ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επαγγελματοβιοτέχνες συνδικαλιστές στηρίζουν το ΚΚΕ

Κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες να στηρίξουν με την ψήφο τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους συνδικαλιστές του Πειραιά από σωματεία, ομοσπονδίες, επιμελητήρια και τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΑΕ (Αυτοκινητιστές). Σημειώνουν πως το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια αντιπαλεύει τις συνέπειες από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ που ασκείται στη χώρα μας, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της σημερινής της ΝΔ.

Το κείμενο υπογράφουν οι:

- ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ Διονύσης, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ,

- ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Παντελής, μέλος ΔΣ ΒΕΠ,

- ΚΑΡΑΜΑΝΙΩΛΗ Ευαγγελία, μέλος ΔΣ ΒΕΠ,

- ΚΥΖΙΛΗΣ Κλεάνθης, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας,

- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος, μέλος ΔΣ ΓΣΕΒΕΕ,

- ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Νικόλαος, πρόεδρος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιά,

- ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ Γιάννης, μέλος ΔΣ Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιά,

- ΤΣΑΡΝΙΤΣΩΤΗΣ Νικόλαος, μέλος Γραμματείας ΔΗΚΕΒΕ Πειραιά,

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Ηλίας, μέλος Εποπτικού Συμβουλίου ΣΕΚΛΕ και

- ΛΕΙΒΑΔΗΣ Σπύρος, μέλος ΔΣ ΟΒΣΠ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σειρά από περιοδείες σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιούν στελέχη του ΚΚΕ, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, σ' όλη την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιείται και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. Ξεχωρίζουμε, ανάμεσα σ' αυτές, συσκέψεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σήμερα. Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα

- Στις 12μ. στη ΣΕΥΠ Αθήνας (κτίριο Σατακάκη αίθουσα Δ4), θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος.

- Στη 1μ.μ., στο αμφιθέατρο Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας, ο Θέμης Γκιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στις 3.30μ.μ. σε συγκέντρωση ΕΒΕ της περιοχής Ψυρρή ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 6μ.μ. σε σύσκεψη δικηγόρων στο εκλογικό κέντρο της Αθήνας ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στις 6.30μ.μ. σε συγκέντρωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΚΟΑ) ο Πέτρος Βαμβακάς.

- Στις 7μ.μ. σε σύσκεψη στο καφενείο «ΚΑΛΛΕΡΓΗ» στην Καλλιθέα ο Ανδριανός Μπούκουρης.

- Στις 7.30μ.μ. σε συγκέντρωση Οικοδόμων Γκύζη (παράρτημα) θα μιλήσει ο Γιάννης Πάσουλας.

- Στις 7.30μ.μ. σε σύσκεψη εργαζομένων Δήμου Καισαριανής (Εθνικής Αντίστασης 62), θα μιλήσει ο Ν. Παπακωνσταντίνου.

- Στις 8μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Χαλκηδόνας (Αγ. Αναργύρων 9) θα μιλήσει η Μαρία Τσαγκατάκη υποψήφια ευρωβουλευτής.

Στον Πειραιά

- Στην πλατεία «ΖΑΡΝΤΕΝ» (τέρμα Τσαλδάρη), στις 8μ.μ., θα μιλήσει ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην πλατεία Τριών Ιεραρχών στη Νίκαια, στις 8μ.μ., η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 47), στις 7μ.μ., ο Δημήτρης Καλτσώνης.

- Στην «Ταβέρνα του Μπάμπη» στον Πόρο, στις 7μ.μ., η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στη Νέα Κρήνη (Κέντρο Χαρά) με ομιλητή τον Γιώργο Τεμεκενίδη.

- Στις 7.30 μ.μ. στο Μεσημέρι με τον Μιχάλη Σπυριδάκη.

- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στον Εύοσμο με τον Χρήστο Κόφφα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Βασίλης Παπαγεωργίου, καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

- Στις 8 μ.μ. στη Μενεμένη με τον Ηλία Γκουτζηγιάννη.

- Στις 8 μ.μ. στον Δρυμό με τον Χάρη Κουτσουρά.

- Στις 8 μ.μ. στο Πάρκο Μ. Πατρικείου με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στις 8 μ.μ. στο Αδενδρο με τον Γιώργο Ρίσκο.

- Στις 8 μ.μ. στο Φίλυρο με τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη.

- Στις 8 μ.μ.στα Κουφάλια με τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στις Φώκιες Χαλκιδικής με τον Δημήτρη Ασβεστόπουλο.

Στην Ημαθία

- Σε συγκέντρωση στη Βέροια στις 8μ.μ. στην Πλατεία Εληάς θα μιλήσει ο Στέλιος Βαλανάς υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο Κιλκίς

- Στις 9 μ.μ. συγκέντρωση στη Μ. Βρύση με ομιλητή τον Λάζαρο Ανδρεανίδη.

Στην Κομοτηνή

- Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο Ρέθυμνο

- Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Κώστα Αλυσσανδράκη, ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑντιΚΚΕ παραλήρημα

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις - που παραμένουν έντονες - από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Ν. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή», υπεραμυνόμενος, κόντρα σε κάθε πραγματικότητα, της συνέπειας του κόμματός του στο στόχο της συνεργασίας!

Ανεπιτυχής εξάλλου ήταν και η προσπάθειά του να αρθρώσει έναν διακριτό πολιτικό λόγο μπροστά στις ευρωεκλογές, η οποία κατέληγε πάντα σε αοριστίες του τύπου για μια «διαφορετική Ευρώπη» ή για μια «διαφορετική πορεία προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση». Συνθήματα που εσχάτως υιοθέτησε και το ΠΑΣΟΚ για τις ανάγκες της προεκλογικής του καμπάνιας. Δεν είναι τυχαίο ότι το ερώτημα «με ποιο κεντρικό πολιτικό σύνθημα κατεβαίνει ο ΣΥΝ σ' αυτές τις ευρωεκλογές» έμεινε ουσιαστικά αναπάντητο από τον Ν. Κωνσταντόπουλο. Για την πληρότητα του ρεπορτάζ να αναφέρουμε πως το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΝ γι' αυτές τις εκλογές είναι: «Στρίψε αριστερά. Θα βρεις»!

Κατά τα λοιπά η κριτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου αλλά και απέναντι στη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή ήταν αρκετά προσεκτική, όχι όμως και απέναντι στο ΚΚΕ, για το οποίο ισχυρίστηκε: «Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα δυσαρέσκειας και ανασφάλειας που διακατέχει πλατιά κοινωνικά στρώματα. Ομως η πολιτική με την οποία προσπαθεί να το πετύχει είναι μια πολιτική που ταιριάζει σε αριστερίστικες γκρούπες και δεν έχει καμία σχέση με μια σοβαρή αριστερή πολιτική. Η πρόταση να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ είναι μια ανιστόρητη και απολύτως επιζήμια πρόταση (...). Το ΚΚΕ ανακατεύει σε ένα απίθανο μείγμα αριστερίστικες και δογματικές αντιλήψεις με στοιχεία λαϊκισμού και εθνικισμού. Το αποτέλεσμα είναι μια πολιτική εκτός τόπου και χρόνου».

Η άκρατη ευρωλαγνία της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι αναμενόμενο να «δώσει» τέτοιου τύπου και ύφους κριτική, αλλά είναι ακριβώς αυτή η ευρωλαγνία του που στερεί από τα όσα καταμαρτυρεί ο πρόεδρός του στο ΚΚΕ κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Τους υπόλοιπους επιθετικούς προσδιορισμούς με τους οποίους ο Ν. Κωνσταντόπουλος αναφέρεται στο ΚΚΕ τους αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Σημειώνουμε όμως μια απορία, τι είδους πρόβλημα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΝ με τις «αριστερίστικες γκρούπες» και πότε ακριβώς το απέκτησε; Αν θυμόμαστε καλά ήταν το κόμμα του που είτε συνευρέθηκε είτε κατέβαλε προσπάθεια να συνευρεθεί με τέτοιες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΚΕΔΑ καταφέρεται ξανά εναντίον του ΣΥΝ λέγοντας πως «παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν έγινε κατορθωτό να διαμορφωθεί ένα πλατύ αριστερό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές στη βάση ενός ελάχιστου προγράμματος. Πολιτικές επιλογές αλλά και σκοπιμότητες που έχουν να κάνουν με αναπροσανατολισμούς στόχων και συμμαχιών στο εσωτερικό του ΣΥΝ ακύρωσαν για μια ακόμα φορά την ιδέα για μια πλατύτερη συσπείρωση δυνάμεων με σαφές στίγμα και οριοθέτηση προς την κεντροαριστερά και το δικομματισμό». Σε άλλο σημείο αποδοκιμάζει το γεγονός πως πολιτικό πλαίσιο δε συζητήθηκε και οι όποιες συζητήσεις αναλώθηκαν στα πρόσωπα και στη σειρά των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο. Τέλος, καλεί τους αριστερούς περίπου σε ψήφο... κατά συνείδηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ