ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Απρίλη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς

Συνεχίζει τις επαφές στη χώρα μας η Α. Πέρες, σύζυγος ενός από τους φυλακισμένους αγωνιστές στις ΗΠΑ

Ρενέ Γκονσάλες (15 χρόνια φυλάκιση), Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο (2 φορές ισόβια και 15 μήνες φυλάκιση), Ραμόν Λαμπανίνιο (1 ισόβια και 18 μήνες φυλάκιση), Αντόνιο Γκερέρο (1 ισόβια και 10 χρόνια φυλάκιση), Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ (19 χρόνια φυλάκιση).

Είναι οι πέντε Κουβανοί πατριώτες, φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, που στο πρόσωπό τους ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός καταδικάζει την ανυπόταχτη Κούβα και το λαό της, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την ακεραιότητα και ανεξαρτησία τους. Με αφορμή την παρουσία στη χώρα μας της Αντριάνα Πέρες Ο' Κόνορ, συζύγου του Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους πέντε αγωνιστές, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης», χτες στο Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας.

Απαίτηση όλων όσοι συμμετείχαν, να ενταθεί η πάλη για την αποφυλάκισή τους και να χορηγηθεί βίζα στους συγγενείς των πέντε πολιτικών κρατούμενων, που μέχρι σήμερα τους απαγορεύεται να τους επισκεφτούν.

«Οι συνθήκες επιβάλλουν να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας, να εκφράσουμε με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη μας», υπογράμμισε ο Κώστας Τουμασάτος, ΓΓ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, που άνοιξε την εκδήλωση.

Στις αλλεπάλληλες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, πολιτικών και νομικών ρυθμίσεων, προκειμένου να καταδικαστούν - σε μια δίκη που χαρακτηρίζεται ως η πιο μακρόχρονη στην ιστορία των ΗΠΑ - οι πέντε Κουβανοί, με την αβάσιμη και ψευδή κατηγορία της συνωμοσίας για κατασκοπία, παρουσίασε αναλυτικά η Αντριάνα Πέρες.

«Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν και προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις και καταδικάζουν πέντε πατριώτες που προστάτευαν το λαό της Κούβας, αλλά και το λαό των ΗΠΑ από τρομοκρατικές ενέργειες. Από τέτοιες ενέργειες στη χώρα μου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες Κουβανοί κι έχουν τραυματιστεί χιλιάδες. Οι πέντε πατριώτες δεν εκπροσωπούν μόνο το λαό της Κούβας, αλλά όλη την ανθρωπότητα, υπερασπίζουν το δικαίωμα στη ζωή», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην εκστρατεία ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 260 επιτροπών αλληλεγγύης σε 87 χώρες του κόσμου.

Ο Κ. Τουμασάτος, ενημέρωσε για την ίδρυση Επιτροπής Αλληλεγγύης από πρόσωπα των γραμμάτων και της τέχνης, αλλά και κάρτες που στάλθηκαν στις πέντε φυλακές, όπου κρατούνται οι Κουβανοί. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κουβανός πρέσβης στην Αθήνα, Χόρχε Κεσάδα.

Συνάντηση με την Επιτροπή Στήριξης

Το Σάββατο το πρωί η Αντριάνα Πέρες είχε συνάντηση με την «Επιτροπή Στήριξης για την απελευθέρωση των Πέντε». Από την Επιτροπή ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΣΑ και του ΠΣΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Αγκαβανάκης και Μπάμπης Βορτελίνος αναφέρθηκαν στις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνει η Επιτροπή Στήριξης για την έμπρακτη και πολύμορφη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους «Πέντε Ηρωες» και τις συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν. Οπως κινήσεις για έγκριση ψηφίσματος εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου για μία υπόθεση όπου είναι καταφανής η παραβίαση του δικαίου, η διοργάνωση διαφόρων δράσεων εκ μέρους της Επιτροπής, η ενημέρωση οργανώσεων και φορέων. Εκ μέρους των στελεχών του ΠΑΜΕ τονίστηκε ότι το θέμα αλληλεγγύης προς τους Πέντε Ηρωες θα ενσωματωθεί στην ατζέντα δράσης για την 1η Μάη, με ψηφίσματα συνελεύσεων συνδικάτων και άλλες ενέργειες. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο Κουβανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Συνάντηση με την ΚΝΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ, είχε χτες η Αντριάνα Πέρες συνοδευόμενη από την πρώτη γραμματέα της κουβανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Λύδια Γκονσάλες. Ενημέρωσε τα στελέχη της ΚΝΕ για την καμπάνια αλληλεγγύης που οργανώνουν μαζικοί φορείς και Επιτροπές Στήριξης των 5 Κουβανών σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χώρες όπως η Νικαράγουα και η Γερμανία, οι φοιτητές της Νομικής πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις και συζητήσεις αλληλεγγύης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ σημείωσε πως θα συμβάλει στην πιο πλατιά δημοσιοποίηση του θέματος, εντός και εκτός της χώρας. Σ' αυτή την κατεύθυνση η ΚΝΕ θα αξιοποιήσει και συμμετοχή της στην Εθνική, αλλά και τη Διεθνή Προπαρασκευαστική Επιτροπή για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Καράκας της Βενεζουέλας, που θα γίνει τον επόμενο Αύγουστο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια σε «ευρωσύνταγμα» και ΕΕ
  • Συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή
  • Ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ για απαράδεκτο έγγραφο του Δήμου της Αθήνας, σχετικά με το συλλαλητήριο

Μαζικά και μαχητικά οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ΕΒΕ, οι νέοι του Λεκανοπεδίου καλούνται να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ, σήμερα, Τρίτη, 12 Απρίλη, στις 7 μ.μ., με σύνθημα «ΟΧΙ στο "ευρωσύνταγμα" και την ΕΕ», στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα αρχίζει στην Ολομέλεια η συζήτηση για την έγκρισή του, με δηλωμένη ήδη τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο συλλαλητήριο θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ προτρέπει το λαό, με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις, να εκφράσει την αγανάκτησή του και τη διάθεσή του να αντιπαλέψει την εφαρμοζόμενη πριν από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα από τη ΝΔ πολιτική, που τον οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία. Μια πολιτική, της οποίας στήριγμα και καθοδηγητής είναι η ΕΕ, που με το λεγόμενο ευρωσύνταγμα γίνεται ακόμα πιο αντιδραστική, πιο επιθετική υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα καλούνται, με τη συμμετοχή τους να διατρανώσουν:

- Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

- Καμία αυταπάτη ότι η ΕΕ μπορεί να αποκτήσει φιλολαϊκό σύνταγμα και πολιτική, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΝ.

Να διεκδικήσουν δημοψήφισμα για να ενημερωθεί ο λαός, ώστε να δυναμώσει η λαϊκή ανυπακοή κατά της ΕΕ και των νόμων του κεφαλαίου.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

- Στην πλατεία Βάθης, στις 6.30 μ.μ., για τις κλαδικές Αχτίδες και τους κλαδικούς Τομείς της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, και

- Στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ., για τις εδαφικές Αχτίδες και τους εδαφικούς Τομείς της ΚΝΕ.

Απαράδεκτο έγγραφο του Δήμου της Αθηναίων προς την Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ

Στις 11/4/2005 κοινοποιήθηκε με FAX στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ έγγραφο του Δήμου Αθηναίων με την υπογραφή του αναπληρωτή Δημάρχου Θ. Σκυλακάκη, σε απάντηση αιτήματος για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τις ανάγκες της συγκέντρωσης κατά της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, στις 12/4/2005, 7μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Οπως σημειώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, «για πρώτη φορά ως απάντηση σε αίτηση ηλεκτροδότησης κοινοποιείται έγγραφο με την ένδειξη ότι αποτελεί ΑΔΕΙΑ(!) για πραγματοποίηση συγκέντρωσης, κάτι που δε ζητήθηκε βέβαια από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων».

Το απειλητικό, απαράδεκτο αυτό έγγραφο - συνεχίζει η ανακοίνωση της ΚΟΑ - προειδοποιεί ότι προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είναι να «μη δημιουργηθεί όχληση» στη λειτουργία των καταστημάτων και την ομαλή διέλευση των διερχομένων! Να μη γίνουν φθορές στο χώρο αλλιώς τα έξοδα αποκατάστασης θα καταλογιστούν στο ΚΚΕ, ενώ η «άδεια» δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση «για κατάληψη οδοστρώματος»!

«Το περιεχόμενο του πρωτοφανούς αυτού εγγράφου - τονίζει η ΚΟΑ - είναι χαρακτηριστικό της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής παραμέτρου της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής της ΝΔ, που αποτελεί ακριβές αντίγραφο της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ. Ενώ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για παρεμβάσεις περιορισμού της πολιτικής έκφρασης και παρεμπόδισης της άσκησης των όποιων δημοκρατικών δικαιωμάτων έχει κατακτήσει ο λαός. Δικαιώματα που βάλλονται και αναιρούνται από τον Ευρωτρομονόμο, τη Συνθήκη του Σένγκεν και όλους τους μηχανισμούς και θεσμούς της ΕΕ που συνοψίζονται και στην Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη, το Ευρωσύνταγμα του μονοπωλιακού κεφαλαίου».

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο "ευρωσύνταγμα" - καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΑ - θα δώσει την καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της αντιλαϊκής πολιτικής και στη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων».

  • Στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης των εργαζομένων για το περιεχόμενο του «ευρωσυντάγματος», σήμερα, Τρίτη 12/4, στις 9 π.μ., θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στην ΥΠΑ στη Γλυφάδα, με τον Γ. Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή.
Διαδηλώνουν και στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου

Την αντίθεσή του στην ΕΕ και στο λεγόμενο ευρωσύνταγμα θα διαδηλώσει σήμερα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αντίστασης που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση φέρνει το «ευρωσύνταγμα» για ψήφιση στη Βουλή, εν κρυπτώ και χωρίς να πάρει υπόψη του τις πραγματικές διαθέσεις του λαού. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει ο Κώστας Δρούτσας, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία θα καταλήξει έξω από το κτίριο του Οργανισμού της ΕΕ για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Η αποψινή συγκέντρωση αποτελεί μια πρώτη κορυφαία εκδήλωση της αντίθεσης του λαού που εκφράστηκε μέσα από μια σειρά συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων και ενημερωτικών συζητήσεων που πραγματοποίησε η ΚΟΘ του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα σε διάφορες περιοχές του νομού.

Σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσει αγωνιστικά την καταδίκη του στο «ευρωσύνταγμα», που έρχεται να θωρακίσει περισσότερο τη δικτατορία της πλουτοκρατίας, που ενισχύει τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, περιορίζει την εθνική κυριαρχία των κρατών-μελών, νομιμοποιεί τις επεμβάσεις εναντίον τρίτων χωρών, αλλά και στο εσωτερικό των κρατών-μελών.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία θα πάρουν τη θέση τους στο μέτωπο αντίστασης στις αποφάσεις της ΕΕ στο οποίο καλεί το ΚΚΕ. Θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν την πολιτική που τους κλέβει τα δικαιώματα, τους καταδικάζει στην ανεργία και στη φτώχεια. Θα δηλώσουν «παρών» στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συσπείρωση και κοινή δράση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και στα κόμματα που τη στηρίζουν.

«ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ»
Το 56% «αδιαφορεί» για την ΕΕ!

«Αδιάφορη» για την τύχη του οικοδομήματος των μονοπωλίων, της ΕΕ, είναι η πλειοψηφία των λαών της, καθώς ταυτίζουν πλέον την ΕΕ με την αφαίρεση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο ο «ευρωσκεπτικισμός» έχει ανέβει κατακόρυφα, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους ιθύνοντες της ΕΕ. «Σε μια περίοδο άνω των 30 ετών που γίνονται οι δημοσκοπήσεις του Ευρωβαρόμετρου, η αδιαφορία για την Ευρώπη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη», διαπιστώνει το συλλογικό έργο «Ευρωπαϊκή Κοινή Γνώμη το 2005» που εκδόθηκε πριν από λίγο καιρό στη Γαλλία από το Ιδρυμα Ρομπέρ Σουμάν.

Το φθινόπωρο του 2004, το 43% των Ευρωπαίων δήλωναν ότι τυχόν εγκατάλειψη της Ενωσης θα τους άφηνε αδιάφορους. Το 13% μάλιστα δήλωναν ότι κάτι τέτοιο θα τους ευχαριστούσε. Σήμερα, το ποσοστό των Ευρωπαίων που δε δίνουν δεκάρα για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου φθάνει το 56%!

Τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για το 2004 δείχνουν ότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι σε άνοδο σε όλη την ήπειρο.

Ενας άλλος λόγος ανησυχίας για τους ευρωπαϊστές είναι ότι το επίπεδο της εξοικείωσης με τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένει απελπιστικά χαμηλό: Μόλις 66% των πολιτών, για παράδειγμα, γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει σήμερα περισσότερα από 12 μέλη! Παρατηρείται, για παράδειγμα, μια έντονη απογοήτευση από την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση. Κι αν οι μισοί από τους πολίτες που ερωτώνται στις δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν παραλείπουν να βάζουν όρους για τη συνέχιση αυτής της εμπιστοσύνης.

Από τις διασταυρώσεις των ερευνών προκύπτει ότι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν τους ενδιαφέρει» φτάνει σήμερα το 31%. Οι «ευρωσυμπαθούντες» υπολογίζονται στο 47%, έναντι 13% των «ευρωεπικριτών» και 9% των «αντιευρωπαίων».

Το προφίλ του συνειδητοποιημένου Ευρωπαίου αντιστοιχεί σ' έναν άνδρα κάτω των 39 ετών, μορφωμένο, με κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές πεποιθήσεις. Οι γυναίκες, αντίθετα, είναι πιο επιφυλακτικές. Οπως είναι και λιγότερο πληροφορημένες. Το Νοέμβρη του 2004, το 38% των γυναικών δήλωναν ότι δεν είχαν ποτέ ακούσει για το Σύνταγμα, έναντι 27% των ανδρών.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς πατριώτες που κρατούνται στις αμερικανικές φυλακές διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη 13 Απρίλη, στις 7.30μμ, με ομιλήτρια την Αντριάνα Πέρες.

Την ερχόμενη Παρασκευή στη Λάρισα

Πικετοφορία - διαδήλωση κατά του «ευρωσυντάγματος» διοργανώνει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, την ερχόμενη Παρασκευή. Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και όσους Λαρισαίους και Λαρισαίες θέλουν να εκφράσουν και μ' αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στη νέα συνθήκη, να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση, επισημαίνοντας ότι η υπό ψήφιση στη Βουλή «Ευρωπαϊκή Συνθήκη», αποτελεί «ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια των ιμπεριαλιστών ενάντια στα συμφέροντα και τους αγώνες των λαών». Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της ΝΕ.

Πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Κοινή πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το λεγόμενο «ευρωσύνταγμα» κατέθεσαν στη Βουλή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Στο λιτό έγγραφο αναφέρεται: «Οι παρακάτω βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο "Κύρωση Συνθήκης για τη θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης"». Το κείμενο υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ και πρώτοι έχουν βάλει τις υπογραφές τους ο Γ. Παπανδρέου, η Αλ. Παπαρήγα και ο Αλ. Αλαβάνος.

Οπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την κύρωση του «ευρωσυντάγματος» αλλά θα ακολουθήσει την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής. Σήμερα αρχίζει η σχετική συζήτηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της βδομάδας.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του σημειώνει: Οι βουλευτές του ΚΚΕ συνυπέγραψαν το κείμενο 120 βουλευτών, με το οποίο ζητείται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ν/σ «Κύρωση συνθήκης για τη θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης».

Το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το λεγόμενο ευρωσύνταγμα, ώστε να ενημερωθεί ο λαός και να εκφραστεί όσο γίνεται πιο πλατιά η θέση «όχι στο ευρωσύνταγμα, όχι και στην ΕΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ