ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Μάη 2005
Σελ. /40
Σε θεωρούν χαχόλο!

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Τι να πρωτοθαυμάσεις στον πρώτο τίτλο του «Βήματος»; Οτι ξάφνου ανακάλυψαν ότι... τώρα δίνονται όλα στους ιδιώτες, λες και δεν έχουν ζωντανό παράδειγμα το Μέγαρο Μουσικής, ή την κρατικοδίαιτη διείσδυση του ΔΟΛ στο χώρο της Παιδείας... Για να μη μιλήσουμε για τη συμβολή του συγκροτήματος στην απαξίωση - συκοφάντηση του δημόσιου τομέα και την υπερπροβολή των αγαθών της «ελεύθερης» και «ανοιχτής» οικονομίας.

'Η, να θαυμάσεις το παραμύθι περί «πλην Αστυνομίας, Στρατού, Δικαιοσύνης«; Δηλαδή, σε ποιον ανήκουν, για ποιον δουλεύουν η Αστυνομία, ο Στρατός και η Δικαιοσύνη; Τα λαϊκά στρώματα σαφώς και πληρώνουν το κόστος λειτουργίας αυτών των «θεσμών», αλλά είναι άλλο ποιος πληρώνει κι άλλο σε ποιον ανήκουν και για ποιον δουλεύουν. Στοιχειώδη, ε, να μη ξεχνιόμαστε...

Για την υποκρισία όσων σήμερα εμφανίζονται να αγανακτούν με το επίδομα των βουλευτών, θα διαβάσετε σε άλλες στήλες. Να επισημάνουμε μόνο πως ενώ δε μας κόφτει και τόσο για την απαξίωση του κοινοβουλευτικού μανδύα της αστικής δικτατορίας, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε την ειδική συμβολή σ' αυτήν τη διαδικασία εντύπων και εκδοτών που κάθε άλλο παρά έχουν καθαρή τη φωλιά τους ως προς το ποιος τα παίρνει και πώς από το δημόσιο ταμείο. Γκέ-γκε;

Πάμε σε πιο σημαντικά: Τη μεγαλοσύνη των γονιών που μέσα στο θρήνο τους δίνουν ζωή σ' άλλα παιδιά. Στην επείγουσα ανάγκη αυτό να είναι γενικευμένη στάση ζωής.

Για τον «φουκαρά» που πυροβολούσε μπεκάτσες και πέτυχε κατά λάθος - και αυτός, όπως τόσοι μπάτσοι πριν απ' αυτόν - έναν άνθρωπο, να μη γράψουμε τίποτα. Την υπεράσπιση του έχουν αναλάβει ήδη οι Δραβαλιάρηδες!

Να σταθούμε όμως λίγο στους «Αλαβάνους». Τι ομολογούν τώρα μόνοι τους; Οτι η αντισυγκέντρωση που έστησαν στο Πέραμα και η δήθεν επιδίωξη συνάντησης με το Συνδικάτο Μετάλλου ήταν ενταγμένη σε μια τακτική να αποδείξουν ότι ο ΣΥΝ θέλει συνομιλητή το ΚΚΕ αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ κόντρα στη θέληση των μελών του δε θέλει. Και επέλεξαν για να στήσουν τέτοια προβοκάτσια στην πρωτομαγιάτικη απεργία! Επέλεξαν να συκοφαντήσουν ένα συνδικάτο τα στελέχη του οποίου ματώνουν μέσα στη Ζώνη, πέταξαν στα σκουπίδια όσα οι ίδιοι λένε περί αυτοτέλειας των συνδικάτων, για μια μικροκομματική κομπίνα. Κι έχουν θράσος να χαρακτηρίζουν τους κομμουνιστές ηλίθιους γιατί είναι, λέει, συναισθηματικά δεμένοι με το κόμμα τους!

Ο,τι κι αν τους σούρεις τζάμπα θα πάει. Ξεφτίλες!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΧΑΡΜΟΛΥΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ

ΜΠΡΑΒΟ! «Ελπίδες σε τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία για να μπορέσουν να νικήσουν το θάνατο έδωσαν οι γονείς ενός πεντάχρονου αγοριού από την Αθήνα που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα μέσα στο σπίτι του. Μεταξύ των τεσσάρων παιδιών είναι και ο Παναγιώτης, ένα αγοράκι δύο χρόνων από το Νομό Θεσσαλονίκης, για το οποίο οι γιατροί είχαν πλέον χάσει κάθε ελπίδα και ανέμεναν τη σωτηρία μόνο από ένα "θαύμα"» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΕΠΕΙΓΟΝ: «Πρέπει θαρραλέα να ενημερώσουμε το λαό ότι όταν μια ζωή χάνεται και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, μπορεί να σωθεί μια άλλη και μάλιστα νέων ανθρώπων» (δήλωση της Αλ. Παπαρήγα προχτές στο Ωνάσειο / «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»).

Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ: «Πυροβόλησα έξι φορές στον αέρα για εκφοβισμό ενώ ήμουν αιμόφυρτος από την επίθεση που δέχτηκα» (η δήλωση του αστυνομικού που πυροβολούσε στο Πολυτεχνείο / «ΤΑ ΝΕΑ»).

ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΝΙΟΤΗ... «Αλήθεια, αν δώσουμε προς στιγμήν τόπο στη λογική υπό ποια έννοια το περίστροφο του συνοδού του κ. Βερελή απειλούσε το πανεπιστημιακό άσυλο; (...) Το άσυλο όμως παραβιάζεται όχι μόνο από την είσοδο αστυνομικών κουμπουροφόρων αλλά και άσχετων με την πανεπιστημιακή κοινότητα ροπαλοφόρων» (ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: «Ο Αλέκος Αλαβάνος δεν έκρυψε εξ αρχής ότι πρέπει ο ΣΥΝ στο τραπέζι του διαλόγου να καλέσει και το ΚΚΕ (...) Μ' αυτή τη θέση επιδίωξε προχθές να συναντηθεί με τη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου που ελέγχεται από το ΚΚΕ, συνάντηση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της διοίκησης του συνδικάτου (...) Η πλειοψηφία των αγνών μελών και οπαδών του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένη και παγιδευμένη σε κάποιες κομματικές δομές, κυρίως για λόγους συναισθηματικούς» (η Μ. Βήχου στην «ΑΥΓΗ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ολα στους ιδιώτες πλην Αστυνομίας, Στρατού, Δικαιοσύνης

ΕΘΝΟΣ: ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ τους φορολογούμενους για τους ημιυπαίθριους χώρους

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΕΠΙΔΟΜΑ ανεργίας 3.000 ευρώ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΡΟΙΚΑ ασυμβίβαστη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η ΝΙΚΗ: Καθίζηση των εσόδων

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η ύφεση «κτυπά» την πόρτα της βιομηχανίας

ΤΑ ΝΕΑ: Μυστικός Δείπνος νεοκαραμανλικών

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σταθερό προβάδισμα του κ. Καραμανλή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 ΜΕΤΡΑ για λιγότερη ταλαιπωρία στο ΙΚΑ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 2.637 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε Δημόσιο, ΟΤΑ, ΙΚΑ

Η ΑΥΓΗ: Φτώχεια, ανεργία και τουρισμός κόβουν τους υποψήφιους για ΑΕΙ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ για την Παιδεία

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δωρεάν PC στους αριστούχους

Η ΧΩΡΑ: Ολο το πρόγραμμα των εξετάσεων

Ο ΛΟΓΟΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της κυβέρνησης η Παιδεία

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέους ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ υψώνει η κυβέρνηση

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ανησυχούν οι ληστές; «Η Τράπεζα της Ελλάδος ανησυχεί για τον ξέφρενο ρυθμό με τον οποίο συνεχίζουν να αυξάνονται τα καταναλωτικά δάνεια, αδυνατεί ωστόσο να παρέμβει αποτελεσματικά για την ανάσχεση του φαινομένου» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Γι' αυτό έστησε ιδιωτικό πανεπιστήμιο «Τα θέματα εκπαίδευσης και παιδείας θα αποτελούν πάντα για τη ΓΣΕΕ ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτικών και κοινωνικών της παρεμβάσεων» (ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος/ «ΕΘΝΟΣ»).

«Πλέον»! «Δημόσια έργα και υπηρεσίες παραδίδονται πλέον σε ιδιώτες. Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο "αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση και την κατασκευή των υποδομών ή την παροχή της υπηρεσίας έναντι ανταλλάγματος που καταβάλλεται από τους δημόσιους φορείς ή τους τελικούς χρήστες των υπηρεσιών". Εξαιρούνται η έννομη τάξη, η εθνική άμυνα, η απονομή δικαιοσύνης και η ευθύνη σωφρονισμού» (το πρώτο θέμα στο «ΒΗΜΑ»).

Γιατί αδειάζουν οι τσέπες των καταναλωτών; «Αρνούμαι όπου μπορώ να δίνω τα λεφτά μου σε εκείνους τους κρατικούς παραγωγούς υπηρεσιών που δε σέβονται τον ανταγωνισμό (...) αν οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ παραμέριζαν τις ιδεολογικές τους παρωπίδες θα αναγνώριζαν ότι οι κατ' εξοχήν ωφελημένοι από τον ανταγωνισμό στην τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι οι καταναλωτές» (κάποιος Χ. Τσούκας, καθηγητής σε ιδιωτικά πανεπιστήμια/ «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

Μπανγκόρ όπως νήσος Ελις «Επιβατηγό αεροπλάνο της Ερ Φρανς με 181 επιβαίνοντες και προορισμό τη Βοστώνη πραγματοποίησε εσπευσμένη παράκαμψη και τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπανγκόρ του Μέιν υπό το φόβο τρομοκρατικής ενέργειας» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ενα κι ένα κάνουν τρία «Στη Γαλλία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου για το Ευρωσύνταγμα, το ναι και το όχι σχεδόν ισοψηφούν» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ