Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
Ραδιοφωνικές επιλογές

Από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στις 12.00 από την εκπομπή «Οι μεγαλουργοί του φωτός», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Νίκος Μάργαρης θα μεταδοθεί η τελευταία εκπομπή αφιερωμένη στον μεγάλο Σοβιετικό συνθέτη Ντιμίτρι Σιστακόβιτς (1906-1975). Ακούγονται συνθέσεις από μουσική που έγραψε ειδικά για ταινίες της περιόδου 1951-1970.

Ας συνεχίσουμε ραδιοφωνικά: Από την εκπομπή το «Σίριαλ του Τρίτου» που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Δημήτρης Φραγκουδάκης και Αιμιλία Κτενά. Στις 16.45 τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα μεταδοθεί σε τρεις συνέχειες, το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Τα παράσημα της γριούλας» σε διασκευή και μετάφραση Μίτσης Κουγιομτζόγλου. Ακούγονται οι: Νίκος Κούρκουλος, Νότης Περγιάλης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή και άλλοι.

Και πάλι από το Τρίτο Πρόγραμμα στις 14.50 τη Δευτέρα θα μεταδοθεί από την εκπομπή «Θεατρικές ερμηνείες» το θεατρικό έργο του κορυφαίου Γάλλου συγγραφέα Ρομέν Ρολάν «Το παιχνίδι του έρωτα και θανάτου» με τον Νίκο Γαλανό και την Αννα Γεραλή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Εξάρχου.

Από την εκπομπή του δικτύου ΕΡΑ 1, ΕΡΑ 2, «Από την ανορθόδοξη και ανατολική μουσική παράδοση» την Κυριακή στις 6.03 το πρωί θα ακουστούν οι χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από τη Δόμνα Σαμίου. Επίσης στην εκπομπή παρουσιάζεται ο καινούριος ψηφιακός δίσκος της Δόμνας Σαμίου στο Μέγαρο μουσικής, ενώ η ίδια αφηγείται αναμνήσεις της από κάποια περασμένα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, μεταδίδονται αποκλειστικές ηχογραφήσεις με χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Αλβανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ