ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
Ηχοι και φωνές στο «Συρμό»

Οι Ν. Ζιώγαλας, Στ. Δρογώσης, Ευσταθία
Οι Ν. Ζιώγαλας, Στ. Δρογώσης, Ευσταθία
Ενα ελπιδοφόρο σχήμα στα σύνορα του έντεχνου με το λαϊκό τραγούδι συμπράττει τη Δευτέρα (10μ.μ.) με τον Παντελή Θαλασσινό. Στη μουσική σκηνή του «Συρμού» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλ. Καραϊσκάκη, τηλ. 210 5203.661), οι «Αέρας» θα παρουσιάσουν την πρώτη δισκογραφική δουλιά τους, που έχει τίτλο «...στη χαρά στην Ατέλειωτη μέρα». Τραγούδια και μουσικές που έχει γράψει ο Βασίλης Καρόζας και ηχογραφήθηκαν με την παρότρυνση και τη φιλική συμμετοχή του Π. Θαλασσινού, αλλά και τραγούδια που αγαπούν και οι δύο για μια μοναδική βραδιά στο «Συρμό».

  • Στον ίδιο χώρο, σήμερα, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Στάθης Δρογώσης και η Ευσταθία ενώνουν κέφι και τραγούδια και παρουσιάζουν ένα «ψαγμένο» πρόγραμμα.
  • Η Ελισάβετ Καρατζόλη και η μεγάλη μουσική της παρέα συνεχίζουν στο «Συρμό» τα κυριακάτικα ραντεβού τους με τους φίλους του καλού τραγουδιού. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγγελος γίνε και να 'ρθεις». Θα μας κρατήσουν συντροφιά με τραγούδια από ροκ και έντεχνο μέχρι ποπ και από δημιουργίες του Σωκράτη Μάλαμα μέχρι το «Black Velvet».
Μουσικές στιγμές
Τάνια Τσανακλίδου
Τάνια Τσανακλίδου
  • Μια παράσταση που ακροβατεί μεταξύ ρυθμού και μελωδίας, φυσικού και ηλεκτρικού ήχου, ξεδιπλώνει σήμερα (10.30μ.μ.) ο Χρήστος Θηβαίος στη μουσική σκηνή «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου 83, τηλ 210.6439.089). Βασικός άξονας του προγράμματος που ο τραγουδοποιός παρουσιάζει (κάθε Παρασκευή και Σάββατο), είναι η διάθεσή του να παρουσιάσει για πρώτη φορά, εφ' όλης της ύλης, την πορεία του στην ελληνική δισκογραφία.
  • Σήμερα, «Τραγούδι γυμνό» στον «Ηλίανθο» (Μ. Αλεξάνδρου 30, Μεταξουργείο) με τους: Δημήτρη Ψαριανό, Νίκο Ανδρουλάκη και Αννα Καραγεωργιάδου.
  • Στη μουσική σκηνή «Μακάρι» (Ζ. Πηγής 125, τηλ. 210 - 6458.958), η Μάρθα Μορολεόν παρουσιάζει (10.30μ.μ.) λατινοαμερικάνικα τραγούδια. Στον ίδιο χώρο, αύριο, φιλοξενούνται οι «Τροβαδούροι» σε τραγούδια των: Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη και Ν. Μαυρουδή.
  • Οι «Bocomolech» εμφανίζονται σήμερα στο φουαγιέ του θεάτρου «Επί Κολωνώ».
  • Ξεκίνησε χτες τις εμφανίσεις του στην «Ανοδο Πειραιώς» (210 - 3468.100), ο Γιάννης Κότσιρας. Μαζί του ο Μανώλης Φάμελλος, η Μελίνα Ασλανίδου και η Ραλλία Χρηστίδου.
  • Τα Δευτερότριτα η σκηνή του «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου) μεταμορφώνεται. Παίρνει ήχο και χρώμα από την παρουσία της Τάνιας Τσανακλίδου, η οποία ξεδιπλώνει ένα διαφορετικό πρόγραμμα με κύριο μέλημα τη χαρά στο τραγούδι. H αξιόλογη ερμηνεύτρια παρέα με τρεις μουσικούς (Μανώλης Καραντίνης - μπουζούκι, Γιάννης Παπαζαχαριάκης - κιθάρα και Παναγιώτης Τσεβάς - ακορντεόν) ερμηνεύει ένα πρόγραμμα, από Ακη Πάνου μέχρι τζαζ και ροκ μπαλάντες. Ωρα έναρξης: 9 μ.μ.
  • Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στο «Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν», στη Φρυνίχου, οι ηθοποιοί Λυδία Φωτοπούλου και Χρήστος Στέργιογλου ερμηνεύουν τραγούδια που έγραψε ο Ηρακλής Πασχαλίδης για θεατρικές παραστάσεις, καθώς και άλλα τραγούδια του συνθέτη.
μια ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τους εικαστικούς δημιουργούς καλεί το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, τη Δευτέρα. Στις 7.30 το απόγευμα, στις εκθεσιακές του αίθουσες (Κωλέττη 14, Εξάρχεια), το ΔΣ του ΕΕΤΕ θα καλωσορίσει (και επίσημα) το νέο χρόνο και θα κόψει την πίτα του 2005. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Γιάννης Λεμπέσης με το συγκρότημά του (ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη).

  • «Η Βεργίνα και το τοπογραφικό πρόβλημα των Αιγών» είναι το θέμα της ομιλίας του Παναγιώτη Φάκλαρη, τη Δευτέρα (7μ.μ.) στην Αρχαιολογική Εταιρεία (Πανεπιστημίου 22).
μια ΕΚΘΕΣΗ

Εκθεση γλυπτών και χρηστικών αντικειμένων του Χρόνη Τσακιρακάκη εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7 μ.μ.) στο χώρο τέχνης «VR Gallery» (Βύρωνος 7, Πλάκα). Κορμοί δέντρων, φύλλα δάφνης και ελιάς, ξύλα κανέλας και τσόφλια αυγών αποτελούν τα βασικά υλικά για τις ενότητες των παρουσιαζόμενων έργων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5/3.

μια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στο «Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν» της Φρυνίχου, το «Θέατρο 9 και κάτι» παρουσιάζει «Το γαϊτανάκι του έρωτα» του Αρθουρ Σνίτσλερ, το οποίο, λόγω της καυστικής τόλμης του, είχε απαγορευτεί στην εποχή του. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σκηνοθεσία Λάζαρου Γεωργακόπουλου - Λυδίας Φωτοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Ντόρας Λελούδα, κίνηση Αμαλίας Μπένετ, μουσική επιμέλεια Δημήτρη Χασιούρα και φωτισμούς Γιώργου Ταρκάση. Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Λυδία Φωτοπούλου.

μια ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος φιλοξενείται για τρία διήμερα του Φεβρουαρίου (7/8 - 14/15 - 21/22) στη μουσική σκηνή «Another Club» (Ακαδημίας και Κιάφας 13, τηλ. 210 3305.056). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (10μ.μ.) θα παρουσιάζει τη μουσική του και κυρίως τα νέα του τραγούδια από το δίσκο «Πέμπτη Απόγευμα». Δίπλα του οι εξαίρετες φωνές της Σοφίας Παπάζογλου, της Γιώτας Νέγκα και του Αλέξη Παρχαρίδη, ενώ θα συμπληρώνουν τα πνευστά του Φώντα Τζανίνη. Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος σπούδασε μουσική στο Λονδίνο, Guildhall School Music and Drama, από το 1975 έως το 1980 και μετά στο Παρίσι στην Ecole Normale de Musique. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα γνώρισε τον Μάνο Χατζιδάκι και έπαιξε ως μουσικός και ενορχηστρωτής στη δισκογραφία. Γράφει μουσική από το 1986 για τον κινηματογράφο, για τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις και τραγούδια.

ένα ΒΙΒΛΙΟ

Την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάνθης Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή «Μάναααα...» οργανώνει ο σύλλογος γυναικών Ελευσίνας, τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, στις 7μ.μ. Η εκδήλωση θα γίνει στο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελευσίνας (Πάγκαλου 52). Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η φιλόλογος Αννεκε Ιωαννάτου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αλέκα Παΐζη, Βασίλης Κολοβός και Αντέλα Μέρμηγκα. Μουσική παρέμβαση από την Μαρίνα Τσουρέ και τον Δημήτρη Ανδρώνη.

Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Αυγή Παπάκου: «Ευρύλοχος Αλεύα Λαρισαίος»

Ζήσης Σκάρος: «Διηγήματα άπαντα» (β΄ τόμος)

Νίκος Παπανδρέου: «Ιχνηλασίες»

«Μ. Κατράκης. Στη ζωή, στη σκηνή και στην οθόνη» (Συλλογικό)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ