Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σχετικά με τις τροφές

Eurokinissi

Φρούτα λαχανικά και σαλατικά... Σωστό είναι να αγοράζουμε τις τροφές μας σε ποσότητες που θα εξαντληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Κι αν είναι δυνατό να τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο, διότι ως γνωστό τα φρούτα αρχίζουν να χαλάνε από τη στιγμή που κόπηκαν από το δέντρο. Θυμηθείτε ότι πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά.

Τα δημητριακά και το αλεύρι ολικής άλεσης πρέπει κι αυτά να διατηρούνται σε δροσερό μέρος και να χρησιμοποιούνται μέσα σε τρεις μήνες το αργότερο. Το ίδιο ισχύει και για το αναποφλοίωτο ρύζι και τα πλήρη ζυμαρικά καθώς και για τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα για τους ξεφλουδισμένους.

Το Μέλι μπορούμε να το χρησιμοποιούμε κατά καιρούς σαν γλυκαντικό υπό τον όρο να έχει παραχθεί οργανικά και να μην είναι νοθεμένο με ζάχαρη.

Το Θαλασσινό Αλάτι περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιούμε με μέτρο και σε μικρές ποσότητες.

Τα πίτουρα, που περιέχουν βιταμίνες Β1 ασβέστιο και σίδηρο, είναι άλλο ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα της διατροφής, παρ' όλο που εάν τρώμε γνήσιο ψωμί ολικής αλέσεως και άφθονα λαχανικά, το διαιτολόγιό μας θα περιέχει αρκετές αδρανείς ίνες έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας ακόμη και χωρίς πίτουρα.

Οχι στη ζάχαρη

Πρέπει να μάθουμε αποφεύγουμε όλους τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λέμε όχι στη ζάχαρη σε όλες τις μορφές της και ιδιαίτερα στην άσπρη ζάχαρη, στο άσπρο αλεύρι και στο λευκό αποφλιωμένο ρύζι. Επίσης, ένα ακόμη όχι να λέμε συνεχώς στα αεριούχα αναψυκτικά, τα τεχνητά αναψυκτικά με γεύση φρούτων ή τα εμφιαλωμένα ποτά που περιέχουν φραγκοστάφυλο, επειδή περιέχουν μέχρι και εξήντα τοις εκατό ζάχαρη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ