ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούνη 2005
Σελ. /56
ΝΕΟΛΑΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σαράντα εκδηλώσεις από την Οργάνωση Αθήνας

Από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, που θα απλωθούν στις γειτονιές της πόλης, όλο τον Ιούνη και τον Ιούλη. Ηδη, οι εδαφικές και οι κλαδικές οργανώσεις της Αθήνας έχουν προγραμματίσει 38 εκδηλώσεις και δουλεύουν για την προπαγάνδισή τους, στήνοντας περίπτερα στις γειτονιές και οργανώνοντας μαζικές εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας. Τα εργασιακά, τα εκπαιδευτικά και γενικότερα τα κοινωνικά θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του προβληματισμού της νέας γενιάς, θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης και δράσης στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, που αποτελούν ένα σταθμό στη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τη νεολαία.

Με σύνθημα «μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο», οι εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ στοχεύουν όχι μόνο να ψυχαγωγήσουν, αλλά και να προβληματίσουν τους νέους, για ό,τι τους πλασάρει η άρχουσα τάξη, να αποκαλύψουν όσα κρύβει από τη νεολαία, όσα διαστρεβλώνει με σκοπό να χειραγωγήσει και να ενσωματώσει τη νέα γενιά, να την κάνει χειροκροτητή της πολιτικής της. Σ' αυτό το πλαίσιο οι εκδηλώσεις της Οργάνωσης Αθήνας θα διαπεράσουν σελίδες της ιστορίας του λαού μας και της σύγχρονης πραγματικότητας, με σκοπό την ενίσχυση των αντιστάσεων και της αμφισβήτησης της νέας γενιάς, το κέρδισμα περισσότερων νεανικών συνειδήσεων στη λογική της διεξόδου, της πάλης για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αθήνας έχει ως εξής: 10/6 Σιβιτανίδειος, 16/6 Χολαργός, 17/7 Μαρούσι, 22/6 Αγία Βαρβάρα, 24/6 Εξάρχεια, 25/6 η ΟΒ Δικηγόρων, 30/6 Μοσχάτο, Θησείο. Επίσης, προγραμματίζονται σε: Αιγάλεω, Περιστέρι, Μεταξουργείο, Νέα Σμύρνη, Ζωγράφου, Αμπελόκηπους, Καισαριανή, Καλλιθέα, Βύρωνα, Γκύζι, Αργυρούπολη, Αλιμο, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Πεύκη, Μελίσσια, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Λιόσια, Αγίους Αναργύρους, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Κολωνό, Σεπόλια, Κολιάτσου και τη δική της εκδήλωση ετοιμάζει η Οργάνωση των Οικοδόμων.

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συνεχίζονται, για δεύτερη μέρα σήμερα, οι κεντρικές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ώρα έναρξης 7 το απόγευμα. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στον «κοινωνικό ρόλο της επιστήμης» και σχετική συζήτηση θα γίνει στις 7:30 μ.μ., με τον Δήμο Μπαρτζώκα, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ξεχωρίζει επίσης το θεατρικό αναλόγιο «Ο Γαλιλαίος» του Μπ. Μπρεχτ με τον Κώστα Καζάκο.

Ακόμα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κινηματογραφικό αφιέρωμα σε δημιουργούς της Λατινικής Αμερικής, με τις ταινίες «Σαλβαδόρ Αλιέντε», «Το τραγούδι της Κάρλα» και «Ημερολόγια μοτοσικλέτας» και συναυλίες με τα συγκροτήματα «Venus flytrap», «Fake truth». Τη βραδιά θα κλείσει με συναυλία ο Λάκης Παπαδόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ