ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 2-1
Διά ... ποδός Γκονζάλες

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η ...περιπέτεια του Παναθηναϊκού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι», ύστερα από καλή απόδοση, κυρίως στην επανάληψη, επικράτησαν 2-1 της Ρόζενμποργκ και έτσι έβαλαν στο ...δισάκι τους τρεις βαθμούς «προίκα» για τη συνέχεια του θεσμού.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τον ΠΑΟ στην κατάμεστη Λεωφόρο, αφού οι Νορβηγοί με πρεσάρισμα στο χώρο του κέντρου και γρήγορες αντεπιθέσεις από τα πλάγια είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 9΄ και στο 32΄ με Στραντ και Μπεργκ, που σημάδεψαν τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς. Η ελληνική ομάδα είχε την τύχη να πάρει το προβάδισμα μόλις τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με εξαιρετικό πλασέ του Εκι Γκονζάλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιτζάκ Σουμ ανέβασαν την απόδοσή τους αφού απέβαλαν το άγχος της πρεμιέρας και με ηγέτη τον Γκονζάλες, που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με δυνατό αριστερό βολέ, σιγούρεψαν τη νίκη. Βέβαια στο 90΄ το λάθος του Γκαλίνοβιτς σε χλιαρό σουτ του Φ. Γιάνσεν (μειώνοντας το σκορ) καρδιοχτύπησε τον κόσμο του «τριφυλλιού», όμως δε στάθηκε αρκετό να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

ΠΑΟ: Γκαλίνοβιτς, Μορίς, Μινχ, Γκούμας, Γκονζάλες, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Κωνσταντίνου (56΄ Αντριτς), Μπασινάς, Μίτου (73΄ Μάριτς), Σκάτσελ (88΄ Κωνσταντινίδης)

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ε. Γιόνσεν, Χοφτούν, Γουίσνενς, Μπάσμα (23΄ Ράσελ), Στραντ (74΄ Μπράντε), Μπεργκ, Φ. Γιόνσεν, Ρίσεθ, Σόλι (84΄ Μπράντμπακ), Ντόρσιν, Στόρφλορ


ΜΠ. ΤΖ.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πίστη για διάκριση

Πολλά περιμένει σήμερα ο Ολυμπιακός από τον Ριβάλντο

Sportidea

Πολλά περιμένει σήμερα ο Ολυμπιακός από τον Ριβάλντο
Την υπόσχεση ότι ο Ολυμπιακός θα δείξει σήμερα στο «Ριαθόρ» (21.45 ΜΕΓΚΑ) ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που εμφάνισε στα φιλικά παιχνίδια, τόνισε χτες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ισπανία.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δε θέλησε να πει πολλά. Είπε μια κουβέντα για την ομάδα του, πως είναι έτοιμη πλέον, και κάτι για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα.

«Η ομάδα είναι έτοιμη. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ιδίως τις τρεις τελευταίες ημέρες και είμαι ευχαριστημένος. Η Ντεπορτίβο δεν είναι καλά, αφού έχει κάποια προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση, για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πάντως σε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι απ' ό,τι στα τελευταία φιλικά».

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε χθες στις 9 το πρωί, με πτήση τσάρτερ και η προπόνηση στο «Ριαθόρ» είχε προγραμματιστεί για αργά χτες βράδυ. Οσον αφορά την 11άδα ο Μπάγεβιτς έχει καταλήξει στους δέκα παίκτες, ενώ η ενδέκατη θέση «παίζεται» ανάμεσα στον Τζιοβάνι και τον Μαυρογενίδη.

Αν ο Μπάγεβιτς επιλέξει ένα άκρως συντηρητικό σχήμα, τότε θα τοποθετηθεί ο Μαυρογενίδης στο κέντρο του γηπέδου, μαζί με τους Στολτίδη, Καφέ και ο Τζιοβάνι θα μείνει στον πάγκο. Αν πάλι αποφασίσει να ξεκινήσει τον Βραζιλιάνο από την αρχή, τότε θα τον τοποθετήσει πίσω από τον Οκκά και θα μείνει ο Μαυρογενίδης στον πάγκο.

Στις υπόλοιπες θέσεις θα αγωνιστούν οι Νικοπολίδης, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος, Ριβάλντο, Οκκάς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιάννου, Κωστούλας, Βάλλας, Ρέζιτς, Γεωργιάδης, Καστίγιο, Μενδρινός. Αποκλείστηκαν και παρέμειναν στην Αθήνα οι τραυματίες Τζόρτζεβιτς, Μάριτς, Φιλιππάκος, Πατσατζόγλου και οι Μπόιτσεκ, Ντουγέρογλου, Κουλουχέρης, Ταραλίδης, Ντ' Ακόλ.

Το παιχνίδι θα διευθύνει ο Βέλγος Φρανκ Ντε Μπλέκερε.

Γκρίνιες στην Ντεπορτίβο

Σειρά προβλημάτων έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Χαβιέρ Ιρουρέτα. Η ομάδα του προέρχεται από μια βαριά ήττα (1-3), που γνώρισε μέσα στο γήπεδό της από την Οσασούνα, οι ποδοσφαιριστές του δημιουργούν επεισόδια στις προπονήσεις, ο κόσμος γκρινιάζει για τα συνεχή αποτυχημένα αποτελέσματα και ο Τύπος ασκεί δριμύτατη κριτική.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ιρουρέτα έχει να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών του, καθώς οι Μάουρο Σίλβα, Ντουσέρ και Τριστάν είναι τραυματίες και θα απουσιάσουν, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βίκτορ. Αντίθετα ο Φραν, μάλλον θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

ΑΕΚ
«Αγρίεψε» ο Σάντος

Κάτι ήξερε ο Φερνάντο Σάντος, όταν έλεγε μετά τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας, ότι: «με τέτοια απόδοση ακόμα και με τα Μάλια θα έχουμε πρόβλημα», βλέποντας την ομάδα του να δουλεύει στο ρελαντί και επαληθεύτηκε στον αγώνα Κυπέλλου με την κρητική ομάδα, Γ' Εθνικής, με την οποία έμεινε στο 1-1, απόντος του ίδιου. Ο Σάντος την ίδια ώρα έβλεπε την αντίπαλο της ΑΕΚ, Γκόριτσα, να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς και να νικά εύκολα εντός έδρας (2-0) τη δεύτερη στη βαθμολογία Μούρα, για το πρωτάθλημα Σλοβενίας και από το τηλέφωνο μάθαινε από το συνεργάτη του Βέλιτς τις... επιδόσεις των παικτών του.

Και η έκρηξη του Σάντος στην προπόνηση ήταν αναμενόμενη. Ο Πορτογάλος τεχνικός τους ξεκαθάρισε ότι δε θα ανεχτεί άλλες παρόμοιες εμφανίσεις, όπως αυτή απέναντι στα Μάλια και σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα, για αυτούς που αδιαφορούν και με τη νοοτροπία τους εκθέτουν την ομάδα. «Δε θα ανεχτώ άλλες τέτοιες εμφανίσεις, όπως αυτή με τα Μάλια. Αγωνίζεστε στην ΑΕΚ και πρέπει να δίνετε πάντα τον καλύτερό σας εαυτό, ανεξάρτητα με το όνομα και τη δυναμικότητα του αντίπαλου. Πρέπει να αλλάξετε νοοτροπία σύντομα, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

ΑΡΗΣ
Αγωνία...

Η αγωνία κορυφώνεται στον Αρη. Αντιπροσωπεία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ, Νικήτα Ματθαίου, βρέθηκε χτες το πρωί στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και παρουσίασαν όλα εκείνα τα στοιχεία που κατά τη γνώμη τους θα οδηγήσουν την επιτροπή στην έκδοση του απαραίτητου πιστοποιητικού συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα. Νωρίτερα ο Νικήτας Ματθαίου είχε μία συνάντηση και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Η απόφαση από την ΕΕΑ αναμένεται σήμερα ή αύριο. Αρνητικό θεωρείται πάντως το γεγονός ότι ο Αρης δεν έχει μέχρι τώρα πετύχει διακανονισμούς για τις οφειλές του προς αρκετούς πρώην παίκτες του. Την Πέμπτη θα συζητηθεί και από το αρμόδιο δικαστήριο ή αίτηση του συλλόγου για την υπαγωγή στο άρθρο 44.

ΣΚΑΚΙ

Συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων της «Νέας Σκακιστικής Κίνησης» για το ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της προσεχούς Κυριακής 19 Σεπτέμβρη. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι:

Μπόγδανος Αντώνης του Δημητρίου, Τζόλας Βασίλης του Γεωργίου, Μακαντάνη Ευδοκία του Φιλίππου, Βαζελάκης Οδυσσέας του Δημητρίου, Οικονόμου Γεώργιος του Ευαγγέλου, Νικολαΐδης Εμμανουήλ του Νικολάου, Δημόπουλος Ανέστης του Δήμου, Βλάσσης Παναγιώτης του Αντωνίου, Ζιώγας Ιωάννης του Ηλία, Κουρλιούρος Ηλίας του Ανδρέα, Κουλουμπής Γρηγόριος του Γερασίμου, Τσικρικώνης Παναγιώτης του Αθανασίου, Στολάκης Ελευθέριος του Βασιλείου, Ζη Ευφροσύνη του Χαράλαμπου, Αλβας Παναγιώτης του Αναστασίου, Λάμπρου Ιωάννης του Νικολάου, Μαυρουδής Διονύσης του Κωνσταντίνου, Στεργίου Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Νικολόπουλος Ηλίας του Γεωργίου, Μπαλάσκας Νικόλαος του Στεφάνου και Κολυβάς Πέτρος του Παναγιώτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ