Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Αναγκαία η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση

Αμεσα μέτρα για να αποκατασταθεί σε καθημερινή βάση η σύνδεση της Καλύμνου με τα γύρω νησιά και τον Πειραιά, με σύγχρονα και αξιόπλοα καράβια, προκειμένου να εξασφαλίζεται σύντομη, φτηνή και ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων, ζητούν απ' την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελ. Παντελάκη, Στ. Σκοπελίτης και Γ. Πατσιλινάκος με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Κεφαλογιάννη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι οι κάτοικοι της Καλύμνου βρίσκονται επί ποδός μετά το οξυμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ιδιαίτερα μετά τις γιορτές του Πάσχα, στη σύνδεση του νησιού τους με την ηπειρωτική χώρα.

«Η Κάλυμνος, τονίζουν οι βουλευτές, καλύπτεται ακτοπλοϊκά στη σύνδεσή της με τα γύρω νησιά και τον Πειραιά, τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα μόνο. Η ταλαιπωρία του κόσμου είναι αβάσταχτη αν υπολογίσει κανείς ότι το δρομολόγιο για Πειραιά κάνει περίπου 15 ώρες και η μετακίνηση προς τη Ρόδο διαρκεί 11 ώρες, λόγω του ότι γίνεται ο γύρος των νησιών. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, αν σκεφτούμε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο νησί αεροπορική σύνδεση σε ώρα ανάγκης. Οι συνέπειες είναι μεγάλες και στη μετακίνηση των πολιτών από και προς την Κάλυμνο, αλλά και στη μετακίνηση των εμπορευμάτων, η οποία πλέον όχι μόνο είναι δυσχερέστατη, αλλά μετακυλίεται μεγαλύτερο κόστος στο ήδη επιβαρυμένο λαϊκό τους εισόδημα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι αυτή η ραγδαία υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του ακτοπλοϊκού θεσμικού πλαισίου και της εφαρμογής του Ν. 2932, που απελευθερώνει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τον «κρατικό εναγκαλισμό». Το αποτέλεσμα, υπογραμμίζουν, είναι να «απελευθερωθεί» πλήρως η ασυδοσία των εφοπλιστών, οι οποίοι νοιάζονται για τα κέρδη που θα αποκομίσουν και όχι για τη φτηνή και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών στα απομακρυσμένα νησιά μας.

Ετσι, ζητούν απ' τον υπουργό την αποκατάσταση σε καθημερινή βάση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλύμνου. Ρωτούν, ακόμα, τι μέτρα θα πάρει η νέα κυβέρνηση για την κατάργηση του νόμου και τη θεσμοθέτηση νέου πλαισίου που θα παίρνει ουσιαστικά υπόψη τις ανάγκες για καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της νησιωτικής χώρας προς την ηπειρωτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Λήμνο και Αϊ - Στράτη (2015-06-03 00:00:00.0)
Ακτοπλοΐα σε όφελος του λαού (2009-11-07 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο τα προβλήματα της νησιωτικής περιφέρειας (2008-12-18 00:00:00.0)
Παραμένει «αποκομμένη» η Σάμος (2005-11-05 00:00:00.0)
Αύριο στον Πειραιά η μεγάλη συγκέντρωση (2004-12-15 00:00:00.0)
Ζητούν καθημερινά και ασφαλή δρομολόγια (2000-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ