ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2004
Το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμά της σ' όλους τους χώρους δουλιάς

Παράλληλα με τη διεκδίκηση για 1.100 κατώτερο μισθό

Με αμείωτη ένταση όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη ώστε η φετινή Πρωτομαγιά και οι εργατικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα να αποτελέσουν ακόμα ένα άλμα στη συνεχιζόμενη πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική «Νέα Τάξη» Πραγμάτων, στη μεγαλύτερη δυνατή ταξική συσπείρωση, για την ανάδειξη των πραγματικών αιτημάτων της εργατικής τάξης, για ακόμα πιο αποτελεσματικό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους. Μέχρι την τελευταία στιγμή στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, όπου βρίσκεται ο εργαζόμενος οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, ώστε το μήνυμα της Πρωτομαγιάς να φτάσει παντού. Σ' αυτήν την κατεύθυνση δίνουν τη μάχη για τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στις 10.30 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την αμερικανική πρεσβεία.

Από εκεί θα προβάλουν και θα απαιτήσουν: 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, 880 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πλήρη και σταθερή εργασία, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οξύνουν την αντιπαράθεσή τους με το κεφάλαιο και το ΣΕΒ. Απορρίπτουν τη στρατηγική επιδίωξή τους να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται και ταυτόχρονα μήνυμα προς τους ιμπεριαλιστές ότι δεν είναι ανίκητοι, ότι ο μαζικός συντονισμένος αγώνας των λαών μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους.

Δυναμώνουν την πάλη τους ενάντια στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές του δικομματισμού. Απειθαρχούν στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δυναμώνουν σταθερά το μέτωπο ενάντια στις θεωρίες του «κοινωνικού εταιρισμού» της μοιρολατρίας, της υποταγής και του συμβιβασμού που καλλιεργούν οι υποταγμένες ηγεσίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Καλούν όλους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, εκεί που είναι η θέση του κάθε εργάτη και κάθε εργάτριας.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περιοδείες στα εργοτάξια του Νοσοκομείου «Αγ. Αναργύρων» και του ΤΡΑΜ στη Γλυφάδα, όπου θα γίνουν και στάσεις εργασίας και στα γιαπιά των βορείων προαστίων. Στο εργοστάσιο ΟΣΕ Πειραιά. Στην «Ολυμπιακή» στους εργάτες πίστας και στους συνοδούς φροντιστές. Στους Δήμους Αιγάλεω, Περιστερίου, Χαλκηδόνας, Αλίμου, Χαλανδρίου και στο ΤΕΕ Ν. Ιωνίας.

Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων, καθώς και στάσεις εργασίας πραγματοποιούν μια σειρά από σωματεία, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε χώρους δουλιάς και σε γειτονιές, γιορτάζοντας ταξικά και αγωνιστικά την Πρωτομαγιά. Ετσι:

-- Κεντρική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στα γραφεία του. Το πρωί της ίδιας μέρας θα γίνουν εκδηλώσεις με στάση εργασίας στα εργοτάξια του Σταδίου Καραϊσκάκη, στο εργοστάσιο ΦΙΞ στη λεωφόρο Συγγρού και στο γκαράζ στο σταθμό μετρό Ηλιούπολης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκδήλωση με στάση εργασίας θα γίνει και σήμερα, στο εργοτάξιο του νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» στην Κάτω Κηφισιά.

-- Πανελλαδική στάση εργασίας έχει κηρύξει για αύριο, Παρασκευή και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, προκειμένου να διοργανωθούν εκδηλώσεις στους χώρους δουλιάς. Στα πλαίσια αυτά το κλαδικό Συνδικάτο της Αθήνας διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις στη ΣΕΞ-ΦΟΡΜ και στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας.

-- Δίωρη στάση εργασίας θα γίνει αύριο Παρασκευή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του αγωνιστή του κλάδου Στέλιου Μπουντούκη.

-- Στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται στα ελαιουργοσαπουνοποιία με απόφαση του κλαδικού σωματείου. Χτες στο εργοστάσιο της «Κολγκέιτ» πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας για μια ώρα. Σήμερα, στάση εργασίας για μια ώρα θα πραγματοποιηθεί στην ΕΛΑΪΣ. Αύριο, Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας στον «Παπουτσάνη» και μιας ώρας στη «Μινέρβα».

-- Τους εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα Ολυμπιακά έργα θα τιμήσει ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας Νίκαιας, αύριο, Παρασκευή, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια. Εξάλλου, με συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας θα γιορτάσει ο δήμος την Εργατική Πρωτομαγιά το Σάββατο 1η Μάη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ανάληψης.

Προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνική Αντίστασης έχουν οριστεί όλες για τις 9.30 το πρωί στα παρακάτω σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Οικοδόμοι.

Πλατεία Ομονοίας: Νεολαία, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Δημόσιο, ΟΤΑ, ΕΒΕ.

Πλατεία Βάθης: Σωματεία ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι των 3ου, 4ου, 5ου, 6ου Διαμερισμάτων, των Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών.

Προπύλαια: Εργαζόμενοι των Βορείων, Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών και των 2ου και 7ου Διαμερισμάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ