Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΘΗΒΩΝ
Στενάζουν κάτω από το βάρος των πολυεθνικών

Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά, Ελπίδας Παντελάκη

Τα μεγάλα εθνικά ζητήματα όπως το Κυπριακό, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της πολιτικής που ασκούν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, συζήτησε με τους εργαζόμενους σε μηχανουργεία της Λ. Θηβών και στην εταιρία DOMUS η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί.

Η Ελπίδα Παντελάκη επισήμανε στους εργαζόμενους τις εξελίξεις που αυτή τη στιγμή σημειώνονται στο Κυπριακό και οι οποίες, για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτουν το ρόλο που παίζουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη επίλυση του ζητήματος.

Αναφερόμενη στις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που έγινε Βρυξέλλες στις 25 και 26 Μάρτη, τόνισε την ομόφωνη απόφαση των αρχηγών κρατών, για γενίκευση της μερικής και προσωρινής δουλιάς, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τη μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας, την πιο γρήγορη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά άλλες αποφάσεις που αποδεικνύουν πως οι μέρες που έρχονται για τους εργάτες θα είναι πολύ χειρότερες και το εργασιακό τους μέλλον αβέβαιο και υποταγμένο στο κέρδος των εργοδοτών.

Χαρακτηριστικές για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας αυτές οι αποφάσεις ήταν και οι απόψεις των ίδιων των ιδιοκτητών των μηχανουργείων, οι οποίοι, τόνιζαν πως δεν μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν την αύξηση της τιμής των μεταλλευμάτων που γι' αυτούς είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή τους και τις τιμές που παρέχουν οι πολυεθνικές εταιρίες. Ετσι φοβούνται πως πολύ γρήγορα θα βάλουν λουκέτο στις επιχείρησεις τους.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συστρατευτούν γύρω από τα σωματεία τους, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την πολιτική και να στηρίξουν το ΚΚΕ, ώστε μαζί, πιο δυνατά να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Ενόψει μάλιστα και του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στον Πειραιά στις 10.30 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου στην πλατεία Κοραή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ