ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάη 2004
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Αναγκαία η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση

Αμεσα μέτρα για να αποκατασταθεί σε καθημερινή βάση η σύνδεση της Καλύμνου με τα γύρω νησιά και τον Πειραιά, με σύγχρονα και αξιόπλοα καράβια, προκειμένου να εξασφαλίζεται σύντομη, φτηνή και ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων, ζητούν απ' την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελ. Παντελάκη, Στ. Σκοπελίτης και Γ. Πατσιλινάκος με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Κεφαλογιάννη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι οι κάτοικοι της Καλύμνου βρίσκονται επί ποδός μετά το οξυμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ιδιαίτερα μετά τις γιορτές του Πάσχα, στη σύνδεση του νησιού τους με την ηπειρωτική χώρα.

«Η Κάλυμνος, τονίζουν οι βουλευτές, καλύπτεται ακτοπλοϊκά στη σύνδεσή της με τα γύρω νησιά και τον Πειραιά, τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα μόνο. Η ταλαιπωρία του κόσμου είναι αβάσταχτη αν υπολογίσει κανείς ότι το δρομολόγιο για Πειραιά κάνει περίπου 15 ώρες και η μετακίνηση προς τη Ρόδο διαρκεί 11 ώρες, λόγω του ότι γίνεται ο γύρος των νησιών. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, αν σκεφτούμε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο νησί αεροπορική σύνδεση σε ώρα ανάγκης. Οι συνέπειες είναι μεγάλες και στη μετακίνηση των πολιτών από και προς την Κάλυμνο, αλλά και στη μετακίνηση των εμπορευμάτων, η οποία πλέον όχι μόνο είναι δυσχερέστατη, αλλά μετακυλίεται μεγαλύτερο κόστος στο ήδη επιβαρυμένο λαϊκό τους εισόδημα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι αυτή η ραγδαία υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του ακτοπλοϊκού θεσμικού πλαισίου και της εφαρμογής του Ν. 2932, που απελευθερώνει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τον «κρατικό εναγκαλισμό». Το αποτέλεσμα, υπογραμμίζουν, είναι να «απελευθερωθεί» πλήρως η ασυδοσία των εφοπλιστών, οι οποίοι νοιάζονται για τα κέρδη που θα αποκομίσουν και όχι για τη φτηνή και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών στα απομακρυσμένα νησιά μας.

Ετσι, ζητούν απ' τον υπουργό την αποκατάσταση σε καθημερινή βάση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλύμνου. Ρωτούν, ακόμα, τι μέτρα θα πάρει η νέα κυβέρνηση για την κατάργηση του νόμου και τη θεσμοθέτηση νέου πλαισίου που θα παίρνει ουσιαστικά υπόψη τις ανάγκες για καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της νησιωτικής χώρας προς την ηπειρωτική.

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

Τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις και περιοδείες από μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και από υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κόμματος.

Σήμερα Κυριακή

- Η ΚΟΒ Χολαργού του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές», στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χολαργού. Θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

-- Στις 11π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Οινοφύτων θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Αύριο Δευτέρα

-- Στη Σπάρτη, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη ΔΕΗ Ασπροπύργου, στις 7 π.μ. θα περιοδεύσει ο Γιώργος Τούσσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Σε εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου στη Δάφνη στις 8μ.μ. θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας.

-- Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ» στην Καλαμάτα θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Προσφορά

Από την Αυστραλία:

Η Σταματία ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΡΔΗ προσφέρει 150 δολ. Αυστραλίας στη μνήμη του πατέρα της ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΤΡΙΟΛΑ, που έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση σαν στέλεχος του ΕΑΜ Κεφαλονιάς με το ψευδώνυμο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ. Επίσης, οι αδερφοί ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΡΔΗ, που πέρασαν πέτρινα χρόνια με διωγμούς, εξορίες και φυλακίσεις προσφέρουν: Γεράσιμος 50, Λάμπρος 20 και Δημήτρης 300. Επίσης ο Ευθύμιος ΤΟΣΚΑΣ 50 και ο Στέφανος ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ 100. Και από τη ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΙΔΝΕΪ 30 ευρώ στη μνήμη του μεγάλου κλαρινίστα ΤΑΣΟΥ ΧΑΛΚΙΑ.

ΚΗΔΕΙΕΣ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΑΘΗΝΑ ΓΕΡΑΝΙΟΥ

ετών 81

κηδεύουμε την Τετάρτη 19-5-04 και ώρα 3 μ.μ. από τον ιερό ναό Αγ. Ισιδώρου του Β΄ Κοιμητηρίου Αθηνών (Πατησίων).

Τα παιδιά: Αθανάσιος, Αγγελος και Ντάρια, Νικήτας και Ζόρα. Τα εγγόνια, τα αδέλφια, τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.

***

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, θυγατέρα, αδελφή, θεία, ανιψιά, εξαδέλφη και φίλη

ΖΑΦΕΙΡΩ ΣΜΥΡΝΑΚΗ

ετών 58

κηδεύουμε αύριο Δευτέρα 17-5-2004 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό ναό Φανερωμένης 5η στάση Χολαργού. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Χολαργού.

Ο σύζυγος Αντώνης. Ο πατέρας Δημήτριος. Τα αδέλφια Γρηγόρης και Κατερίνα Βγόντζα, Μανώλης και Ηρώ Σμυρνάκη, Δημήτρης και Αγγέλα Κατσαμπρακάκη, Δημήτρης και Αικατερίνη Μώρου. Τα ανίψια. Οι θείες. Οι εξαδέλφες. Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι.

Επιθυμία της ήταν αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τον αγώνα των Παλαιστινίων.

***

Την αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και αξιολάτρευτη θεία μας

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

ετών 85

κηδεύσαμε χτες Σάββατο 15/5/04 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Τα ανίψια της.

Τα ανίψια της αντί για στεφάνια, κατέθεσαν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ