο αγώνας με τη Σπρεμ δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα για τη Λένα, που χρειάστηκε 25 λεπτά να πάρει το πρώτο σετ με 6-1 και άλλα 46 μέχρι να επικρατήσει στο δεύτερο με 6-3 και να προχωρήσει στα ημιτελικά με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Ανάμεσά στα... θύματά της και η Τζένιφερ Καπριάτι. Η Σερένα Γουίλιαμς που στο Μαϊάμι εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τον περσινό τραυματισμό της, έπαιξε λιγότερο από μία ώρα, απέναντι στη συμπατριώτισσά της Τζιλ Κράιπας, την οποία και νίκησε 6-0, 6-1.

«Αξίζει ένα μεγάλο ΟΧΙ!»

Κάλεσμα αγώνα του βετεράνου πρωταθλητή της πάλης Ν. Μουζάκη, ζωγράφου, ενάντια στη στρατιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων

Κάλεσμα αγώνα σε ένα πλατύ κίνημα ενάντια στη στρατιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων απευθύνει σε όλη την αθλητική κοινότητα και τους παλιούς συναθλητές του ο Νίκος Μουζάκης, ζωγράφος και βετεράνος πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, διεθνής διαιτητής της πάλης και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης. Στην επιστολή, με την οποία απευθύνεται στον κόσμο του αθλητισμού, γράφει:

«Κανένας στρατός, καμία αστυνομία, κανένα μέσο βίας δεν μπορεί να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αν πρώτα δεν εξαλειφθούν τα αίτια που το προκαλούν. Τρομοκράτες, πρώτα και κύρια, είναι αυτοί που μακελεύουν τους λαούς. Αφοπλίζουν καταστρέφοντας κάθε παραγωγική δύναμη που υπήρχε αιώνες πριν. Δολοφονούν γυναίκες και παιδιά, ρίχνουν λαούς με πολιτισμό χιλιάδων χρόνων στη θλίψη, στην κακομοιριά και στον πόνο». Και προσθέτει:

«Αλήθεια, τι ειρωνεία από αυτούς που δολοφονούν τους λαούς. Οι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και οι συνοδοιπόροι τους που είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε όλο τον πλανήτη (θυμίζω τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ). Αυτοί που κρατούν ως ομήρους χώρες που τις έχουν κατατάξει στον "άξονα του κακού", όπως την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Β. Κορέα, τη Συρία κλπ. Από αυτούς, λοιπόν, που δολοφονούν τους λαούς ζητάμε βοήθεια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων;!

Ε, λοιπόν, σε αυτούς αξίζει ένα μεγάλο ΟΧΙ. Καλώ όλους τους πρώην συναθλητές μου και όλη την αθλητική κοινότητα να πούμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των Ολυμπιακών Αγώνων, που αποτελεί απόρροια της εμπορευματοποίησής τους και δίνει άλλοθι για κάθε είδους τρομονόμο και λυκοσυμμαχίες».

ΒΟΛΕΪ
Χωρίς εκπλήξεις η Εθνική

Χωρίς να υπάρχει κάποια έκπληξη στα ονόματα και με μοναδικό κριτήριο τη σύσταση της πιο ισχυρής ομάδας, σύμφωνα και με δήλωση του ίδιου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέλιος Προσαλίκας, ανακοίνωσε τη σύνθεση της αποστολής για το Παγκόσμιο Λιγκ. Ο Ελληνας ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε συνολικά δεκαοκτώ αθλητές, συμπεριέλαβε βέβαια τον Αντρέι Κράβαρικ (ο οποίος πρόσφατα απέκτησε ελληνική ταυτότητα), ενώ, όπως αναμενόταν, άφησε εκτός τον Γιώργο Ντράκοβιτς και τον Θανάση Ψάρρα.

Σε δηλώσεις του ο Στ. Προσαλίκας ανέφερε χαρακτηριστικά. «Με μοναδικό κριτήριο τη σύσταση της πιο ισχυρής ομάδας κατέθεσα σήμερα τη δεκαοκτάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2005 και του Παγκόσμιου Λιγκ 2004, που καλούνται την Τρίτη 13 Απριλίου να αναχωρήσουν για το Μέτσοβο, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο μέρος της προετοιμασίας. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον υπέροχο αθλητή και άνθρωπο Γιώργο Ντράκοβιτς για τη συνεργασία μας τη διετία 2002-2003. Η απόφαση για τη μη πρόσκλησή του είναι αυτή που με προβλημάτισε περισσότερο, γιατί ο Γιώργος ακόμη κι όταν δεν παίζει είναι πολύτιμος σε μια ομάδα για το κλίμα αγώνα, προπόνησης και αποδυτηρίων, που δημιουργεί. Τελικά όμως προτίμησα το νεαρό Ντονά, που πιστεύω ότι με τον Ρουμελιώτη και τον Κράβαρικ θα σχηματίσουν αρκετά ισχυρή ομάδα διαγώνιων».

Αναλυτικά οι παίκτες είναι: Ακραίοι: Γκιούρδας, Μπάεφ, Χριστοφιδέλης, Κυριαζής, Λάππας. Κεντρικοί: Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου, Σμαραγδής, Παπάζογλου, Πανταλέων. Διαγώνιοι: Κράβαρικ, Ρουμελιώτης, Ντονάς. Πασαδόροι: Κουρνέτας, Μποζίδης, Προύσαλης. Λίμπερο: Στεφάνου, Δημητρακόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τα «διαρκείας» για Καραϊσκάκη

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι οπαδοί του Ολυμπιακού θα θελήσουν να έχουν σταθερή και μόνιμη πρόσβαση στους αγώνες της ομάδας τους στο νέο στάδιο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε χτες η «ερυθρόλευκη ΠΑΕ», στόχος των διοικούντων είναι στο νέο στάδιο να ισχύσει ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τα εισιτήρια διαρκείας να κατέχουν σχεδόν πληρότητα στις εξέδρες του σταδίου. Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε, στο περίπου 33.000 θέσεων νέο γήπεδο τα εισιτήρια που θα κυκλοφορούν σε κάθε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού θα ανέρχονται σε έναν αριθμό μόλις 10.000. Οσον αφορά τα διαρκείας που θα έχουν ισχύ για τρία χρόνια, οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 700 ευρώ έως 4.500 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες έχουν ως εξής: Τα εισιτήρια «member» τα περισσότερα που είναι και τα πιο φθηνά, τιμώνται προς 700 ευρώ έκαστο (το χρόνο) και αναλογούν στις θύρες 11, 12, 16 και 17. Ακολουθούν τα «club» που κοστίζουν 1.000 ευρώ και είναι για τις θύρες 14, 15, τα «executive» των 2.000 ευρώ για τις θύρες 30, 31 και 33. Τέλος, τα VIP που είναι και τα λιγότερα, που κοστίζουν 4.500 ευρώ. Τα πρώτα 8.000 από αυτά θα αρχίσουν να κυκλoφορούν άμεσα και μάλιστα από τη Μ. Δευτέρα και θα διατίθενται από τα γραφεία του ερασιτέχνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ