ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Γενάρη 2005
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Πετρόπουλος
Νίκος Πετρόπουλος
Φωτ.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν ως τρίτη δόση 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι και από το Μεσολούρι: Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ, Α. και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΧΡ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ και ΘΩΜΑ ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, οπαδού του ΚΚΕ και στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τη στιγμή που έπαψε να χτυπά η καρδιά του φλογερού αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ, στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, που παραμένει ζωντανή μέσα από τους αγώνες του Κόμματος και του ταξικού κινήματος, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 1.000 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΙΜΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης Νέας Ιωνίας, για το 17ο Συνέδριο.

Χρύσα Ιωαννίδου

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το Βελεστίνο Μαγνησίας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στη μνήμη του και για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 40 ευρώ.

Η κόρη του Ελένη

* * *

Φωτ.

Στις 5 Γενάρη 2005 έφυγε από τη ζωή στα 71 χρόνια του ο πολυαγαπημένος μας ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΚΗΣ, από τη Χωριστή Δράμας. Υπήρξε αγνός και συνεπής κομμουνιστής, πιστός αγωνιστής για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και μέλος του ΚΚΕ από τα νεανικά χρόνια του.

Γιάννης Φίτσιος
Γιάννης Φίτσιος
Αμούστακος ακόμη, βίωσε έγκλειστος τα εμφυλιοπολεμικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η επταετής χούντα τον φυλάκισε και του στέρησε τη στιγμή της γέννησης του γιου του.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσα της ζωής του Ζωή και τα παιδιά του Νικόλαος και Φωτεινή προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟΒ Χωριστής προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

* * *

ΦΩτ.

Στις 17 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΦΑΝΗ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέραμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ο αδελφός σου Τάσος

Ο ανιψιός σου Νώντας

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο πολυαγαπημένος μας και αξέχαστος σύντροφος, πατέρας και παππούς ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟ Βελγίου.

* * *

ΦΩτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ, προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Κίμων Ιωαννίδης
Κίμων Ιωαννίδης
Η συντρόφισσά του Σοφία Γουργιώτη

* * *

φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΥΦΑΝΤΗ (Ηρακλή), στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πολιτικού επιτρόπου της 2ης Μεραρχίας του ΔΣ Ρούμελης.

Δεν έπαψε να είναι μαζί μας. Ζει στις αναμνήσεις μας.

Προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που πάντα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, πιστός, αταλάντευτος στα ιδανικά του, προσφέρουμε στη μνήμη του 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στις 25 Δεκέμβρη 2004 «έφυγε» από κοντά μας και κηδεύτηκε την επομένη στο Παλιομοίρι Μεγαλόπολης ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος, προσφέρουμε 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλατινής Ιλίου.

Η οικογένεια του Παναγιώτη Χρόνη

Τα αδέλφια του Μιχάλης και Γιάννης Χρόνης

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ Σπιτάδη - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και του συντρόφου της ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Νίκος Σπιτάδης

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη της αδελφής μου ΑΓΝΟΥΛΑΣ ΦΙΤΣΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και μαχήτριας του ΔΣΕ η οποία πέθανε στο Τσιρτσίκ το 1980. Του ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΤΣΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ από το 1941, που πέθανε και αυτός στο Τσιρτσίκ το 1999. Της συζύγου μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΜΠΗΤΙΟΥ, η οποία πέθανε το 1983, αγωνιστών για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Ανδρέας Μπήτιος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΛΙΝΑΡΔΗ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αχαρνών.

Νίκος Κολυμπέρας
Νίκος Κολυμπέρας
Γιώργος και Ελένη Λιναρδή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΡΔΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, Μακρονησιώτη και ανταρτοΕΠΟΝίτη, ο οποίος έμεινε πιστός στο ΚΚΕ έως την τελευταία στιγμή του, η γυναίκα του Ολγα και τα παιδιά του Βασίλης και Σταυρούλα προσφέρουν 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

Ο Ν. Σκορδάκης γεννήθηκε στο Πανοπέρι Μεσσηνίας το 1924. Από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ Ταϋγέτου, αγωνίστηκε για τη λευτεριά και το δίκιο. Εξορίστηκε σε Ικαρία και Μακρόνησο.

«Εφυγε» ξαφνικά στις 24 Γενάρη 2004.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό, βαδίζοντας στο δρόμο που μας δίδαξε.

Το μνημόσυνό του γίνεται σήμερα, Κυριακή 23 Γενάρη στις 10.00 π.μ. στον Εσταυρωμένο - Αλσος Περιστερίου.

* * *

Στη μνήμη του ακριβού συντρόφου μας ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στον «902» και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη»,

Ν. Κ. - Φ. Κ.

* * *

Φωτ. 2

Στις 6 Δεκέμβρη 2004 έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στα 58 χρόνια του ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, πιστός φίλος του ΚΚΕ. Θα τον θυμούμαστε πάντα για την ευγένειά του και τον ήπιο χαρακτήρα του.

Λίγες μέρες αργότερα έχασε τη μάχη με τη ζωή και ο αδελφός του ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Χρήστος Γαλανός
Χρήστος Γαλανός
Την περασμένη Κυριακή, 16 Γενάρη 2005, έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του Βασίλη και του Νίκου Τσιτσιδόπουλου.

Στη μνήμη τους, φίλοι και σύντροφοι πρόσφεραν στο ΚΚΕ 225 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΙΜΗ ΚΑΡΔΑΡΗ, που τον σκότωσαν Ιταλοί κατακτητές στον Αμπελώνα Ηλείας, του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΔΑΡΗ, ο οποίος πέρασε 15 χρόνια σε φυλακές και εξορίες και των αδελφών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΠΟΜΟΝΗ και ΝΙΤΣΑΣ ΠΛΑΦΟΥΤΖΗ, προσφέρω 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Γιάννης Κάρδαρης

* * *

Φωτ. 4

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ, της αδελφής μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΟΛΥΜΠΕΡΑ, των γαμπρών μου ΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΠΕΡΑ και ΑΛΕΚΟΥ ΠΟΤΣΙΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 40 ευρώ.

Μαρία Γαλανού

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ από το Καταφύγι Ικαρίας, με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριό του 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

Ελένη - Χαρίκλεια

* * *

Την 1.1.2005 «έφυγε» από κοντά μας ο αδελφός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΖΑΣ. Το 1946 συνέλαβαν τους γονείς μου Γεώργιο και Ευαγγελία και τα αδέλφια μου Δημήτρη και Ανδρονίκη και τους εξόρισαν στην Αλόννησο και Ικαρία. Ενα χρόνο αργότερα, το Δημήτρη τον εξόρισαν στη Μακρόνησο. Η κατηγορία ήταν ότι ο αδελφός μου Κώστας Κουρμούζας ήταν στο ΔΣΕ.

Παναγιώτης Υφαντής
Παναγιώτης Υφαντής
Ο Δημήτρης Κουρμούζας θάφτηκε στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Στη μνήμη τους προσφέρω για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ.

Ηρακλής Κουρμούζας

***

Η λατρευτή σύζυγος και συντρόφισσα στη ζωή και τους αγώνες ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗ γεννήθηκε στο Κλειδί Ν. Φλώρινας το 1922. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτισσα και ένθερμη οπαδός του ΚΚΕ. Κατοχή, Αντίσταση και μετά φυλακές και εξορίες, δεν προλάβαμε να παντρευτούμε. Ετσι μείναμε 12 χρόνια αρραβωνιασμένοι, για να παντρευτούμε μετά. Ποτέ δε ζήτησε να υποχωρήσω από τις ιδέες μου. «Εφυγε» από τη ζωή στις 23 Σεπτέμβρη 2004. Στη μνήμη της προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο και 50 ευρώ στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» της ΠΕΑΕΑ. Θα την θυμάμαι πάντα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκέπασε.

Τραϊανός Χατζής

***

Στη μνήμη του πεθερού μου ΝΙΚΟΥ ΣΑΒΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστή της ΕΑ, που πέθανε το 1987. Των γονιών μου ΑΧΙΛΛΕΑ και ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μαχητών του ΔΣΕ και πολιτικών προσφύγων που έζησαν στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας, επαναπατρίστηκαν και πέθαναν ο πατέρας το 1980 και η μητέρα το 1992. Καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου ΟΛΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στη μάχη των Γρεβενών - όλοι κατάγονταν από το χωριό Καπνοχώρι Κοζάνης - προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Στέφανου Βελδεμίρη Συκεών Θεσσαλονίκης.

Κίτσα Σαβουλίδου

***

Ο Νίκος Μπουζαρέλος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στη μνήμη των Αρκάδων αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΣΙΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΑΛΑΝΗ ΚΩΣΤΑ, ΚΟΔΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ, ΜΠΕΡΠΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑ (γιατρός), ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ή ΛΟΝΤΟΥ, ΤΣΑΡΟΥΧΗ ΓΙΑΝΝΗ και ΤΣΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΚΟΥ, προσφέρει 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
***

Το ξημέρωμα της 16.12.2004 «έφυγε» από τη ζωή ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΖΗΣ (ΠΑΠΛΑΓΙΑΝΝΗΣ), από τη Βαυκερή Λευκάδας. Από τους πρώτους αντιστασιακούς της Βαυκερής Λευκάδας ο ίδιος και τα αδέλφια του ΝΙΚΟΣ και ΣΤΑΘΗΣ, ένοπλοι αντάρτες του ΕΛΑΣ. Στην απελευθέρωση δολοφονήθηκε ο αδελφός του Στάθης. Στο βουνό ένοπλος μαχητής του ΔΣΕ στην ομάδα του Γιαννούλη. Το 1947 δολοφονήθηκε ο αδελφός του Νίκος και ο ίδιος φυλακίζεται ισόβια. Αποφυλακίζεται το 1964 από τις φυλακές Τρικάλων. Από το Σεπτέμβρη του 2003 έδωσε την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο και λύγισε το πρωί της 16.12.2004. Καλό ταξίδι σύντροφε, καλό ταξίδι θείε. Η σύντροφός του Ντίνα στη μνήμη του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

Τα ανίψια του Κώστα Γαζή, Γιάννης και Κυριακή Κολυβά προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Ρ», στη μνήμη του πατέρα τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΥΒΑ (ΚΟΛΟΝΕΛΟΥ).

***

φωτ. 2

Πέρασαν εννιά χρόνια από τις 2 Γενάρη 1996, που έφυγε για πάντα από κοντά μας, στα 44 χρόνια του, ο μονάκριβος και πολυαγαπημένος μας γιος και σύζυγος ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΙΤΣΑΡΗΣ, γιατρός παθολόγος, μέλος του ΚΚΕ. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο. Πολυαγαπημένε μας Κώστα, θα παραμείνεις πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Στις 14 Μάη 1996, με σοβαρά κλονισμένη την υγεία της, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χτύπημα από τον πρόωρο θάνατο του μονάκριβου παιδιού της και τέσσερις μήνες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή, η πολυαγαπημένη μου σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα ΘΕΟΠΟΥΛΑ ΠΙΤΣΑΡΗ. Αγαπημένοι μας, δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ.

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Τρικάλων για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 10 ευρώ στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ, 10 ευρώ στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΕΠΠ.

Ο πατέρας του Κώστα και σύζυγος της Θεοπούλας, Βασίλης Πιτσαρή και η σύζυγος του Κώστα, Ρούλα Πιτσαρή

***

φωτ.

Στη μνήμη των κομμουνιστών μελών του ΚΚΕ, συγγενών μου και συγχωριανών μου από το Χαλαζώνι Φιλιατρών Μεσσηνίας: ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, γραμματέα του χωριού μας που πήρε μέρος στην ίδρυση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και σκοτώθηκε πολεμώντας στη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στη θέση Σωτηριάνικα Ταϋγέτου. ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, κομμουνιστή, αντάρτη του ΕΛΑΣ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΝΥΧΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, πρώτου κομμουνιστή δημάρχου που εκλέχτηκε το 1934 στις Σέρρες. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΓΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, ήρωα αγωνιστή. Καθώς και στη μνήμη της αγαπημένης συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καματερού, 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο σύζυγος της Ευανθίας Κυριαζοπούλου, Κώστας Κυριαζόπουλος

***

φωτ.

Στις 17 Μάη 2001, μέρα της μεγάλης απεργίας της εργατικής τάξης, έπαψε να χτυπά η καρδιά του ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΥ. Στη μνήμη του, ο αδελφός του Αναστ. Μπαρμπάκος προσφέρει 250 ευρώ για το συνέδριο του ΚΚΕ και για Πατριώτες του που έδωσαν τη ζωή τους στο μεγάλο πατριωτικό πόλεμο ΕΑ και ΔΣΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΕΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ στο ΔΣΕ, Μ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΩΣΤΩΒΕΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΣΤΑΘΟΥΛΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Γ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ.

***

Στη μνήμη του άντρα μου ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και της αδελφής μου ΣΤΑΘΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα για το 17ο Συνέδριο.

ΘΕΟΠΟΥΛΑ ΠΙΤΣΑΡΗ
ΘΕΟΠΟΥΛΑ ΠΙΤΣΑΡΗ
Ευγενία Αναστοπούλου

***

Ο Κατσάς Ζαχαρίας από την Ικαρία, Μεσανατολίτης και Μακρονησιώτης, στη μνήμη των γονιών μου, της αδελφής μου ΚΑΤΙΝΑΣ και του ανιψιού μου ΝΙΚΟΛΑΚΗ και των φίλων και συντρόφων μου: ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΓΕΝΟΥΖΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ, ΚΑΤΣΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, γιατρού, ΓΕΜΕΖΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΛΑΚΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΚΟΥΒΔΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, ΣΚΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΡΑΛΕΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑ, ΦΥΤΡΑΚΗ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιλίου. Η ΚΟΒ Ιλίου ευχαριστεί τον σύντροφο Ζαχαρία, τόσο για την προσφορά του, όσο και για την καλή οικονομική δουλιά και τη δραστηριότητά του στο χώρο μας.

***

Ο αγωνιστής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΖΑΡΕΛΟΣ προσφέρει 60 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Κυψέλης, στη μνήμη των συναγωνιστών του ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΠΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ. ΠΑΛΟΥΚΑ ΣΤΑΘΗ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ.

***

Από το Παράρτημα Αντιστασιακών Σεπολίων - Θυμαρακίων της ΠΕΑΕΑ προς τιμήν των νεκρών αγωνιστών και μελών του ΚΚΕ προσφέρουν 60 ευρώ. Επίσης οι: Πατρίκιος Ιωάννης 50, Παδέλας Νικόλαος 40, Μπίλας Αχιλλέας 30, Αρβανίτης Γιώργος 20 προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

***

Ο Νίκος Κατσαφάδος προσφέρει προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 50 ευρώ στη μνήμη των γονιών του, των αδελφών του και των γαμπρών του, μέσω ΚΟΒ Αγ. Παν/να Αχαρνών, και 20 ευρώ για τη «Δημοκρατική Μέριμνα».

***

Ο Σιμόπουλος Παναγιώτης από το Καστανοχώρι Μεγαλόπολης, Κράμποβος, προσφέρει στη μνήμη των Κραμποβιτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΠΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΑΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, που εκτελέστηκαν στην Τρίπολη, ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΜΟΥΡΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΥΣΕΑ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΗ, ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ που σκοτώθηκαν στον Δημοκρατικό Στρατό. Και για τα θύματα του Κραμποβού που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές τον Μάη του 1944, ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το ποσό τον 100 ευρώ.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΤΣΑΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΤΣΑΡΗΣ

Θωμάς Σαμαράς
Θωμάς Σαμαράς

Μαρία Πετροπούλου
Μαρία Πετροπούλου

Φάνης Βαγγελάτος
Φάνης Βαγγελάτος

Γεώργιος Σπυρόπουλος
Γεώργιος Σπυρόπουλος

Κώστας Γουργιώτης
Κώστας Γουργιώτης

γΙΏΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΆΚΗΣ
γΙΏΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΆΚΗΣ

Αγνούλα Φίτσιου
Αγνούλα Φίτσιου

Κατίνα Μπίτιου
Κατίνα Μπίτιου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ