Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Κοινός προβοκάτορας ο Φερχόιγκεν

Νέα άθλια και προβοκατόρικη επίθεση ενάντια στο «ΟΧΙ» του κυπριακού λαού στο «σχέδιο Ανάν», εξαπέλυσε χτες ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης Γκίντερ Φερχόιγκεν, αποδίδοντας το ελληνοκυπριακό «ΟΧΙ» σε οικονομικά συμφέροντα. Επαναλαμβάνοντας την «απογοήτευσή» του για τη στάση της ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας ενόψει του δημοψηφίσματος, ισχυρίστηκε χτες, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι πίσω από την επιλογή υπέρ του «ΟΧΙ» βρίσκονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα των «πλούσιων ξενοδόχων του νότου», οι οποίοι φοβούνται ότι με την επανένωση «ο ελάχιστα μέχρι τώρα τουριστικά αναπτυγμένος, αλλά στην πραγματικότητα ελκυστικότερος, βορράς θα μπορούσε να τους ανταγωνιστεί».

Στο «χορό» μπήκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Μάικλ Κλόσον, ο οποίος σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» είπε ότι «το "όχι" στο αυριανό δημοψήφισμα δεν επιλύει το κυπριακό πρόβλημα. Το "όχι" σημαίνει όχι στην αποχώρηση μεγάλου αριθμού ξένων στρατευμάτων και όχι στην επιστροφή προσφύγων στα σπίτια τους ή στο δικαίωμα αποζημίωσής τους». Και πρόσθεσε: «Είμαστε στο 2004 και όχι στο 1974. Αυτή είναι μια Κύπρος που θα μεταμορφωθεί ως μέρος της Ευρώπης».

Απόρρητο σχέδιο για αμερικανική βάση

Πίσω από την εμμονή Αμερικανο - Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για την επιβολή του «σχεδίου Ανάν» στον κυπριακό λαό και τη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο, βρίσκεται σχέδιο για εγκατάσταση τεράστιας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο νησί, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Πολιτικά Θέματα».

Στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται λόγος για «απόρρητο σχέδιο των Αμερικανοβρετανών για την Κύπρο!». Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Ακρως απόρρητη συμφωνία επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο Μπους και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπλερ, συμφωνία που έγινε πρόσφατα και σε άγνωστο τόπο. Προβλέπει την κατασκευή μιας τεράστιας αμερικανικής βάσης στην Κύπρο, που θα επανδρωθεί στην αρχή από 20.000 Αμερικανούς. Η βάση θα γίνει στα σημερινά κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί θα μετατραπούν σε ΝΑΤΟικές. Η αμερικανο-βρετανική συμφωνία είναι πλέον γνωστή και στους Τούρκους στρατηγούς, καθώς και στον πρωθυπουργό Ερντογάν και θα γνωστοποιηθεί ευρύτερα αμέσως μετά το ενδεχόμενο ΝΑΙ των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο. Με τη δημιουργία της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης η τουρκική κατοχή μετατρέπεται τελικά σε αμερικανική και, μάλιστα, με την έγκριση και τη νομική κάλυψη του νέου κράτους που προκρίνουν ΗΠΑ, Βρετανία, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είκοσι χρόνια από την απόρριψη του διχοτομικού «σχεδίου Ανάν»(2024-04-25 00:00:00.0)
Θολώνει πάλι τα νερά ο Ανάν(2005-02-12 00:00:00.0)
Προς αναβάθμιση του «Αττίλα»(2004-06-04 00:00:00.0)
Τι αναφέρει ο Τύπος της Λευκωσίας(2004-04-16 00:00:00.0)
Ασφυκτικές, πλέον, οι αμερικανικές πιέσεις(2004-03-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στο «σχέδιο Ανάν»(2002-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ