Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ

ΥΣΤΑΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ... «Υπάρχει χρυσή ευκαιρία να επανενωθεί το νησί εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δε συμβεί αυτό, θα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση. Οσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί ως τίποτε να μην συνέβη, κάνουν τη λάθος ανάλυση» (Δηλώσεις Χ. Σολάνα, χτεσινές εφημερίδες).

...ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ... «Η προχειρότητα που επέδειξε στη Λουκέρνη η κυπριακή κυβέρνηση συνεχίζεται και με τις φρούδες ελπίδες περί της επόμενης μέρας. Δυστυχώς, το Σάββατο θα κριθούν πολλά. Περισσότερα απ' όσα φοβούμαστε...» (Το κύριο άρθρο της «Απογευματινής»).

...ΚΑΙ... «Οργή Αμερικανών εν όψει του σίγουρου "όχι" της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αναβιώνουν φαντάσματα του παρελθόντος με κατηγορίες κατά της Λευκωσίας περί Μιλόσεβιτς, ρωσικής μαφίας και εμπλοκής στο σκάνδαλο "Oil for Food" (σ.σ.: «πετρέλαιο για τρόφιμα») του Ιράκ» (Ο τίτλος και ο υπότιτλος της ανταπόκρισης του Δ. Απόκη από την Ουάσιγκτον - «Το Βήμα»).

...ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ: «Αξίζει τέλος να λεχθεί ότι ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν πνέει μένεα εναντίον του Κύπριου Προέδρου Τ. Παπαδόπουλου και της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, διότι επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν είχε ζητήσει από την Αθήνα διαβεβαιώσεις ότι ο Παπαδόπουλος "δεν έχει κρυφή ατζέντα εναντίον της επανένωσης του νησιού, καθώς και ότι δε θα του τραβήξει το χαλί την τελευταία στιγμή κάτω από τα πόδια του"» (Ανταπόκριση Γ. Δαράτου από τις Βρυξέλλες - «Η ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ