ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Γιώργο: Δεν έχει θέσεις και στρατηγική η κυβέρνηση; Τότε δεν έχει και το ΠΑΣΟΚ...

***

Κι άλλα στρατά στο Αφγανιστάν; Τρία χρόνια μετά τη συντριβή της «Αλ Κάιντα»;

***

Εκτός αν δεν πήγαν στο Αφγανιστάν για την «Αλ Κάιντα», όπως υποψιαζόμεθα...

***

Μαχαίρια έβγαλε ο Σιράκ κατά του Μπους! Η Τουρκία στην ΕΕ; του είπε! Με ποιο δικαίωμα ανακατεύεσαι στα της ΕΕ;

***

Δεξιός εναντίον δεξιού! Πώς ...γίνεται;

***

Πες ιμπεριαλιστής εναντίον ιμπεριαλιστή, να γίνει κατανοητό...

***

Σκοτωμός για το ποιος θα εκπαιδεύσει τους Ιρακινούς φαντάρους!!! Και πιο σκοτωμός, για το αν θα τους εκπαιδεύσουν εντός ή εκτός Ιράκ!!!

***

Γιατί δεν τους πάνε στο Κόσσοβο;

***

Τελικά, ο Τάμπλογιου πήρε μαζί του, στην Πόλη, τη χημική τουαλέτα του, ή τα έκανε στις κοινές;

***

Χημική τουαλέτα! Που μεταφέρεται, λένε, όπου πηγαίνει ο Τζορτζ! Φανταστείτε τον υπεύθυνο της χημικής τουαλέτας! Μέχρι και το καζανάκι, του τραβάει του Τζορτζ!.. Ασε το καθάρισμα...

***

Στην Καλλιόπη, όπως λένε και στο στρατό!.. Πλευρά της εθιμοτυπίας του πρωτο-κώλου του Λευκού Οίκου...

***

Γι' αυτό κι ο τηλέπαθος δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και να μην αφιερώσει στους ενοίκους του Λευκού Οίκου το παρακάτω τετράστιχο του Σουρή...

***

«Σκατά να φας, σκατά να πιεις/ σκατά να πας να χέσεις/ απ' τα σκατά να σηκωθείς/ και στα σκατά να πέσεις»...

***

Νίκησε η Καλομοίραααααα! Ετσι φώναζε ο Μικρούτσικος! Οπως φωνασκούν και οι Βραζιλιάνοι: Γκόοοοοοοοολ!!!

***

Αλλά αυτοί (οι Βραζιλιάνοι) έχουν μια όμορφη γραφικότητα. Το «Φέιμ» (FAME) τι έχει;

***

Θου Κύριε...

***

Αλάουι ο χαφιές...

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Αποκαλυπτική εκπαίδευση

Associated Press

Προφανώς διόλου τυχαία, η αστυνομία της δοτής ιρακινής κυβέρνησης εκπαιδεύεται, όπως φαίνεται, στην καταστολή διαδηλώσεων. Οσο για τις νέες ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις, θα πρέπει, πρώτα, να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των λιποταξιών, που αγγίζει το 80%, και μετά... βλέπουμε.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οφσάιντ

Ο εκφωνητής της έκτακτης βραδινής μετάδοσης μάταια προσπαθούσε να βάλει χαλινάρι στο ντελίριό του. «Ολη η Ελλάδα είναι σήμερα στους δρόμους, στις μεγαλύτερες ίσως συγκεντρώσεις από τη μεταπολίτευση και ύστερα!». Στις οθόνες της τηλεόρασης, περνούσε η εικόνα άλλοτε της Ομόνοιας, άλλοτε του Λευκού Πύργου, ύστερα της Πάτρας και από τρεις τέσσερις ακόμα πόλεις, που το κανάλι φρόντισε να καλύψει με κάμερα και ανταποκριτή για να δώσει ζωντανά τον ενθουσιασμό της νίκης. Και, βέβαια, τα πανηγύρια ήταν πρωτόγνωρα, αντίστοιχα της ιστορικής πρόκρισης, όπως πρωτόγνωρη ήταν και η περιγραφή του γεγονότος από τον σπορκάστερ της τηλεόρασης. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση από τη μεταπολίτευση και ύστερα...

Το ίδιο βράδυ ήρθαν και οι πολιτικές δηλώσεις. Οσο κι αν οι διατυπώσεις ήταν προσεκτικά μελετημένες, στην πίσω σελίδα τους μπορούσες να διαβάσεις το ζουμί τους. Κι αν μόνος σου δεν το 'κανες, στον Τύπο της επομένης θα έβρισκες σίγουρα βοήθεια από τους κονδυλοφόρους, αθλητικογράφους και μη: Η «ισχυρή» Ελλάδα, αφού έπεισε την Ευρώπη για το οικονομικό της θαύμα, τώρα οργανώνει και το ποδοσφαιρικό της γιουρούσι, δίνοντας με αξιώσεις τη μάχη της ευρωπαϊκής σύγκλισης. Το μοντέλο της Εθνικής φανερώνει πως λαός με πειθαρχία και οπωσδήποτε λιγότερη γκρίνια μπορεί να κάνει πολλά. Αρκεί να βρεθεί και ο κατάλληλος τιμονιέρης, που να κρατάει τα γκέμια σφικτά και τότε, με το σύνολο πειθαρχημένο, όλα βαίνουν καλώς. Κάπως έτσι μπήκαμε στην ΟΝΕ, κάπως έτσι, με το καλό, θα σηκώσουμε την κούπα και στα γήπεδα της χώρας των Πορτογάλων.

Και βέβαια, οι 11 που τρέχανε το γήπεδο πάνω κάτω, ιδρώνοντας για την πρόκριση, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκέφτονταν ήταν ότι η κεφαλιά του Χαριστέα θα γίνονταν πολιτικό πλασεδάκι του Κωστάκη, της Γιάννας, της Φάνης και του Γιωργάκη το ίδιο εκείνο βράδυ. Και πως το πανηγύρι των φιλάθλων στις πλατείες και τους δρόμους θα καταγραφόταν από κάποιους «έγκριτους» δημοσιογράφους σαν η μεγαλύτερη συγκέντρωση από τη μεταπολίτευση κι ύστερα. Λες και δεν υπήρξαν οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, λες και οι διαδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ δεν έγιναν ποτέ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και παντού. Αλλά τότε, για όσους θυμούνται, το θέμα «έπαιξε» μετά τον Κοκό και τον ανήμπορο να στρίψει οδηγό του, αφού τον εμπόδιζε το παρκαρισμένο όχημα κάποιου, που πιθανότατα να συμμετείχε στους πανηγυρισμούς της περασμένης Παρασκευής.

Αθλητισμός, χρήμα και πολιτική πάνε πακέτο, το λέει, άλλωστε, και η Ολυμπιάδα που έρχεται. Κι αν υπάρχει μια διέξοδος, αυτή δε βρίσκεται στα τερτίπια της κυρίαρχης πολιτικής, που πάει να ξεπλύνει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, στην Πορτογαλία, τα αμαρτήματα της ελληνικής ποδοσφαιρικής «παράγκας», για να σκοράρει κατά τα συμφέροντά της στη συνείδηση των Ελλήνων, φιλάθλων και μη. Βρίσκεται στα γήπεδα των λαϊκών αγώνων, με σύστημα αμιγώς επιθετικό, όπου, ανάμεσα στα άλλα, θα μπει και το αίτημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αποδεσμευμένου από τα κέρδη της «Κόκα - Κόλα» και τα συμφέροντα των εκάστοτε πολιτικών της χορηγών.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ