ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντατικά προετοιμάζεται η κυριακάτικη πανεξόρμηση

«Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη των ευρωεκλογών, με όπλο το "Ριζοσπάστη" και τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ». Αυτό είναι το κάλεσμα και συγχρόνως στόχος προς άμεση υλοποίηση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που «φουλάρει τις μηχανές» μπροστά στη μεγάλη μάχη των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο.

Η αυριανή Κυριακή, 25 Απρίλη, είναι μέρα πανεξόρμησης για όλες τις ΚΟ του ΚΚΕ και τις ΟΒ της ΚΝΕ, αφού μαζί με το «Ριζοσπάστη» θα κυκλοφορήσει ένθετη η Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής για τις ευρωεκλογές και επιδίωξη είναι αυτή να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια, να αποτελέσει εργαλείο για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της εκλογικής μάχης.

Ηδη, κομματικές και κνίτικες οργανώσεις λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα από την εμπειρία μέτρα για την επιτυχία της πανεξόρμησης, έχοντας θέσει εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους ως προς τη διακίνηση της εφημερίδας. Ειδικότερα, η ΚΟΑ στοχεύει αυτήν την Κυριακή να διακινήσει περισσότερα φύλλα «Ριζοσπάστη» απ' ό,τι στην περίοδο των εθνικών εκλογών. Επιπλέον, οι οργανώσεις της ΚΟΑ διοργανώνουν συσκέψεις και συζητήσεις με φίλους και συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ, με θέμα τις ευρωεκλογές και στόχο τον εξοπλισμό όλων με επιχειρήματα, την ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων.

ΚΚΕ
Παρουσίαση της Διακήρυξης για τις ευρωεκλογές

Εκδήλωση για την παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Πεδίον του Αρεως).

Την παρουσίαση της Διακήρυξης θα κάνει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ θα δημοσιευτεί στο «Ριζοσπάστη» της Κυριακής, 25 Απρίλη.

Αλλες συγκεντρώσεις

Την Τετάρτη 28 Απρίλη θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις με θέμα συζήτησης τις ευρωεκλογές και τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Δραπετσώνας, με ομιλητή τον Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ. στην Καλαμάτα (ξενοδοχείο «REX») θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΘΗΒΩΝ
Στενάζουν κάτω από το βάρος των πολυεθνικών

Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά, Ελπίδας Παντελάκη

Τα μεγάλα εθνικά ζητήματα όπως το Κυπριακό, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της πολιτικής που ασκούν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, συζήτησε με τους εργαζόμενους σε μηχανουργεία της Λ. Θηβών και στην εταιρία DOMUS η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί.

Η Ελπίδα Παντελάκη επισήμανε στους εργαζόμενους τις εξελίξεις που αυτή τη στιγμή σημειώνονται στο Κυπριακό και οι οποίες, για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτουν το ρόλο που παίζουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη επίλυση του ζητήματος.

Αναφερόμενη στις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που έγινε Βρυξέλλες στις 25 και 26 Μάρτη, τόνισε την ομόφωνη απόφαση των αρχηγών κρατών, για γενίκευση της μερικής και προσωρινής δουλιάς, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τη μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας, την πιο γρήγορη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά άλλες αποφάσεις που αποδεικνύουν πως οι μέρες που έρχονται για τους εργάτες θα είναι πολύ χειρότερες και το εργασιακό τους μέλλον αβέβαιο και υποταγμένο στο κέρδος των εργοδοτών.

Χαρακτηριστικές για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας αυτές οι αποφάσεις ήταν και οι απόψεις των ίδιων των ιδιοκτητών των μηχανουργείων, οι οποίοι, τόνιζαν πως δεν μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν την αύξηση της τιμής των μεταλλευμάτων που γι' αυτούς είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή τους και τις τιμές που παρέχουν οι πολυεθνικές εταιρίες. Ετσι φοβούνται πως πολύ γρήγορα θα βάλουν λουκέτο στις επιχείρησεις τους.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συστρατευτούν γύρω από τα σωματεία τους, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την πολιτική και να στηρίξουν το ΚΚΕ, ώστε μαζί, πιο δυνατά να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Ενόψει μάλιστα και του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στον Πειραιά στις 10.30 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου στην πλατεία Κοραή.

ΚΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τους 200 εκτελεσμένους την 1η του Μάη 1944

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Γερμανούς κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διοργανώνουν οι ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ, την Κυριακή 2 του Μάη, στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας τους, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι 200 ήρωες του λαού μας πλήρωσαν με τη ζωή τους τον αγώνα τους για μια πατρίδα ελεύθερη, της λαϊκής ευημερίας, και εκτελέστηκαν μια μέρα - ορόσημο για την πάλη της εργατικής τάξης. «Η ζωή τους και η περήφανη στάση τους απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα έχει σήμερα μεγάλη αξία για κάθε προοδευτικό άνθρωπο, για τη νέα γενιά», τονίζουν οι ΚΟ Καισαριανής στην ανακοίνωση - κάλεσμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ