ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πυρκαγιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε για περισσότερες από τρεις ώρες χτες το κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Αγίου Δημητρίου, ως αποτέλεσμα της ελλιπούς συντήρησης και της μη ανανέωσης της υλικοτεχνικής υποδομής του σταθμού που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στα όρια της αντοχής του. Από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8.35 το πρωί και έσβησε στις 12 το μεσημέρι, με την επέμβαση 25 ανδρών της Πυροσβεστικής που πήγαν στο σημείο με 9 οχήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάηκαν 1 ζυγός, 13 διακόπτες, ηλεκτρικά καλώδια και μονωτικά υλικά, συνολικής αξίας 170.000 ευρώ. Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν 35 εγκλωβισμοί σε ασανσέρ πολυκατοικιών, ενώ επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης, αφού οι σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνικοί της ΔΕΗ είχαν επισημάνει εδώ και καιρό τον κίνδυνο εκδήλωσης τέτοιων συμβάντων. Συνδικαλιστές εκτιμούν ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα της υπέρτασης. Ο Υποσταθμός της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου λειτουργεί με μηχανήματα της δεκαετίας του '60. Και τα τελευταία 2-3 χρόνια η ΔΕΗ επέβαλε την αύξηση της τάσης λειτουργίας του από 15.000 volt σε 20.000 volt, επικαλούμενη τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, μετά από 40 χρόνια χρήσης.

Αλλαξε η ώρα

Αλλαξε από τις 4 τα ξημερώματα η θερινή ώρα και τέθηκε σε ισχύ η χειμερινή. Οσοι δε μετακινήσατε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 3 π.μ. από 4 π.μ. κάντε το τώρα. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει για όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως τις 27 Μάρτη 2005.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στις 22 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Γεννήθηκε το 1920 στην Κωνσταντινούπολη. Το 1941 εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και πολέμησε ενάντια στους καταχτητές. Τον Ιούνη του 1946 πέρασε στο ΔΣΕ. Ηταν Πολιτικός Επίτροπος. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ πέρασε στην Αλβανία και στη συνέχεια στην Τσεχοσλοβακία. Πέθανε το 1993 στη Γερμανία πιστός στα κομμουνιστικά ιδανικά. Στη μνήμη του ο γιος του Δημήτρης, η νύφη του Ρεγγίνα, και τα εγγόνια του Χρήστος και Γιάννης, προσφέρουν 250 ευρώ, μέσω ΚΟ Βάδης - Βυτερμβέργης του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Φωτ.

Το Σάββατο, 6 Νοέμβρη στις 9.30 π.μ. στο χωριό Μενδενίτσα θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας

ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας συμπαραστάθηκαν στο μεγάλο πόνο μας από το θάνατό του.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γιατρούς και το προσωπικό της ογκολογικής και της Δ΄ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρας», οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν συνεχώς να ανακουφίσουν τον Μανώλη μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Η γυναίκα του: Χρυσούλα Μωραΐτη

Τα παιδιά του: Ειρήνη και Χρήστος, Διαμάντα και Κώστας, Λάκης και Γκελένα.

Τα εγγόνια του: Γιάννης, Μάνος, Αννα, Μάσα

  • Στη μνήμη του αγαπημένου γαμπρού μας Μανώλη Μωραΐτη προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο.

Οικογένειες: Χ. Μαυρίδου και Β. Σαρούδη

* * *

Φωτ.

Το Σάββατο, 6 Νοέμβρη, το πρωί, στο Πλωμάρι Λέσβου θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γεωργίου ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ

Γεννήθηκε στο Πλωμάρι το 1913. Ορφανός από πατέρα, μπήκε μικρός στη βιοπάλη. Πολέμησε τους Ιταλούς και Γερμανούς επιδρομείς και υπέφερε τα δεινά της υποχώρησης. Στην Κατοχή ΕΠΟΝίτης στη Λέσβο, πιάστηκε και εξορίστηκε στον Αϊ-Στράτη και την Ανάφη.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του επιστημονικού σοσιαλισμού και αγωνιζόταν ως το θάνατό του από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στερνή επιθυμία του ήταν, μετά το θάνατό του, από το υστέρημά του να δοθούν 300 ευρώ στην ΚΟΒ Πλωμαρίου.

Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ (ΑΣ Μεσογείων): Τα παιδιά του: Γιώργος Βασίλαρος 70 ευρώ στο ΚΚΕ και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη». Ειρήνη Βασίλαρου-Αρδαβάκη 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η αδελφή του Πηνελόπη Αρμενάκα 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αντιστασιακή εκδήλωση

Εκδήλωση τιμής, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 7.11.2004 στο Προκόπι Εύβοιας, στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, διοργανώνεται στη μνήμη του αγωνιστή Ευθύμιου Καψή (καπετάν Ανάποδος).

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ βάζουν πούλμαν που θα αναχωρήσει, ανήμερα Κυριακή και ώρα 8 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες συμμετοχής: 210/ 8234296 και 8831368.

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε αύριο Δευτέρα από τον τηλεοπτικό «902» στα πλαίσια της καθημερινής εκπομπής «Εις υγείαν» στις 8.30μ.μ., μια συζήτηση με τον μαιευτήρα - γυναικολόγο Νίκο Γουμαλάτσο, για τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από την εμμηνόπαυση. Επιμέλεια - παρουσίαση Πόπη Καπετανοπούλου.

Νεκρός «λαθρομετανάστης» σε πλοίο

Ενας νεκρός «λαθρομετανάστης» εντοπίστηκε από τις Ιταλικές αρχές στο λιμάνι της Αγκόνα στο πλοίο «Hellenic Spirit», που είχε αποπλεύσει από την Πάτρα με προορισμό την ιταλική πόλη. Μαζί με το νεκρό εντοπίστηκαν ακόμα δώδεκα άτομα σε διπλά τοιχώματα ολλανδικού φορτηγού που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο. Δύο από τους λαθρομετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Από τις ιταλικές αρχές συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ