ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Μάη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Ολη η πόλη μια φωνή

Την ερχόμενη Παρασκευή το πανναουσαϊκό συλλαλητήριο

Την Παρασκευή 27 Μάη, μέσα από το πανναουσαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 8 το βράδυ έξω από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, θα εκφραστεί παλλαϊκά η αντίσταση του εργαζόμενου λαού της Νάουσας στη νέα επίθεση του Λαναρά που με τις πλάτες της κυβέρνησης ετοιμάζεται να πετάξει στην ανεργία το 30% των εργατών που δουλεύουν στα «Κλωστήρια Ναούσης».

Απέναντι στην πολιτική επίθεσης στο δικαίωμά τους στη δουλιά, οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια ξεκαθαρίζουν ότι δε θα δεχτούν καμία απόλυση, καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Και απαιτούν μόνιμη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, σύνταξη για τα βαρέα και ανθυγιεινά στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες, σύνταξη με 30 χρόνια δουλιάς ή 9.000 ένσημα, ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Ναούσης», γίνεται υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού της περιοχής και των φορέων του. Μαζί με τους εργάτες και οι επαγγελματίες, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι θα σταθούν πλάι πλάι σε κοινό μέτωπο ενάντια στην πολιτική που γεννά ανέργους, καταδικάζει στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα.

Στην κατεύθυνση συντονισμού της πάλης όλων των εργαζομένων της περιοχής, από κάθε χώρο και κλάδο δουλιάς, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των σωματείων μελών του ΕΚ Νάουσας.

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΝΙΕ
Εντολή για αγωνιστική συνέχεια

Εντολή για αγωνιστική συνέχεια της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), αποτελεί η ανάδειξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) Υγείας - Πρόνοιας στην ηγεσία της Ομοσπονδίας στο 14ο Συνέδριό της που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Η Ομοσπονδία ενίσχυσε τη δύναμη της με πέντε ακόμα σωματεία (Κλαδικά Σωματεία Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Πάτρας και Ηρακλείου Κρήτης, Κλαδικό Σωματείο Κλινικών Χημικών - Βιοχημικών και Σωματείο Εργαζομένων στην ψυχιατρική Κλινική Σπινάρη στην Κοζάνη).

Στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο η ΔΑΣ Υγείας - Πρόνοιας πήρε 51 ψήφους και εφτά έδρες. Η «Ενωτική Κίνηση Υγειονομικών» (στηρίχτηκε από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) πήρε 33 ψήφους και πέντε έδρες. Μια έδρα κατέλαβαν και οι μεμονωμένοι αντιπρόσωποι που πήραν μέρος στις εκλογές.

Η ΔΑΣ Υγείας - Πρόνοιας παρουσίασε ακόμα αύξηση της δύναμής της κατά μια έδρα στην εκπροσώπηση για τη ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, πήρε 32 ψήφους και εξέλεξε δυο αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Η «Ενωτική Κίνηση Υγειονομικών» πήρε 31 ψήφους και δυο έδρες. Οι μεμονωμένοι αντιπρόσωποι πήραν 3 ψήφους και καμία έδρα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «SOULIS»
Παιχνίδια στις πλάτες τους

Στις πλάτες των εργαζομένων της «SOULIS» θέλησαν να «παίξουν», για άλλη μια φορά, οι εκπρόσωποι των φορέων και των κομμάτων που συμμετείχαν προχτές (Κυριακή) σε σύσκεψη, η οποία έγινε στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για το συντονισμό του αγώνα ενάντια στις 250 προωθούμενες απολύσεις.

Στο αγωνιώδες κάλεσμα των εκπροσώπων του σωματείου, για συστράτευση και αγώνα, οι εκπρόσωποι των φορέων (περιφερειάρχης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, νομάρχης, αντιδήμαρχος Δήμου Λαμιέων, Ομοσπονδία ΕΒΕ, εκπρόσωποι κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας) απάντησαν υπεραμυνόμενοι της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων και των «κινήτρων» προς τους εργοδότες. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΚ Φθιώτιδας έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει το λόγο από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ.

Κοντά στην αγωνία των εργαζομένων και στους αγώνες τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στάθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, Ν. Χαλιώτης. «Στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δικό σας δίκιο», τόνισε από την πλευρά του ο Θ. Τσέτσος, μέλος της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράταξης, η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ διοργανώνει την Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚ, πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Στις κάλπες προσέρχονται την Τετάρτη 25 του μήνα στις 8.30 το πρωί οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου για να εκλέξουν νέα διοίκηση στο Σύλλογό τους. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι την Πέμπτη 26 Μάη στις 2 το μεσημέρι. Η παράταξη της Αγωνιστική Ενότητας Πλοιάρχων - Μηχανικών, η οποία κατέχει την πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης του Συλλόγου καλεί τους σπουδαστές να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές ρίχνοντας στις κάλπες το ψηφοδέλτιό της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ