ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάρτη 2005
Σελ. /32
Το πρακτοριλίκι...

... δεν είναι πλημμέλημα

Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
«Υπόγειες διαδρομές»

Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση τέτοιες διαδρομές να μην είναι υπόγειες;

Το άλλο; «Πράσινη ΕΥΠ»! Δηλαδή, η γαλάζια είναι διαφορετική;

Κάτι τέτοια «χαϊβανοειδή» προβάλλονται κάθε που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ' όσο φαίνονται.

Οπως τώρα. Που η καινούρια φωτιά ανάβει για τα καλά στη γειτονιά μας. Τώρα που το ξεμπρόστιασμα διαφόρων πρακτόρων δεν έχει να κάνει με καμιά αποκάλυψη, αλλά μόνο με το τέλος μιας αποστολής και το καθάρισμα μιας κάποιας μπουγάδας.

Απροκάλυπτο το ρεπορτάζ στον «Ελεύθερο Τύπο» αποτυπώνει μια πραγματικότητα: Ακόμα και σε επίπεδο ατομικών ευθυνών τον βγάζουν καθαρό τον τύπο. Τις επιπτώσεις, όμως, από τη δράση αυτουνού και των αφεντικών του, ίσως ακόμα δεν έχουμε αρχίσει να τις ζούμε. Δράση στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στην Παλαιστίνη. Μοιάζουν για «πλημμελήματα» αυτά;

Παρεμπιπτόντως: Μέχρι προχτές γνωρίζαμε από τα διάφορα ρεπορτάζ ότι η σχέση του Βαβύλη με την Ασφάλεια αρχίζει κάπου στο 1987. Τώρα διαγράφουν τα ενδιάμεσα χρόνια και αναφέρουν ότι στρατολογήθηκε το 1992. Τα ενδιάμεσα χρόνια, όμως, αν σωστά έχουμε καταγράψει όσα έχουν δημοσιευτεί, είναι και τα χρόνια που δρούσε με όρους διείσδυσης σε παράξενους χώρους. Ποια πραγματικότητα θέλουν να κρατήσουν στο σκοτάδι όσοι μεταθέτουν το χρόνο στρατολόγησής του;

Κατά τ' άλλα, όλα κυλούν σύμφωνα με το πρόγραμμα: «Το κόλπο», γράφουν, δεν είναι να αφοπλίσουμε εμείς τη Χεζμπολάχ, αλλά να γίνει η ίδια μέρος της λύσης. Εχει αφομοιώσει καλά διάφορα διδάγματα ο ιμπεριαλισμός...

«Κοινωνική θύελλα» διαβλέπουν οι άλλοι. Και βαράνε καμπανάκι κινδύνου. Ηδη όμως ο τρόπος που εξηγούν το πρόβλημα, ότι, δήθεν, φταίει ο πρόχειρος σχεδιασμός, είναι αποκαλυπτικός για το αδιέξοδό τους. Θα το πιουν το πικρό ποτήρι ως το τέλος. Κι αυτοί και κάθε απολογητής του καπιταλισμού «με ανθρώπινο πρόσωπο».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ

ΕΝΟΨΕΙ ΚΟΣΣΟΒΟΥ: «Η ελληνική κυβέρνηση εκδηλώνει με όλους τους τρόπους την επιθυμία της να κλείσει η εκκρεμότητα της τελικής ονομασίας των Σκοπίων "το ταχύτερο δυνατόν". Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ειλικρινώς σπεύδουσα να λήξει η εκκρεμότητα καθώς γνωρίζει ότι: Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει σαφείς ενδείξεις ότι δεν επιθυμεί παράταση αυτής της εκκρεμότητας στα Βαλκάνια, καθώς ανοίγει το θέμα του Κοσσόβου για το τελικό καθεστώς του» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΕΤΟΧΟΣ ΠΑΝΤΑ: «Είναι προφανές ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας εισέρχεται πλέον και τυπικά στον "αστερισμό της Ουάσιγκτον" (...) πρόθυμο όσο και πειθήνιο όργανο, λοιπόν, των αμερικανικών σχεδιασμών η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή» (το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΘΑΡΙΣΕ: «Πιστεύεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα παραδοθεί (...) πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται καθώς οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος και στην ουσία δεν κινδυνεύει να φυλακιστεί. Αλλωστε, σε ό,τι αφορά στην κατηγορία για αντιποίηση επαγγέλματος, οι πληροφορίες της Αστυνομίας είναι ότι ο Βαβύλης πήρε προφορική ευλογία ιεροσύνης σε μοναστήρι του Αγίου Ορους που επιβεβαιώνεται σε καταθέσεις, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι "καθάρισε" με τις κατηγορίες για ναρκωτικά» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΙ ΤΟ 1987; «Τα έγγραφα αυτά στα οποία γίνονταν αναφορά στη δράση του Βαβύλη και στις σχέσεις του με ξένες μυστικές υπηρεσίες έκαναν φτερά στις 13 Μαρτίου του 2000 (...) όταν στην ΕΥΠ υπηρετούσε αξιωματικός ο οποίος φέρεται ότι είχε στρατολογήσει το 1992 τον Βαβύλη στις φυλακές της Λάρισας» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΣΥΝΝΕΦΑ στη γειτονιά μας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΥΠΟΓΕΙΕΣ διαδρομές Βαβύλη στην «πράσινη» ΕΥΠ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΣΟΚ - Βαβύλη

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Εχασε» η ΕΥΠ το φάκελο Βαβύλη

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΒΥΛΗ για να μη μιλήσει!

Η ΧΩΡΑ: ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΒΥΛΗ με περιβάλλον Σημίτη

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2.000 θέσεων χωρίς διαγωνισμό

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει σε μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, επιβολή ΦΠΑ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΠΙΑΣΑΝ 20 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ

Η ΑΥΓΗ: Ξανά χωρίς περίθαλψη οι μετανάστες

ΑΠΟΦΑΣΗ: Στα θρανία για προαγωγή και αύξηση μισθού 15%

ΕΘΝΟΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες

Ο ΛΟΓΟΣ: ΑΚΛΟΝΗΤΟ το εφάπαξ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Βολές για οικονομία και «βασικό μέτοχο»

ΤΑ ΝΕΑ: Φόρος - φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΤΟ ΒΗΜΑ: Αγριο φοροκυνηγητό μετά την κατάρρευση των εσόδων

Η ΝΙΚΗ: Σε ιδιώτες τα διόδια

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πέντε αυτοκινητόδρομοι αλλάζουν τη ζωή της χώρας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΔΩΡΟ στους μεγαλοκατασκευαστές

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Το κόλπο»! «Απαραίτητη προϋπόθεση θα πρέπει να είναι ο αφοπλισμός της οργάνωσης, καλό θα ήταν όμως να αφήσουν οι ΗΠΑ αυτό το μέρος στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου. Το κόλπο τώρα είναι να καταστεί η Χεζμπολάχ μέρος της λύσης στο Λίβανο» («Financial Times»/ «TA NEA»).

Υποκρισία «Το σουηδικό όμιλο επίπλων Ikea κατηγορεί για διάκριση μεταξύ των δύο φύλων ο Νορβηγός πρωθυπουργός Κιελ Μάγκνε Μπόντεβικ επειδή στα εγχειρίδια των οδηγιών του δείχνει μόνο άνδρες να συναρμολογούν έπιπλα» (η είδηση στην «ΑΠΟΦΑΣΗ»).

Χωρίς γιατρειά «Αυξάνεται η ανεργία διότι έχουν αποτύχει όλα τα προγράμματα για την απασχόληση, που έχουν σχεδιαστεί πρόχειρα και δε χρηματοδοτούνται επαρκώς (...) οι κυβερνήσεις μεταθέτουν το πρόβλημα στις Βρυξέλλες και επικαλούνται τις διάφορες ντιρεκτίβες ως να είναι αμέτοχες στη διαμόρφωση των αποφάσεων που εγκρίνονται από τα συμβούλια κορυφής και τα συμβούλια των υπουργών (...) αν συνεχιστεί αυτή η υποκριτική τακτική η κοινωνική θύελλα θα σαρώσει την Ευρώπη» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Οι λουφαδόροι στη σέντρα «Υπουργοί της ΝΔ οχυρώνονται στα γραφεία τους και αποφεύγουν να βγουν στη δημόσια αντιπαράθεση την ώρα που η κυβερνητική πολιτική συκοφαντείται από το σύστημα της διαπλοκής και επικρίνεται από το ΠΑΣΟΚ» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Ηπια αρπαχτή «Ακριβαίνουν σύντομα τα διόδια των εθνικών οδών, καθώς η εκμετάλλευσή τους θα περάσει σε ιδιώτες, οι οποίοι θα εισπράττουν το αντίτιμο ως αντιπαροχή για την κατασκευή έξι μεγάλων οδικών έργων» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ