ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Αιχμές κατά του 2004

Θάνου και Κεντέρης, το ισχυρό δίδυμο στα σπριντ

Sportidea

Θάνου και Κεντέρης, το ισχυρό δίδυμο στα σπριντ
Αιχμές κατά της οργανωτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004, σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ολυμπιακής προετοιμασίας, αλλά και την πολιτική που εφάρμοσε προς τα αθλητικά στελέχη, άφησε ο ΣΕΓΑΣ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την ελληνική αποστολή του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι η προσπάθεια των αθλητών τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια δυσχεραινόταν συνεχώς με άξονες προβλημάτων το οικονομικό, αλλά και τη διαθεσιμότητα και την αρτιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Η Ολυμπιακή χρονιά σημαδεύτηκε από την οικονομική δυσπραγία. Αθλητές, προπονητές, αθλητικά σωματεία και ομοσπονδία βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και το χειρότερο είναι ότι δε γνωρίζουμε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Η αίσθηση ότι οι Αγώνες δεν έγιναν για να αποκτήσει καινούρια δυναμική το αθλητικό κίνημα της χώρας ενισχύεται διαρκώς και τα οικονομικά ανοίγματα των Ολυμπιακών Αγώνων φαίνεται ότι θα τα πληρώσει ο ελληνικός αθλητισμός», αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Στίβου. Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ κάνει λόγο και για την αποκοπή των αθλητικών στελεχών από τη συμμετοχή τους στην οργανωτική προετοιμασία με ευθύνη του ΑΘΗΝΑ 2004, ενώ καταγγέλλει και την τακτική της οργανωτικής επιτροπής να στερήσει το τιμητικό δικαίωμα παρακολούθησης των Αγώνων σε μέλη των ΔΣ των ομοσπονδιών ή σε παλιούς επιφανείς αθλητές του παρελθόντος.

Αστέρια και απουσίες

Με τον Κώστα Κεντέρη, την Κατερίνα Θάνου, την Τασούλα Κελεσίδου, την Μιρέλα Μανιάνι, την Κατερίνα Βόγγολη και όλα τα υπόλοιπα αστέρια, αλλά και από την άλλη σημαντικές απουσίες είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ελληνική αποστολή στίβου για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Η αποστολή θα αποτελείται από 63 μέλη θα έχει ...γυναικείο άρωμα, καθώς απαρτίζεται από 24 αθλητές και 39 αθλήτριες. Αναλυτικά: ΑΝΔΡΕΣ: 100 μ.: Γιώργος Θεοδωρίδης, Χριστόφορος Χοΐδης, 200 μ.: Κώστας Κεντέρης, Τάσος Γκούσης, Παναγιώτης Σαρρής, 400 μ.: Τάσος Γκούσης (Β` όριο), Στέλιος Δημότσιος (Β` όριο), 800 μ.: Παναγιώτης Στρουμπάκος (Β` όριο), 1.500 μ.: Παναγιώτης Στρουμπάκος (Β` όριο) Μαραθώνιος: Νίκος Πολλιάς, 110 μ. εμπόδια: Δημήτρης Πιέτρης (Β` όριο, χωρίς επιβεβαίωση το 2004), 400 μ. εμπόδια: Περικλής Ιακωβάκη, 20.000 μ. βάδην: Λευτέρης Θανόπουλος (Β` όριο, χωρίς επιβεβαίωση το 2004), 50.000 μ. βάδην: Γιώργος Αργυρόπουλος, Σπύρος Καστάνης, Θόδωρος Σταματόπουλος, 4χ400 μ.: Π. Ιακωβάκης, Τ. Γκούσης, Π. Σαρρής, Στ. Δημότσιος, Γιώργος Ντούπης, Δημήτρης Γράβαλος, Δέκαθλο: Πρόδρομος Κορκίζογλου (Β` όριο, χωρίς επιβεβαίωση το 2004), Επί κοντώ: Μάριος Ευαγγέλου (Β` όριο), Μήκος: Λούης Τσάτουμας, Δημήτρης Φιλίνδρας, Δημήτρης Σερέλης (Β` όριο, χωρίς επιβεβαίωση το 2004) Τριπλούν: Χρήστος Μελέτογλου, Δισκοβολία: Σάββας Πανάβογλου (Β` όριο), Σφυροβολία: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 100 μ.: Κατερίνα Θάνου, 200 μ.: Ολγα Καϊδαντζή, 400 μ.: Χρυσούλα Γκουντενούδη (Β` όριο), 1.500 μ.: Κωνσταντίνα Εφεντάκη, 5.000 μ.: Χρυσοστομία Ιακώβου (Β` όριο, χωρίς επιβεβαίωση το 2004), Μαραθώνιος: Γεωργία Αμπατζίδου, 100 μ. εμπόδια: Φλώρα Ρεντούμη, 400 μ. εμπόδια: Φανή Χαλκιά, 20.000 μ. βάδην: Αθανασία Τσουμελέκα, Αθηνά Παπαγιάννη, Χριστίνα Κοκκότου, 4χ100 μ.: Κ. Θάνου, Ολγ. Καϊδαντζή, Γ. Κοκλώνη, Μαρίνα Βασαρμίδου, Φρόσω Πατσού, Μαρία Καρασταμάτη, 4χ400 μ.: Χρ. Γκουντενούδη, Φ. Χαλκιά, Ολγ. Καϊδαντζή, Δήμητρα Ντόβα, Χαρίκλεια Μπουντά, Γεωργία Κουμνάκη, Eπταθλο: Αργυρώ Στρατάκη, Υψος: Νίκη Μητροπούλου (Β` όριο), Επί κοντώ: Γεωργία Τσιλιγκίρη, Αφροδίτη Σκαφιδα, Μήκος: Νίκη Ξάνθου, Γιαννούλα Καφετζή, Στέλλα Πιλάτου, Τριπλούν: Χρυσοπηγή Δεβετζή, Ολγα Βασδέκη, Αθανασία Πέρρα, Σφαιροβολία: Πόπη Ουζούνη, Ειρήνη Τερζόγλου, Δισκοβολία: Κατερίνα Βόγγολη, Αναστασία Κελεσίδου, Στέλλα Πιλάτου, Σφυροβολία: Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, Στέλλα Παπαδοπούλου, Ευδοκία Τσάμογλου, Ακοντισμός: Μιρέλλα Μανιάνι, Αγγελική Τσιολακούδη, Βοϊσάβα Λίκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Και με τη... βούλα Ριβάλντο

Αγκυρα στο μεγάλο λιμάνι έριξε οριστικά χτες ο Ριβάλντο, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός από το πρωί (11.00) και μετά από περίπου τρεις ώρες συζητήσεων με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Λούβαρη, ανακοινώθηκε η απόκτησή του για 2+1 χρόνια. «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ριβάλντο, για 2+1 χρόνια» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση για τον διάσημο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος νωρίτερα είχε περάσει με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο και κατόπιν είχε μεταβεί στο Πασαλιμάνι μαζί με τη σύζυγο και το γιο του.

Οσον αφορά στους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει τον Ολυμπιακό, είπε: «Υπήρξαν πολλές ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα. Ομως, έπαιξε σημαντικό ρόλο η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ελλάδα και η φιλία μου με τον Ζιοβάνι. Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάτε και τη μεγάλη θέληση που έδειξε για μένα ο Ολυμπιακός».

Αναφερόμενος στους στόχους που έχει με τον Ολυμπιακό ο 32χρονος άσος τόνισε πως τίποτα δεν απαγορεύεται. «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα που απαγορεύεται. Ποιος περίμενε πως η Ελλάδα θα πάρει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Κι εμείς με τον Ολυμπιακό μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Θέλω να βοηθήσω κι εγώ γιατί δεν παίζω ποδόσφαιρο για τα λεφτά αλλά γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο», είπε και καταλήγοντας τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. «Ο Ολυμπιακός με αυτό το γήπεδο, το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Αλλωστε, μου έχει μιλήσει γι' αυτά με τα καλύτερα λόγια ο Ζιοβάνι. Τώρα τα είδα κι εγώ με τα δικά μου μάτια. Πιστεύω πως θα έχουμε μεγάλη επιτυχία», κατέληξε.

Εκπληξη με Κλίνσμαν

Δύο σπουδαίοι άσοι του πρόσφατου παρελθόντος αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να βγάλουν από το αδιέξοδο την Εθνική Γερμανίας και να την οδηγήσουν στο Μουντιάλ του 2006, που θα διοργανωθεί στο «σπίτι» τους. Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν (πρώτος προπονητής) με τον Ολιβερ Μπίρχοφ (μάνατζερ) αποτελούν την τελική επιλογή της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και θα διαδεχτούν τον Ρούντι Φέλερ. Το προπονητικό τιμ συμπληρώνει ο Χόλγκερ Οζιεκ, ο οποίος θα είναι ο βοηθός του Κλίνσμαν. Αν και ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί ακόμη από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας ανέφεραν την Πέμπτη πως η συμφωνία θεωρείται δεδομένη, αφού ο Κλίνσμαν συμφώνησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γκέρχαρντ Μάγερ - Φορφέλντερ, στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη. «Φυσικά και θα βοηθήσω τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου -δήλωσε ο Κλίνσμαν- στην οποία εξάλλου και χρωστάω πολλά. Για μένα η εθνική ομάδα ήταν πάντα κάτι σαν το σπίτι μου, ειδικά τον καιρό που αγωνιζόμουν στο εξωτερικό».

ΠΑΟΚ
Δείγμα θετικόν

Η τρίτη φετινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ σε φιλικό ήταν και η καλύτερη, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και ήρθε ισόπαλος 1-1, με αντίπαλο τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μονακό, στην πόλη Ντοκνός. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με γκολ του Εβρά στο 15ο λεπτό, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Χάγκαν στο 72ο λεπτό. Επίσης είχε δοκάρι με τον Μαλαδένη, αλλά κι αρκετές ακόμη ευκαιρίες να πάρει τη νίκη.

Ο Αναστασιάδης έκανε μόνο τέσσερις αλλαγές, προτιμώντας να δει έναν κορμό παικτών, που με κάποιες διαφοροποιήσεις θα είναι αυτός που θα παρατάξει και στα επίσημα παιχνίδια. Σε καλύτερη κατάσταση από όλους, εμφανίστηκαν οι επιθετικοί Σαλπιγγίδης και Γιασεμής και ο Χρήστος Μαλαδένης. Με τη Μονακό αγωνίστηκε σε ολόκληρο τον αγώνα ο Ακης Ζήκος. O ΠΑΟΚ έπαιξε με τους: Τοχούρογλου, Βόκολο (60` Μάρκο), Καραδήμο, Μαλαδένη, Κούτση (78` Χασιώτη), Φουτσίνι ( 45' Ανδράλα), Καρυπίδη, Χάγκαν (80` Θεοδωρίδη), Λουκά, Σαλπιγγίδη, Γιασεμάκη.

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ
Τελικός με αίγλη

Η «μητέρα των μαχών» του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής, είναι γεγονός! Βραζιλία και Αργεντινή θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης, η «σελεσάο», κατάφερε να πάρει το εισιτήριο στον αγώνα απέναντι στην Ουρουγουάη. Εστω και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, η ομάδα του Κάρλος Αλμπέρτο Περέιρα, επικράτησε με 5-3 (1-1 κανονικός αγώνας) της αντιπάλου της και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπη με την «μπιανκοσελέστε» με στόχο την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου. Η παράδοση, ωστόσο, δεν ευνοεί τους Βραζιλιάνους, που όσες φορές στο παρελθόν βρήκαν στο δρόμο τους Αργεντίνους, σε τελικό του Κόπα Αμέρικα, έφυγαν με... σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν παλέψει για το τρόπαιο οκτώ φορές, με την Αργεντινή να κατακτάει και τις οκτώ τον τίτλο. Τελευταία φορά «συναντήθηκαν» το 1991, στη διοργάνωση της Χιλής, όπου η παρέα του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα πανηγύρισε το κύπυλλο έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια. Οσον αφορά το πρόσφατο παρελθόν, αυτό ευνοεί τη Βραζιλία, που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια το 1997 και το 1999 απέναντι στις Βολιβία και Ουρουγουάη, αντίστοιχα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ