ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
Σελ. /32
Ολα τά 'χει ο μπαξές

Του Πάνου Μαραγκού από το
Του Πάνου Μαραγκού από το "ΕΘΝΟΣ"
Από «Ελλάδα που αντιστέκεται» έως και «νενικήκαμεν». Απ' τους μεγαλόσταυρους του Χριστόδουλου έως τα «χριστοσταυρίσματα» όσων πήγαν να υποδεχτούν ποδοσφαιριστές και ένιωσαν να τους χρησιμοποιούν ως μαϊντανό οι κάπηλοι.

Και «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχουμε, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων, οι οποίοι στηρίζουν την εξουσία τους στα αφεντικά των ΠΑΕ.

Απεργία, προχτές, των εργαζομένων στον Τύπο. Και διχογνωμία, ως προς το αν είναι καλό που δεν κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες χτες. Αν πάρουμε για παράδειγμα τα δευτεριάτικα φύλλα, αυτού του τύπου η ενημέρωση οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δε μας έλειψε. Κι απ' αυτήν την άποψη, η απεργία των δημοσιογράφων έκανε κι ένα καλό. Η ίδια η απεργία, πάντως, ήρθε - με τον τρόπο της - να βάλει και τους δημοσιογράφους απέναντι στο πρόβλημα «ενημέρωση».

Κατά τ' άλλα, οι ειδήσεις αυτού του τριημέρου, αν και περασμένες σε πίσω σελίδες, προήλθαν και πάλι από το χώρο της κλιμακούμενης κρατικής τρομοκρατίας. Μετά τον εφιάλτη των 17 δευτερολέπτων που χρειάζεται ο ηλεκτρονικός χαφιές για να εντοπίσει ποιος μιλάει με ποιον και τι λέει, ήρθε και η αποκάλυψη για τις λέξεις - κλειδιά που πρέπει να αποφεύγονται.

Ορισμένοι, βέβαια, θυμήθηκαν πως μετά την «11η Σεπτέμβρη» όσοι ήθελαν να κάνουν πλάκα στους Αμερικανούς, πλημμύριζαν κάθε ηλεκτρονική μετάδοση με μηνύματα που είχαν μέσα λέξεις όπως «Μπιν Λάντεν», «όπλο», «βόμβα» κ.ά.

Αν δεν κόστιζε, που σημαίνει πως κι απ' αυτό κέρδος βγάζουν οι μεγαλοεταιρίες, θα συνιστούσαμε και μια τέτοια εκστρατεία.

Προς το παρόν, καλύτερη μοιάζει η μέθοδος με το σπρέι στις κάμερες που χρησιμοποιήθηκε ήδη και στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο, οργανωμένα.

Εννοείται πως ακόμα καλύτερη είναι η οργανωμένη αμφισβήτηση αυτής καθαυτής της εξουσίας των μονοπωλίων...


ΜΗ ΜΙΛΑΣ, ΜΗ ΓΕΛΑΣ...

ΛΕΞΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ: «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ»: «Στις αρχές Μαΐου δύο αστυνομικοί είχαν ραντεβού το πρωί στην πλατεία Μαβίλης. Αυτός που περίμενε τηλεφωνεί από το κινητό του στο κινητό του άλλου που καθυστερούσε. Τελειώνοντας τη συνομιλία του λέει: "άντε γρήγορα... γιατί τώρα περνάει από μπροστά μου ο Αμερικανός πρέσβης με τη συνοδεία του". Το απόγευμα της επόμενης μέρας στο σπίτι του πρώτου αστυνομικού δύο κύριοι του επέδειξαν δύο ταυτότητες της ΕΥΠ και τον ρώτησαν ευθέως τι εννοούσε, γιατί αναφέρθηκε στον Αμερικανό πρέσβη και τη συνοδεία του. Επειτα από δύο ημέρες την ίδια ακριβώς επίσκεψη δέχθηκε και ο άλλος αστυνομικός. Δόθηκαν αμοιβαίες διευκρινίσεις και το θέμα διευθετήθηκε» (Το ρεπορτάζ του Αριστείδη Οικονόμου στον «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»).

ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΟΚ... «Εδώ και πολύ καιρό η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν προμηθευτεί υπερυπολογιστή με ειδικό πρόγραμμα καταγραφής έως 3 εκατομμυρίων τηλεφωνικών συνομιλιών το λεπτό (!) και ειδικό πρόγραμμα για αξιολόγηση με λέξεις - κλειδιά. Το λογισμικό και το πρόγραμμα είναι είναι ισραηλινά. Η ψηφιοποίηση της ελληνικής γλώσσας και η διαδικασία ηλεκτρονικής ταυτοποίησής της έγιναν από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) και ολοκληρώθηκαν την περίοδο 1999-2000» (Από το ίδιο ρεπορτάζ στον «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»).

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ; «Υπάρχει βεβαίως και το εφιαλτικό σενάριο όλα να μείνουν ως έχουν και να αποτελέσει ο ελληνικός θρίαμβος στην Πορτογαλία μια αναλαμπή, ένα παραμύθι για να έχουν να διηγούνται οι Ελληνες διεθνείς στα εγγόνια τους...» (Ο Γιάννης Τζούστας στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΘΝΟΣ: ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ΧΡΥΣΟ ΟΝΕΙΡΟ

Η ΑΥΓΗ: ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΡ ΕΛΛΑΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ...

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

Η ΧΩΡΑ: ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (κυριακάτικη): ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ (κυριακάτικο): ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΚΕΡΚΙΔΑ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (κυριακάτικος): ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Επιεικώς χωρίς μέτρο

«Το μόνο που μπορώ να ελπίζω σήμερα, Κυριακή πρωί, είναι μία καλογυρισμένη ήττα της Εθνικής μας. Επιτέλους, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φρενάρουμε το παραλήρημα. Το μεγαλείο ας γίνει αυτό με μια γερή ποδοσφαιρική σφαλιάρα. Αυτή πραγματικά την αξίζουμε»... (άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ, χωρίς το όνομα του αμετροεπή, που προσπαθεί να αρπάξει δόξα «αντιστασιακού»).

Αγορά εστί...

«Εισιτήρια των 90 και 145 ευρώ επιτήδειοι τα πουλούσαν στις τιμές των 900 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα (...) ενώ το βράδυ της Παρασκευής Τσέχοι και Αγγλοι, που οι ομάδες τους είχαν αποκλειστεί, πουλούσαν εισιτήρια του τελικού σχεδόν μισοτιμής» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ).

Τ' αφεντικό κερδίζει, η ομάδα χάνει

«Ο Ολυμπιακός εμφανίζει έσοδα 22,5 εκατομμύρια ευρώ και συσσωρευμένες ζημιές 61 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παναθηναϊκός έσοδα 14,7 εκατομμύρια ευρώ και συσσωρευμένες ζημιές 31,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΠΑΟΚ συσσωρευμένες ζημιές 24,2 εκατομμύρια ευρώ, ο Ηρακλής ζημιές 14,6 εκατομμύρια, ο Αρης 36 εκατομμύρια και ο ΟΦΗ 4,2 εκατομμύρια ευρώ» (το ρεπορτάζ στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Πάρτα όλα

«Η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων της Κοινωνίας της Πληροφορίας έχει δεσμευτεί από την Ιντρακόμ του κ. Κόκκαλη και την Αλτεκ του κ. Αθανασούλη» (το ρεπορτάζ του Γιάννη Ελαφρού στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Κλέβουν τις εισφορές

«Τα ελλείμματα των ταμείων των τραπεζών (σσ πρόκειται για τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων) έχουν προέλθει κατά κύριο λόγο από τη μη απόδοση των εισφορών. Το σύνολο των υποχρεώσεων των τραπεζών απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ