ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ- ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΓΔΜ
Τιμούν τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης

Η αφίσα της συνάντησης των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ
Η αφίσα της συνάντησης των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ
Κοινή εκδήλωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Αλβανίας, Ελλάδας και ΠΓΔΜ για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, διοργανώνεται την Κυριακή 22 Μάη, στις 11 το πρωί, στις Πρέσπες. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που θα γίνει στους Ψαράδες στις Πρέσπες, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους εκπροσώπους των τριών Κομμουνιστικών Κομμάτων. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας. Αμέσως μετά οι αντιπροσωπείες των ΚΚ και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα μεταβούν στη Φλώρινα, όπου θα γίνει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μαζί με την ΕΕΔΥΕ οργανώνουν την Κυριακή 5 του Ιούνη, στον Εβρο, αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή φιλειρηνικών οργανώσεων από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν υποδοχή των φιλειρηνιστών από Βουλγαρία και Τουρκία, πάνω στα σύνορα, στα σημεία εισόδου στη χώρα μας. Στη συνέχεια προγραμματίζεται να γίνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με συνθήματα «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών, ΟΧΙ στο "ευρωσύνταγμα", απόρριψη, ανυπακοή στους νόμους του κεφαλαίου, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής και οι φορείς του ανταμώνουν και δείχνουν το δρόμο της κοινής αντίστασης και πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στα σχέδιά του για τη Βαλκανική.

Εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 60ής επετείου από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών ξεδιπλώνονται τις επόμενες μέρες σ' όλη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από οργανώσεις του ΚΚΕ και μαζικούς φορείς και στόχο έχουν να διατηρήσουν άσβηστα τα διδάγματα της ιστορίας, κόντρα στους «ιστορικούς» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που προσπαθούν να την ξαναγράψουν στα μέτρα τους, αμαυρώνοντας την τεράστια συμβολή του σοβιετικού λαού και των κομμουνιστών σ' όλη την Ευρώπη.

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) θα τιμήσει τα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών μαζί με την ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Τρίτη 10/5/2005 ώρα 7 μ.μ., σε εκδήλωση που διοργανώνεται στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη

Παλλαϊκό γιορτασμό της 60ής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης και αφιέρωμα στο Μάη του '36, συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΥΕΘ, η ΠΕΑΕΑ, το Σωματείο Καπνεργατών «Το Παγκαπνεργατικό» και το Σωματείο Οδηγών «Ερμής», τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Μάη συγκέντρωση, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνεργατών.

Στην Κοζάνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης στις 15 Μάη διοργανώνει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην Παναγιά Κοζάνης.

Στη Λάρισα

Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 9 Μάη, στις 8 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» της Λάρισας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Καρδίτσα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Γυναικών και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν, στις 9 Μάη, εκδήλωση στο Παυσίλυπο.

Στη Λαμία

Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας διοργανώνει τη Δευτέρα, 9 Μάη, πανεξόρμηση αντιλήθης στην πόλη της Λαμίας, για το πραγματικό νόημα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και τα μηνύματά της σήμερα.

Στα Χανιά

Εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, την Πέμπτη 12 Μάη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Ιγκορ Μπελοζέρτσεβ, αρχιπλοίαρχος ΕΑ του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της ΚΕ του ΚΚΡΟ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Νότιος Ανεμος» με τους Μανόλη Μανουσέλη και Μαριάννα Ζορμπά.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου.

Στην Κοκκινιά

Ο Δήμος Νίκαιας, η ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, το σωματείο θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» και μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 9 Μάη στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη) στις 8 μ.μ.

Θα μιλήσουν ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στην Καλλιθέα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας σε συνεργασία με τοπικούς μαζικούς φορείς συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη, 10 Μάη 2005 και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη.

Στη Δάφνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 9 Μάη 2005 και ώρα 8 μ.μ. στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης, Αγ. Βαρβάρας και Δήλου 2. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αγγελος Βρεττός, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ.

Στα Γρεβενά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 8 Μάη, στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών. Θα μιλήσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο Μεσολόγγι

Τα Παραρτήματα Μεσολογγίου της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ με τη συνεργασία της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν εκδήλωση, τη Δευτέρα 9 του Μάη 2005 και ώρα 9.30 π.μ. στο Μεσολόγγι. Θα γίνει ομιλία από μέλος του Συλλόγου Απογόνων.

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση διοργανώνει το Παράρτημα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ σε συνεργασία με την Ε΄ ΕΛΜΕ, την Τρίτη 10 Μάη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου Αμπελοκήπων.

Μήνας Ειρήνης στην Κοκκινιά

H Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και οι μαζικοί φορείς της πόλης Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ) - ΟΦΟΝ, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Ενωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας, Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, Σύλλογος κατοίκων Ασπρων Χωμάτων «Η Μέριμνα», ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, Σωματείο Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο Φοίνιξ», Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, συνδιοργανώνουν με τον Αθλητικό Οργανισμό και υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας, το Μήνα Ειρήνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-- Στις 10 Μάη, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει την παιδική χαρά «Ειρήνη», με θέμα «Παιδιά νικητές της ειρήνης».

-- Στις 10, 11, 12 Μάη ζωγραφική σε δημοτικά σχολεία της πόλης.

-- Στις 12-13 Μάη έκθεση ιδεών στα Γυμνάσια της πόλης.

-- Στις 11 Μάη, 7 μ.μ. ο ΟΦΟΝ διοργανώνει στη Μάνδρα του Μπλόκου αφιέρωμα στον Τσε.

-- Στις 13-14 Μάη αγώνες πινγκ πονγκ στην αίθουσα του συλλόγου ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ), Βουλγαροκτόνου 103 Νεάπολη.

-- Στις 14 Μάη αγώνες σκάκι στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Την ίδια μέρα θα γίνει και η κεντρική εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς.

-- Στις 17 Μάη, στις 6.30 μ.μ. ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Μέριμνα» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία Τριών Ιεραρχών.

-- Στις 19 Μάη, στις 6.30 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας διοργανώνει εκδήλωση για την ειρήνη (Μενεμένης 50) και στις 24 Μάη στις 8 μ.μ. θα γίνει αγώνας μπάσκετ στο γήπεδο «Καραμπίνη» ανάμεσα στον ΑΟΔΝ και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ