ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /36
Τηλεόραση
Η καταστροφή της κούνιας

Σκηνή από την κωμωδία «Ενώ εσύ κοιμόσουν», που θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή στις 21.05 από το MEGA
Σκηνή από την κωμωδία «Ενώ εσύ κοιμόσουν», που θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή στις 21.05 από το MEGA
Φυσικά θα έχουμε τη διάθεση να δούμε μια ταινία. Μια ταινία όμως που να μας συνεπάρει και να μας κάνει να ξεχάσουμε, να μας ξεχάσουνε, να ξεχαστούμε. Υπάρχει άραγε; Για να δούμε τι δούμε:

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 «Το κορίτσι στην κούνια» του Γκόρντον Χέσλερ. Πρόκειται για μια ταινία θρίλερ που αφηγείται την εξής ιστορία: Ο Αλαν Ντέμοντ ζει μια ήρεμη και απλή ζωή, χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Μα εντελώς ξαφνικά γνωρίζει μια όμορφη και γεμάτη μυστήριο γυναίκα, την Κάριν, η οποία μπαίνει στη ζωή του και τον κάνει ευτυχισμένο. Το πάθος τους στη σχέση τους κλονίζεται, όταν η Κάριν αρχίζει να παρουσιάζει μια περίεργη συμπεριφορά.

Από την ΕΤ-1 στις 23.30 «Το παιχνίδι του μισανθρώπου» σε σκηνοθεσία Χάρολντ Πίντερ. Ο Μπάλτι, ο καθηγητής της φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, είναι ένας πανέξυπνος, πικρός, επιθετικός και σαρδόνιος τύπος, που γίνεται ανυπόφορος σε όλους, ακόμη και στη γυναίκα του. Η γυναίκα του τον εγκαταλείπει και του αναγγέλλει ότι θα ξαναπαντρευτεί με τον βοηθό του. Και από εκείνη την ώρα ο Πίντερ ζωγραφίζει την ψυχή ενός μισανθρώπου που καταστρέφει και αυτοκαταστρέφεται. Το εξαιρετικό θεατρικό έργο του Αλαν Σάιμον Γκρέι σκηνοθέτησε στην οθόνη ο μεγάλος Χάρολντ Πίντερ, με μια θαυμάσια διανομή ηθοποιών. Τον κεντρικό ήρωα της ταινίας υποδύεται ο Αλαν Μπέιτς.

Τώρα την Κυριακή θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στη 01.00,η κωμωδία του Ρίτσαρντ Κούρτι με τίτλο:«Ο τελευταίος ιππότης». Ενας ληστής τραπεζών πηγαίνει για ύπνο και ξυπνά σαν βασιλιάς Αρθούρος. Ο θρύλος επιστρέφει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του που βρίσκεται ο ληστής και η αποστολή του είναι σαφής: οφείλει να σώσει τη χώρα του! Η αποστολή του είναι δύσκολη, όχι μόνο γιατί πρέπει να γλιτώσει από τους ιππότες που τον περιτριγυρίζουν και τις πανέμορφες κυρίες, αλλά και από την τυφλή θυρωρό του. Μια διασκεδαστική ταινία και τίποτε περισσότερο. Με τον Τζέιμς Μπόλαμ.

Πάλι την Κυριακή από το MEGA στις 21.05 «Ενώ εσύ κοιμόσουν» του Τζον Τάρτελμποτ. Μια εξαιρετική κωμωδία, που μιλά για μια απλή γυναίκα τη Λούση, που κόβει εισιτήρια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και ερωτεύεται έναν πελάτη της. Ενα νεαρό επιτυχημένο δικηγόρο που κάθε μέρα περνά από το γκισέ, παίρνει το εισιτήριό της χωρίς να την έχει καν κοιτάξει. Μια μέρα ο άνδρας των ονείρων της πέφτει θύμα ληστείας, τραυματίζεται μπροστά στα μάτια της και πέφτει σε κώμα. Εκείνη για να της επιτραπεί να μείνει κοντά του δηλώνει ότι είναι η επίσημη αρραβωνιαστικιά του. Από εκείνη τη στιγμή θα αναγκαστεί να ζει σ' ένα συνεχές ψέμα, σ' ένα ψέμα τρυφερό και αθώο, σ' ένα ψέμα γεμάτο καλοσύνη. Με τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Μπιλ Πούλμαν.

Ο Φοίνικας

Αύριο Κυριακή στη ΝΕΤ, στις 10.30, τελειώνει με την τέταρτη εκπομπή «Από τους Φράγκους στο Φοίνικα του Καποδίστρια»: από την ενδιαφέρουσα σειρά «Η ιστορία του ελληνικού νομίσματος». Μια ιστορία που σημαδεύεται από την έλλειψη του ελληνικού νομίσματος μετά την κατάρρευση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας το 1453. Αραβες, Φράγκοι, Βενετσιάνοι και στη συνέχεια Τούρκοι προσπαθούν μετά την Αλωση να επιβάλουν στον ελληνικό χώρο μια νέα αντίληψη για τη ζωή, το Ισλάμ. Στα 1828, στον τόπο που οι αρχαίοι Ελληνες έκοψαν τα πρώτα νομίσματα, στην Αίγινα, με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες χελώνες, θα κυκλοφορήσει το πρώτο σύγχρονο ελληνικό νόμισμα, ο «Φοίνικας» του Καποδίστρια

«902» TV

10.00 ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΑΠΕΡΓΗ Ο Φαρφαλάς και η Μαρουλού, επαναλαμβάνουν τα γράμματα, τις λέξεις και τα τραγούδια της εβδομάδας που πέρασε

12.00 ΧΡΥΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

14.30 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Θέμα: «Αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννα Μπαλλή

15.30 ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ

16.00 ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

18.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18.15 STYLE Επιδείξεις μόδας, παρουσιάσεις επιχειρήσεων μόδας, συνεντεύξεις μεγάλων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσίαση: Βίκυ Κολοκοτρώνη

18.50 ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΑ ΛΑΪΚΗ Το πραγματικό ελληνικό λαϊκό τραγούδι με οικοδεσπότη τον Γιάννη Λεμπέση

19.45 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

20.10 ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Θανάσης Παπαρήγας φιλοξενεί το συγγραφέα - στρατιωτικό ερευνητή Κωνσταντίνο Αυγιτίδη, με αφορμή το βιβλίο του «Η επέμβαση των καπιταλιστικών κρατών ενάντια στη Σοβιετική Ρωσία και η Ελλάδα (1918-1920)»

21.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22.00 ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ραδιοφωνικές επιλογές

Από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στις 12.00 από την εκπομπή «Οι μεγαλουργοί του φωτός», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Νίκος Μάργαρης θα μεταδοθεί η τελευταία εκπομπή αφιερωμένη στον μεγάλο Σοβιετικό συνθέτη Ντιμίτρι Σιστακόβιτς (1906-1975). Ακούγονται συνθέσεις από μουσική που έγραψε ειδικά για ταινίες της περιόδου 1951-1970.

Ας συνεχίσουμε ραδιοφωνικά: Από την εκπομπή το «Σίριαλ του Τρίτου» που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Δημήτρης Φραγκουδάκης και Αιμιλία Κτενά. Στις 16.45 τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα μεταδοθεί σε τρεις συνέχειες, το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Τα παράσημα της γριούλας» σε διασκευή και μετάφραση Μίτσης Κουγιομτζόγλου. Ακούγονται οι: Νίκος Κούρκουλος, Νότης Περγιάλης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή και άλλοι.

Και πάλι από το Τρίτο Πρόγραμμα στις 14.50 τη Δευτέρα θα μεταδοθεί από την εκπομπή «Θεατρικές ερμηνείες» το θεατρικό έργο του κορυφαίου Γάλλου συγγραφέα Ρομέν Ρολάν «Το παιχνίδι του έρωτα και θανάτου» με τον Νίκο Γαλανό και την Αννα Γεραλή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Εξάρχου.

Από την εκπομπή του δικτύου ΕΡΑ 1, ΕΡΑ 2, «Από την ανορθόδοξη και ανατολική μουσική παράδοση» την Κυριακή στις 6.03 το πρωί θα ακουστούν οι χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από τη Δόμνα Σαμίου. Επίσης στην εκπομπή παρουσιάζεται ο καινούριος ψηφιακός δίσκος της Δόμνας Σαμίου στο Μέγαρο μουσικής, ενώ η ίδια αφηγείται αναμνήσεις της από κάποια περασμένα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, μεταδίδονται αποκλειστικές ηχογραφήσεις με χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Αλβανία.

«902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»

06.00 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ Κλασικό και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι

07.00 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ Εντεχνο ελληνικό τραγούδι

08.00 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι

09.00 ΜΕΓΕΘΥΝΣΕΙΣ Πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Με το Δ. Παπαβασιλείου

10.00 ΕΝΤΟΣ ΠΕΔΙΑΣ Αθλητικό ένθετο. Με το Θ. Λαζαρίδη και τη Δ. Μαχαίρα

11.30 ΤΕΣΣΕΡΙΣ + 2 ΡΟΔΕΣ Ο κόσμος του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Με το Μ. Κατσίμπαρο

12.00 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Το δημοτικό μας τραγούδι. Με τον Κ. Τραμπαδούρο

14.00 ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΟΙΚΤΑ Λαϊκά και ρεμπέτικα. Με τον Β. Αρναουτάκη

16.00 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΑ Το rock και οι παράπλευρες μουσικές. Με το Φ. Βήτα

17.00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η μουσική έκφραση λαών, φυλών και κοινωνικών ομάδων. Με τον Σ. Βουγέλη

19.00 ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ Πολιτιστικά σχόλια για την καθημερινότητα. Με τον Γιώργο Κακουλίδη

20.00 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ethnic και άλλες μουσικές. Με τον Τάσο Μενεμενόγλου

21.00 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ Εντεχνο ελληνικό τραγούδι. Με τον Κ. Λάζαρη

22.00 Η ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Με το Δημήτρη Παπαδημητρίου

24.00 ROCK ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Blues - rock περιηγήσεις στις παρυφές του μεσονυκτίου. Με τον Παύλο Ρούφα

02.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «902» Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια

04.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «902» Το κλασικό και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ