ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Μάη 2005
Σελ. /40

Παπαρίζου... ΚΕΠΕμά

Εργάτη, πολέμα!

«Ευελιξία» στο χρόνο εργασίας, δηλαδή αντί για 8ωρο ...12ωρο!

«Μείωση υπερωριών», δηλαδή επέκταση των υπερωριών, που, όμως, δε θα πληρώνονται ως υπερωρίες!

«Διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων», δηλαδή εξόντωση υπαλλήλων και μικρομεσαίων, πλήρης παράδοση της αγοράς στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές!

«Είσοδος ιδιωτών σε ΑΕΙ και Υγεία», δηλαδή παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, υγεία για τους έχοντες και κατέχοντες!

*

Αυτά είναι μερικά από όσα «προτείνει» το ΚΕΠΕ. Αλλά, αυτά είναι που λέει η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με μια υποσημείωση: «Ολα αυτά πρέπει να γίνουν - έτσι ισχυρίζονται - για το καλό της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας»! Η οποία «ανταγωνιστικότητα» έχει κακοπάθει η καημένη...

*

Αλλά:

Πώς εξηγείται αυτή η χώρα να έχει χαμηλή ανταγωνιστικότητα και την ίδια ώρα να βγάζει τους πιο πλούσιους εφοπλιστές, βιομήχανους και καταθέτες στις τράπεζες της Ελβετίας;

Πώς γίνεται να μιλούν για μειωμένη ανταγωνιστικότητα, αλλά το 2004 οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο να έχουν κέρδη κάθε μέρα 29 εκατ. δραχμές έναντι 17 εκατ. δραχμών το 2003 (αύξηση 70%); Πώς γίνεται να έχουν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, αλλά οι βιομήχανοι να εμφανίζουν καθαρά κέρδη 5,5 τρισ. δρχ. (το διάστημα 1990 - 2003), οι τραπεζίτες καθαρά κέρδη 4,5 τρισ. δρχ. (το διάστημα 1997 - 2003), οι εφοπλιστές κέρδη 4 τρισ. δρχ. (μόνο το 2004);

*

Κανένα πρόβλημα δεν έχει η «ανταγωνιστικότητά τους». Η κερδοσκοπία τους και η βουλιμία τους έχει πρόβλημα. Είναι ακόρεστη. Δεν τους φτάνει ο ιδρώτας του εργάτη. Θέλουν και το αίμα του!

Eurokinissi

«Ωχ, Θεούλη μου»...

1804 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Γαλλίας.

1932 Κηρύσσεται πανελλαδική απεργία των ΤΤΤ, που διαρκεί τέσσερις μέρες.

1966 Διάσκεψη των χωρών της Ευρώπης και ταυτόχρονη διάλυση του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, προτείνει η ΕΣΣΔ.

1974 Πρώτη πυρηνική δοκιμή της Ινδίας στην έρημο Ραγαστάν. Ετσι, η χώρα γίνεται η έκτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1993 Στο δεύτερο δημοψήφισμα στη Δανία για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το 56,8% ψηφίζει «ναι» και το 43,2% ψηφίζει «όχι». Το αποτέλεσμα επιφέρει ένα στεναγμό ανακούφισης από τους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είχαν πέσει πάνω στους Δανούς για να τους μεταπείσουν, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου δημοψηφίσματος που είχε γίνει στις 3 Ιούνη του 1992. Σ' εκείνο το δημοψήφισμα, το 50,7% είχε ψηφίσει «όχι στη Συνθήκη του Μάαστριχτ».


Το ΠΑΣΟΚ στις «επάλξεις»...

Ολο το τελευταίο διάστημα, μετά τις συνεδριάσεις είτε του Πολιτικού Συμβουλίου, είτε των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου αυτός που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, θέλοντας να δείξει ότι - τάχα μου - το ΠΑΣΟΚ «σηκώνει» τους αντιπολιτευτικούς (εδώ γελάνε) τόνους.

Είναι αξιοσημείωτο, λοιπόν, ότι τόσο χτες όσο και προχτές, μετά τις συνεδριάσεις των δυο παραπάνω οργάνων, και παρότι είχαν πέσει οι «βόμβες» του ΚΕΠΕ, ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις. Εστειλε στο πόδι του την κ. Διαμαντοπούλου (πάλι καλά που δεν έστειλε τον Ανδριανόπουλο ή τον Μάνο...) και την άλλη τον κ. Φλωρίδη.

*

Φυσικά, δε γνωρίζουμε ποια ανειλημμένη υποχρέωση εμπόδισε τον κ. Παπανδρέου να βγει αυτοπροσώπως, για να ...υπερασπιστεί (εδώ γελάνε) τα λαϊκά συμφέροντα. Θα πρέπει, πάντως, να ήταν κάτι πολύ σοβαρό. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να ...σκούπιζε ο άνθρωπος, όπως τότε στο συνέδριο του κόμματός του. `Η μπορεί να έλεγχε αν δουλεύουν οι ...κλεψύδρες που έχει βάλει στις συνεδριάσεις του ΠΑΣΟΚ, για να κρατάει το χρόνο των ομιλητών. `Η μπορεί, πάλι, να ασχολιόταν με το αεροπλανάκι που του έκανε δώρο στη γιορτή του η κ. Δαμανάκη (αφήστε που χτες είχε να κάνει και μια διάλεξη σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη χρήση των κομπιούτερ στις οργανώσεις του κόμματος ανά την Ελλάδα)...

*

Υ.Γ.: Μακάρι όμως να «έπαιζε» με το αεροπλανάκι ο κ. Παπανδρέου. Γιατί όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Φλωρίδη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συζητήσει(!) τα μέτρα του ΚΕΠΕ και ο ίδιος και το κόμμα του τελικά (κια ως αντιπολίτευση) «παίζουν» με τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού.

«Τσαχπινιές»...

Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία ότι ο κ. Πρετεντέρης υπερασπίστηκε χτες με πάθος στο «Βήμα» το «δικαίωμα» των ΗΠΑ να κάνουν φιλοαμερικανική προπαγάνδα στην Ελλάδα και ότι κατήγγειλε το ΚΚΕ (ο Πρετεντέρης) ότι παρεμποδίζει το παραπάνω «δικαίωμα» των Αμερικάνων.

Μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό, που είπε προχτές στην εκπομπή του στο ΜΕΓΚΑ, όπου και εξομολογήθηκε την άποψή του για το πώς μπορεί να πάει μπροστά κάποιος άνθρωπος σ' αυτόν τον τόπο: «Με τσαχπινιά και πουτανιά».

Αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον κ. Πρετεντέρη ότι είναι μεγάλος «τσαχπίνης»...

Μάλλον «Αρειανοί» ήταν...

Τα καραγκιοζιλίκια στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό. Τελευταίο δείγμα, η υπερασπιστική γραμμή της ομάδας του Αρη. Μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο γήπεδο Χαριλάου και τα οποία «απόλαυσε» όλη η Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της συμπαθούς ομάδας, αντί να είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να καταγγείλουν τους ανεγκέφαλους που εκτρέφονται στις κερκίδες του γηπέδου τους, βγαίνουν στα ραδιόφωνα και τι υποστηρίζουν, νομίζετε; Οτι «δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι (αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο, με συνέπεια τη διακοπή του ματς) ήταν οπαδοί του Αρη»!

*

Λογικό...

Αλλωστε, το γεγονός ότι, πρώτον, οι φίλαθλοι που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν μέσα προερχόμενοι μόνο από τις κερκίδες των οπαδών του Αρη, ότι, δεύτερον, οι «κύριοι» που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν ντυμένοι στα κιτρινόμαυρα (δηλαδή στα χρώματα του Αρη), και ότι, τρίτον, πλάκωσαν στο ξύλο τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και όχι τους παίκτες του Αρη, πείθουν αν μη τι άλλο ότι δύο τινά συμβαίνουν:

`Η ότι τελικά - και παρά την «ευφυή» υπερασπιστική γραμμή της ομάδας - είναι οπαδοί του Αρη, ή ότι κατά μια διαβολεμένη διαστροφή του σύμπαντος είναι ...«Αρειανοί», αλλά όχι της ομάδας του Αρη, αλλά του ...πλανήτη Αρη, τουτέστιν εξωγήινοι, που εκείνη τη στιγμή συνέρρευσαν μαζικά (οι εξωγήινοι) στο γήπεδο του Αρη (της ομάδας - όχι του πλανήτη)...

Η αθλιότητα της ΕΠΟ (όποιος θέλει να βγάλει φωτογραφία με το κύπελλο που πήρε η Εθνική στην Πορτογαλία πρέπει να πληρώσει!) συνεχίστηκε χτες στο Παγκρήτιο στάδιο.

Ντροπή σας, βρέεεε!!!

Μια αγωνιστική πριν από τη λήξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής, είναι πλέον σίγουρο ότι η πορεία της «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου

(για την οποία τόσες υποσχέσεις είχαν δοθεί και τόσες δηλώσεις είχαν γίνει μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου στην Πορτογαλία)

ακολουθεί την ίδια πορεία με κείνη του «βασικού μετόχου»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ