ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Γενάρη 2005
Σελ. /40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η «μεγάλη ατιμία»

Το αίτημα αγροτοσυνεταιριστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επαναληφθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό και την εκτόπιση από το σύστημα επιδότησης του «παράνομου» βαμβακιού, ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Απ' αυτή την άποψη, οι συγκεκριμένοι αγροτοσυνεταιριστές προσφέρουν «μεγάλη υπηρεσία» στην κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, κάνουν «μεγάλη ατιμία» σε βάρος του αγροτικού κόσμου.

Αποδεχόμενος, μετά χαράς, το αίτημα ο Β. Μπασιάκος κατάφερε:

  • Πρώτον, να περάσει στην «κοινή γνώμη» την «αισχρή συκοφαντία» ότι οι βαμβακοπαραγωγοί είναι «κλέφτες κι απατεώνες».
  • Δεύτερον, να κερδίσει πολύ και πολύτιμο χρόνο για να μπορέσει η κυβέρνηση να οργανωθεί καλύτερα για ν' αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την «αγροτική αναταραχή».
  • Τρίτον, να εμφανιστεί ότι έχει και την αγροτική έγκριση να ξεκινήσει, με πρόσχημα τον επανέλεγχο, ένα «κυνήγι μαγισσών», προωθώντας την τακτική συκοφάντησης του αγροτικού κόσμου, ώστε να μειωθούν οι λαϊκές αντιδράσεις στην πολιτική ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Τέταρτον, ν' αποσείσει από πάνω του την ευθύνη για τη διόγκωση του προβλήματος του βαμβακιού και να άρει την υποχρέωσή του να βρει λύση για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών.

Ο Θ. Κοκκινούλης, που δήλωσε ευχαριστημένος μετά τη χτεσινή συνάντηση στο υπουργείο και οι άλλοι «αγωνισταράδες» της ΝΔ, που ηγούνται της κινητοποίησης των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας, τι θα πουν σε όσους τους άκουσαν και βγήκαν στο δρόμο; Γυρίστε, τώρα, στα σπίτια σας γιατί ο επανέλεγχος των στρεμμάτων θα λύσει το πρόβλημα του βαμβακιού; Και τι θα πουν στους άλλους, τους οποίους ο Μπασιάκος θα συμπεριλάβει στους «παράνομους»; Γυρίστε πίσω την επιδότηση που πήρατε, για να την πάρουν όσοι έχουν αδιάθετο βαμβάκι;

Πάντως, εμείς εξαρχής είχαμε προειδοποιήσει τον αγροτικό κόσμο για τον ύποπτο ρόλο που παίζουν κάποιοι φιλοκυβερνητικοί αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ