ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές ευχές

«Ταξίδια» μελωδικά μέσα από του δίσκου τα γυρίσματα (του ψηφιακού βεβαίως) και από τα έργα καταξιωμένων και νεότερων δημιουργών και ερμηνευτών. Από την πληθώρα της δισκογραφικής παραγωγής σημειώνουμε:

  • Την κασετίνα με δέκα έργα του Μίκη Θεοδωράκη («Λύρα»), μια έκδοση που περιλαμβάνει τα έργα: «Ενας Ομηρος», «Τρεις κύκλοι», «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», «Αρκαδία ΙΙ και ΙΙΙ», «18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», «Γράμματα απ' τη Γερμανία», «Ρομανσέρο Χιτάνο», «Μικρές Κυκλάδες», «Ηλέκτρα», «Αξιον Εστί».Επίσης, το δίσκο του συνθέτη «Ηλιος και χρόνος».
  • Ανέκδοτα και άλλα γνωστά τραγούδια του μελωδού της ψυχής μας, Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνευμένα από τον ίδιο το συνθέτη, περιλαμβάνει το CD «Μάνος Χατζιδάκις 2000 Μ.Χ.», που κυκλοφόρησε από το «Σείριο».
  • «Φωτογραφίες» του χρόνου που πέρασε, μουσικές «εικόνες» της ζωής περικλείει ο τελευταίος δίσκος του Διονύση Σαββόπουλου «Χρονοποιός». Δώδεκα τραγούδια, σμιλεμένα με το γνώριμο ύφος του συνθέτη, με λόγο άλλοτε ονειροπόλο και άλλοτε καυστικό και όργανα ακουστικά.
  • Επιλεγμένα τραγούδια από την τριαντάχρονη πορεία του Δήμου Μούτση, περιλαμβάνονται στη ζωντανή ηχογράφηση (διπλό CD) «Ηρώδειο - Δήμος Μούτσης». Τριάντα ένα τραγούδια του, ερμηνευμένα από τον ίδιο το συνθέτη, τη Δήμητρα Γαλάνη, το Δημήτρη Μητροπάνο και την υψίφωνο Τζούλια Σουγλάκου.

  • Η δισκογραφική και ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία των Θάνου Μικρούτσικου - Βασίλη Παπακωνσταντίνου κομίζει τη «Θάλασσα στη σκάλα». Ενα δίσκο που ήδη έχει αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.
  • Μια μοναδική μουσική συνάντηση, «χημεία» της δημιουργικής διάθεσης και ευαισθησίας δύο σημαντικών καλλιτεχνών, αποτελεί η πρώτη δισκογραφική συνεργασία του Νίκου Ξυδάκη και του Σωκράτη Μάλαμα, που ως τίτλο φέρει τ' όνομα των δύο δημιουργών. Περιλαμβάνει τραγούδια λαϊκά, μπαλάντες, χιουμοριστικά, αλλά και ένα μελοποιημένο ποίημα του Μποντλέρ.
  • Τραγούδια λαϊκά, του κεφιού και της παρέας των Μάριου Τόκα - Αλκη Αλκαίου, ερμηνευμένα από την ανόθευτη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, περιλαμβάνονται στο δίσκο «Εντελβάις». Κομμάτια με έντονη τη σφραγίδα του ζεϊμπέκικου, αλλά και άλλων λαϊκών ρυθμών, συνθέτουν αυτή την ξεχωριστή συνεργασία.
  • «Με βάρκα... το τραγούδι» είναι ο τίτλος του διπλού CD της Μαρινέλλας, ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας της στο Ηρώδειο.
  • Ζωντανά ηχογραφημένο στις τελευταίες συναυλίες των «Σώκρατες» είναι το άλμπουμ «Live in Concert '99» του θρυλικού συγκροτήματος της ελληνικής ροκ, δίσκος που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος.
  • «Εικόνες στα σύννεφα» από τα «Υπόγεια Ρεύματα», ένα άλμπουμ με δεκατέσσερα τραγούδια, που εκφράζουν τη σημερινή άποψη του σχήματος για τη μουσική δημιουργία.
  • Πολλοί και εκλεκτοί οι δημιουργοί του τελευταίου δίσκου της Ελένης Τσαλιγοπούλου «Αλλάζει κάθε που βραδιάζει». Ο Παντελής Θαλασσινός, πάντως, προτείνει μια «γεύση» από το συναυλιακό καλοκαίρι του, ένα «ταξίδι» μέσα από ζωντανές ηχογραφήσεις «Απ' την Τήλο ως τη Θράκη».
  • «18 χασάπικα... ο χορός» είναι ο τίτλος του δίσκου, με κομμάτια στους ρυθμούς ενός χορού με βυζαντινές ρίζες και εξαιρετικά δημοφιλούς. Περιλαμβάνει τραγούδια των Στ. Καζαντζίδη, Σωτ. Μπέλλου, Γ. Πουλόπουλου, Μαν. Αγγελόπουλου, Π. Γαβαλά, Μ. Βαμβακάρη κ.α.

Περιήγηση στον κόσμο των Μουσείων

Είτε αγαπάτε το κλασικό και το παραδοσιακό, είτε είστε ενθουσιώδης οπαδός κάθε τι νέου και πρωτοποριακού, μια περιήγηση στο χριστουγεννιάτικο μικρόκοσμο των μουσείων της πρωτεύουσας, θα σας γυρίσει σε γοητευτικές εποχές, προσφέροντας νότες νοσταλγίας και αίσθηση οικειότητας και θαλπωρής. Αντίγραφα αγαλμάτων, ειδώλια, αντίγραφα εικόνων, αλλά και κοσμημάτων αρχαίων και βυζαντινών, σπάνιες εκδόσεις, αφίσες και αντικείμενα από την πλούσια παράδοσή μας, προσφέρονται σε εξαιρετικά προσιτές τιμές και αποτελούν αναμφισβήτητα ένα ξεχωριστό δώρο.

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων είναι ο αρμόδιος φορέας του υπουργείου Πολιτισμού για τη δημιουργία και διάθεση των αντιγράφων που βρίσκονται στα πωλητήρια των εθνικών μουσείων. Κάτω από αυστηρές προδιαγραφές αυθεντικότητας, τα αντίγραφα κατασκευάζονται στα εργαστήρια του ΤΑΠ. Πρόκειται, κυρίως, για εκμαγεία. Στον μακρύ κατάλογο των εκμαγείων που κατασκευάζουν, περιλαμβάνονται προτομές, αντίγραφα αγαλμάτων, ειδώλια, αντικείμενα κ.ά. Το ΤΑΠ επίσης, επέλεξε μια σειρά αντιπροσωπευτικών βυζαντινών εικόνων. Τα αντίγραφα εικόνων είναι δημιουργημένα με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, όπως και τα πρωτότυπα. Στα πωλητήρια των εθνικών μουσείων, (Εθνικό Αρχαιολογικό τηλ. 8221.764, Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης τηλ. 3222.816, Βυζαντινό Μουσείο τηλ. 7211.027) μπορείτε να βρείτε ακόμη μια πλούσια συλλογή κοσμημάτων, ειδικές εκδόσεις, αλλά και αναλυτικούς οδηγούς για κάθε μουσείο και αρχαιολογικό χώρο.

Το μεράκι, η έμπνευση, η καλαισθησία και η αυθεντικότητα, χαρακτηρίζουν το πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που στεγάζεται στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, τηλ. 3226.370, 3237.315). Στους χώρους του μπορείτε να βρείτε, εκτός από τα μπρούντζινα μουσειακά αντίγραφα, αντίγραφα κοσμημάτων από την ελληνική παράδοση σε ασήμι και μπρούντζο, αλλά και κεντήματα και σταμπωτά, αντίγραφα έργων της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης. Διαφοροποιώντας το χριστουγεννιάτικο στολισμό, ξεχωριστό ύφος προσδίδουν τα λιτά καράβια, αντίγραφα από Σκυριανά και Αστυπαλιώτικα προικιά. Την παράσταση ωστόσο κλέβει το γούρι του 2000, αντίγραφο από ανδρικό ρολόι τσέπης του 19ου αιώνα, με συμβολισμούς, σημεία αναφοράς στη χιλιετία που ανατέλλει.

Επιλεγμένα έργα σύγχρονης χειροτεχνίας εμπνευσμένα από παραδοσιακά θέματα και μορφές, όπως ξυλόγλυπτα, έργα αργυροχοΐας, κοσμήματα, κεραμικά, κεντήματα κ.ά., καθώς και πιστά αντίγραφα από τα εκθέματα των συλλογών, διατίθενται στο πωλητήριο του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Κυδαθηναίων 17, τηλ. 3229.031). Είτε πρόκειται για πιστές είτε για ελεύθερες αναπαραγωγές έργων παραδοσιακής τέχνης, τα αντικείμενα αυτά είναι δημιουργήματα άξιων τεχνιτών και μπορούν να αποτελέσουν πρωτότυπα και συλλεκτικά δώρα.

Ξεχωριστή τις γιορτινές μέρες είναι και η παρουσία του Μουσείου Μπενάκη (τηλ. 3627.367, 3622.547). Οι θαυμαστές συλλογές αριστουργημάτων από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους, οι σπάνιες εκδόσεις και τα σημαντικά έργα τέχνης έχουν βρει τη θέση που τους αρμόζει. Στο πωλητήριο του Μουσείου, υπάρχουν αντίγραφα κυρίως ελληνικών εκθεμάτων, αλλά και οι υπέροχες εκδόσεις που επιμελείται το επιστημονικό επιτελείο του Μουσείου Μπενάκη.


Εν τω θεάτρω το ευ

«Φον Δημητράκης» στο «Βεάκη»
«Φον Δημητράκης» στο «Βεάκη»
Αυτές οι γιορτινές μέρες είναι αναμφίβολα μια καλή περίοδος για θεατρικές εξόδους και ουσιαστική ψυχαγωγία. Εμείς, όπως κάθε χρόνο, σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις. Η τελική επιλογή είναι πάντα δική σας.

  • Στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», αξίζει να δείτε την παράσταση με τίτλο «Τα σέβη μας Dr. Τσέχωφ». Μια παράσταση που περιλαμβάνει τις τρεις κωμωδίες «Πρόταση γάμου», «Η επέτειος» και η «Αρκούδα» και το δραματικό μονόπρακτο Το «Κύκνειο Ασμα». Η σκηνοθεσία είναι του Γεννάδιου Πάτση. Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κυρίτσης, Θόδωρος Κατσαδράμης, Αννα Παϊτατζή κ.ά.
  • Μια εκπληκτική παράσταση είναι η «Εκάβη» του Ευριπίδη, που παρουσιάζει το θέατρο «Στοά», σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου κ.ά.
  • Στο «Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν» στο Υπόγειο: «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ, με τον Γιώργο Λαζάνη στον επώνυμο ρόλο. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη. Παίζουν επίσης: Γιάννης Δεγαΐτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Κάτια Γέρου, Παντελής Παπαδόπουλος, Δημήτρης Οικονόμου κ.ά.
  • «Τα σέβη μας Dr Τσέχωφ» στο «Τζένη Καρέζη»
    «Τα σέβη μας Dr Τσέχωφ» στο «Τζένη Καρέζη»
    Ενα από τα λιγότερο παιγμένα αλλά από τα πιο αγαπημένα του Δημήτρη Ψαθά ο «Φον Δημητράκης» παρουσιάζεται στο θέατρο «Βεάκη», σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, ο οποίος ερμηνεύει και τον επώνυμο ρόλο. Παίζουν επίσης: Χρήστος Μπίρος, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Βασίλης Κολοβός κ.ά.
  • Στο «Αθηνών», το έργο της Μαρί Πάκομ «Τι είδε το χρυσόψαρο», σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Γερασιμίδου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης κ.ά.
  • Το δημοφιλές αντιπολεμικό έργο, ένα από τα κορυφαία της παγκόσμιας δραματουργίας, η «Μάνα Κουράγιο» του Μπρεχτ παρουσιάζεται, στο «Ανοιχτό Θέατρο» σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη. Ακούγεται η μουσική του Πάουλ Ντεσάου. Ε ρμηνεύουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ντίνα Μιχαηλίδη κ.ά.
  • Μέχρι τις αρχές Γενάρη θα παίζεται στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» το έργο «Κομμάτια και θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Μελίνα Βαμβακά, Τζένη Σκαρλάτου, Κώστας Μπάρας κ.ά.
  • Στο θέατρο «Βρετάνια»: «Η Ηρα και το παγώνι» του Σων Ο' Κέιζυ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Οικονόμου. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αννα Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Χρυσομάλλης, Κατιάνα Μπαλανίκα κ.ά.
  • Το τελευταίο, άπαιχτο στην Ελλάδα, έργο του Αρθουρ Μίλερ «Ο τελευταίος Γιάνκη», στο θέατρο «Εξαρχείων», σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη. Παίζουν: Τάκης Βουτέρης, Αννίτα Δεκαβάλλα κ.ά.
  • Στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζεται το έργο του Αντώνη Μάτεση «Ο Βασιλικός» (1829 - 1830), σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ερμηνεύουν: Κώστας Ρηγόπουλος, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σούλα Αθανασιάδου κ.ά.
  • Στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας», η «Πράξη» παρουσιάζει το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Πριν την αποχώρηση», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Σοφοκλής Πέππας, Ανέζα Παπαδοπούλου.
  • Το «Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι παρουσιάζει ο Χρίστος Τσάγκας, στο θέατρο «Εναστρον» σε θεατρική διασκευή Μάρως Βαμβουνάκη, σκηνοθεσία και ερμηνεία Χρίστου Τσάγκα.
  • Στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»: «Κούκου...» του Φεντώ, σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Ερμηνεύουν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιάννης Βούρος, Τάσος Περζικιανίδης, Κλέων Γρηγοριάδης κ.ά.
  • Στο θέατρο του «Νέου Κόσμου»: «Δύο Θεοί» του Λένου Χρηστίδη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Μ.Μαυροματάκης, Γ.Μακρής κ.ά.
  • Στο «Αλφα»: «Οι έμποροι της δόξας» του Μαρσέλ Πανιόλ, σε σκηνοθεσία Στέφανου Ληναίου. Παίζουν: Στέφανος Ληναίος, Ελλη Φωτίου, Χρήστος Πάρλας κ.ά.
  • «Σφενδόνη»: «Κοκτό - Ντίκινσον - Μπέκετ»: «Φωνή του ανθρώπου», «Τρία γράμματα», «Νανουρίσματα», σε σκηνοθεσία Κ.Γιάνναρη. Ερμηνεύει η Αννα Κοκκίνου.
  • «Γκλόρια»: «Παθιασμένη γυναίκα» της Κέιτ Μέλορ, σε σκηνοθεσία Νικήτα Τσακίρογλου. Παίζουν: Χρυσούλα Διαβάτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Οδυσσέας Σταμούλης κ.ά.
  • «Βέμπο»: «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος κ.ά.
  • «Από Μηχανής Θέατρο»: «Το κτήνος στο φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Παίζουν: Δημήτρης Τάρλοου, Γιάννης Κυριακίδης, Ταμίλα Κουλίεβα κ.ά.
  • «Πολιτεία»: «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Λυδία Κονιόρδου.
  • Θέατρο «Καισαριανής»: «Φθινοπωρινή ιστορία» του Αλεξέι Αρμπούζωφ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου. Παίζουν: Αννα Φόνσου, Γιάννης Καρατζογιάννης.
  • «Βικτώρια»: «Χορεύοντας στη Λουνάσα» του Μπράιαν Φριλ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παίζουν: Νόρα Βαλσάμη, Σοφία Αλιμπέρτη, Ελευθερία Βιδάκη κ.ά.
  • Στο θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα»: το έργο του Τζον Στάινμπεγκ «Ανθρωποι και ποντίκια», σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή. Παίζουν: Βασίλης Καΐλας, Νίκος Δαφνής, Κώστας Λάσκος κ.ά.
  • Τέλος, στο «Στούντιο Λήδρα», μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου θα παρουσιάζεται το αφιέρωμα στον Σκαρίμπα με τίτλο «Ο άνθρωπος από τη Χαλκίδα», από την ομάδα «Εκ του μηδενός», σε σκηνοθεσία και σύνθεση Κίμωνα Ρηγόπουλου. Τραγουδούν: Γιάννης Θωμόπουλος, Λήδα Χαλκιαδάκη κ.ά.

Με ευαισθησία για τα παιδιά

«Δον Κιχώτης» στο «Αλίκη»
«Δον Κιχώτης» στο «Αλίκη»
Και για τους μικρούς θεατρόφιλους υπάρχουν αρκετές και καλές παραστάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα παιδί βλέποντας ή παίζοντας θέατρο, μαθαίνει να επικοινωνεί, να σκέφτεται.

  • Για τους μικρούς της φίλους, ετοίμασε μια παράσταση η Ελένη Γερασιμίδου, στο θέατρο «Αθηνών» με το έργο της Υβόνης Μεταξάκη «Εγώ ρομπότ... Εσύ!!!». Παίζουν: Αντώνης Ξένος, Δημήτρης Θεοδώρου, Μαριάννα Ξενίδου κ.ά.
  • Ο «Δον Κιχώτης» της «Παιδικής Αυλαίας», παρουσιάζεται στο «Αλίκη», σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν: Μ. Δεστούνης, Θ. Παπαδόπουλος, Γ. Καλατζόπουλος, κ.ά.
  • Το Χοροθέατρο «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου παρουσιάζει στην Παιδική Σκηνή, το έργο «Αριστοφάνης Χορευτής», ένα μεικτό θέαμα με ηθοποιούς και χορευτές στηριγμένο στα έργα «Νεφέλες», «Θεσμοφοριάζουσες» και «Λυσιστράτη» . Μουσική: Ελένης Καραΐνδρου, Γιάννη Μαρκόπουλου,Γιώργου Κουρουπού.
  • «Ιλίσια»: «Ο Χρουσαϊτός Ατυς και η Βασιλοπούλα Ροδόγαλη», σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Παίζουν: Ανθή Ανδρεοπούλου, Σοφία Βογιατζάκη κ.ά.
  • «Νέο Ριάλτο»: «Πίτερ Παν» του Μπάρι, σε διασκευή Ν.Νικολάου, Χρ. Κελαντώνη.
  • «Δημοτικό Καλλιθέας»: «Χίλιες και μια νύχτες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σεϊντάνη.
  • «Αλκυονίς»: «Ο θείος Σκρουτζ» του Καρόλου Ντίκενς, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα. Παίζουν: Γ.Μεσσάλας, Π.Σπηλιόπουλος κ.ά.
  • Θέατρο «Καισαριανής»: Νεανική Σκηνή: «Ρήγας Βελεστινλής Φεραίος» του Τάκη Χρυσούλη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Κωνσταντινίδη. Παιδική Σκηνή: «Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα» του Γιάννη Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Κωνσταντινίδη.
  • Στο «Ερευνας» παρουσιάζεται το έργο του Ντέιβιντ Γουντ «Ο εγωιστής κάβουρας» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ποταμίτη. Παίζουν: Δημήτρης Ποταμίτης, Γιώργος Μπούγος κ.ά.

Γωνιές τραγουδιών

Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Κώστας Μάντζιος, Μαρίνα Σκιαδαρέση, Κώστας Σκανδάλης
Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Κώστας Μάντζιος, Μαρίνα Σκιαδαρέση, Κώστας Σκανδάλης
Βραδιές γιορτινές, μελωδικές. Οι προτάσεις πολλές, για κάθε γούστο. Από τις γωνιές των τραγουδιών σημειώνουμε ορισμένες. Η επιλογή του καθένα μας.

  • Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Μαριώ από τη Θεσσαλονίκη και η παρέα τους σε ρεμπέτικα, αρχοντορεμπέτικα, λαϊκά και σμυρναίικα στο «Περιβόλι τ' ουρανού» (Λυσικράτους και Αμαλίας).
  • Αξέχαστα λαϊκά τραγούδια, αλλά και δικές του δημιουργίες παρουσιάζει ο Βαγγέλης Κορακάκης στη «Μαγιοπούλα» (Οδεμησίου 9, Καισαριανή).
  • Ο Παντελής Θαλασσινός, μαζί με τους Γεωργία Γρηγοριάδου και Πάνο Ρεντίφη, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια στη «Μυροβόλο» (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα).
  • Κεφάτη και μελωδική η συντροφιά στα «13 Φεγγάρια» (Στοά Μπροντγουαίη). Τραγουδούν οι Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Κώστας Μάντζιος, Μαρίνα Σκιαδαρέση, Κώστας Σκανδάλης.
  • Λαϊκά τραγούδια από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στις «Θάλασσες» (Αδριανού 97, Πλάκα). Μαζί του, οι «Ανεμος», Δέσποινα Ολυμπίου, Αγγελική Ηλιάδη, Νίκος Καραγιάννης.
  • Οι «Πυξ Λαξ», τουλάχιστον μέχρι τις 9/1, θα βρίσκονται «Δίπλα στο ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι), παρουσιάζοντας το υλικό του καινούριου δίσκου τους «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ;», αλλά και παλιότερα τραγούδια τους.
  • «Από το Σου Μι Τζου στην Μπαρμπαριά» ταξιδεύουν στα «Εννέα Ογδοα» (Αλεξάνδρας 40) οι Νίκος Ανδρουλάκης, Φίλιππος Πλακιάς, Κωνσταντίνα Τράκου, Κορίνα Βένη, Κοσμάς Κορκόλης.
  • Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο «Μύλο» Θεσσαλονίκης, με τραγούδια από τη «Θάλασσα στη σκάλα», κομμάτια από το προσωπικό τους ρεπερτόριο και άλλα αθάνατα τραγούδια.
  • «Στη Σφεντόνα κάθε που βραδιάζει» με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρη Μπάση, «Mode Plagal», Κώστα Λειβαδά και Δημήτρη Υφαντή και με εναλλαγές μουσικών ρευμάτων, αναφορών και εποχών. («Σφεντόνα», Αλεξάνδρας 22).
  • Μέχρι και τα Χριστούγεννα, τουλάχιστον, ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου).
  • Η Λιζέτα Καλημέρη και ο Κώστας Καρακότας σε ένα πρόγραμμα μάλλον ...απρόβλεπτο, τραγουδούν στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα).
  • Γιάννης Κότσιρας - Αντώνης Μιτζέλος εμφανίζονται στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143). Μαζί τους η Ροβένα Αλευρά και Αναστασία Μακρυνικόλα.
  • «Πριν και μετά το 2000», τιτλοφορείται η μουσικοθεατρική παράσταση της Σώτιας Τσώτου με τους Κώστα Χατζή, Αλέξανδρο Χατζή, Αντωνία Χατζίδη και Μαρία Αλεξίου, που παρουσιάζεται στο θέατρο «Αθηνά» (Δεριγνύ 10).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ