ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
Σελ. /40
Σε πολλές ακόμα πόλεις

Από πολλές μεγάλες πόλεις περνάει αυτές τις μέρες το 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με πλούσιο πρόγραμμα, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και διάφορα αφιερώματα. Συγκεκριμένα:

Πάτρα

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο Κάστρο. Σήμερα θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και αύριο ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λάρισα

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο Κηποθέατρο. Σήμερα θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και αύριο Σάββατο ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χανιά

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Αύριο Σάββατο στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ηράκλειο

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο Πάρκο Γεωργιάδη. Αύριο Σάββατο στις 10.15 μ.μ. θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Καλαμάτα

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 του Σεπτέμβρη στο Λιμενικό Πάρκο. Την Κυριακή θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Καρδίτσα

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 του Σεπτέμβρη στο «Αθλητικό Πάρκο». Αύριο Σάββατο θα μιλήσει ο Γιώργος Φραγκογιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και την Κυριακή ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λαμία

Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα Παρασκευή στην πλατεία του Παλιού Δημαρχείου. Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Τάσος Χρονάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Χαλκίδα

Σήμερα Παρασκευή, στο «Στρογγυλό» της παραλίας, θα μιλήσει στις 9 μ.μ. ο Θοδωρής Λιάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σπάρτη

Σήμερα Παρασκευή, στο Πάρκο του ΟΤΕ, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατσώνης, μέλος του ΝΣ Λακωνίας της ΚΝΕ.

Ρόδος

Την Κυριακή 11 του Σεπτέμβρη, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα μιλήσει ο Κώστας Μπορμπότης, μέλος της Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΣ της ΚΝΕ.


Το σημερινό πρόγραμμα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ

  • 8.15 - 9.45 μ.μ.: Μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα «Η Μαύρη Βίβλος του Ιμπεριαλισμού». Μουσική και θεατρικά δρώμενα από τη μουσική και θεατρική ομάδα της ΚΝΕ αντίστοιχα.
  • 9.45 - 10.15 μ.μ.: Ομιλία από τον Γιώργο Καλύβα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • 10.15 - 11.15 μ.μ.: «Στη δουλιά και στον αγώνα» - Συναυλία με τραγούδια του Μάνου Λοΐζου και του Δημήτρη Νικολούδη. Συμμετέχει η Ανθή Τατσιούλη.
  • 11.15 μ.μ.: «Τραγούδια για ένα γάτο και πέντε σειρήνες» - Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε μία μουσική αναδρομή στην 30χρονη καριέρα του.

ΛΑΪΚΟ ΠΑΛΚΟ

  • 8.00 - 9.45 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στα Βαλκάνια και ο ρόλος τους. Η απάντηση των λαών». Συμμετέχουν αντιπρόσωποι από κομμουνιστικές και προοδευτικές νεολαίες των Βαλκανίων.
  • 10.15 - 11.30 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από τον Παναγιώτη Καραδημήτρη.
  • 11.30 μ.μ.: Γλέντι με το «Οινόπνευμα». Τραγουδούν οι Κ. Σιάπαντα, Γ. Μήτσης, Μ. Παπαζήσης.

ΕΞΕΔΡΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

  • 8.00 - 8.45 μ.μ.: Συναυλία με τους «Whisper».
  • 8.45 - 9.45 μ.μ.: Συναυλία με τους «Kadett Quartet».
  • 10.15 - 11.15 μ.μ.: Μελοποιημένη ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τους «Ι5».
  • 11.15 - 12.00 μ.μ.: Συναυλία με τους «Electric Church».
  • 12.00 μ.μ.: Συναυλία με το συγκρότημα «Λουδίας».

ΕΞΕΔΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

  • 8.00 - 9.30 μ.μ.: Θεατρική παράσταση «Τα τουφέκια της κυρά - Καράρ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, από τη θεατρική ομάδα της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΝΕ.
  • 10.15 μ.μ.: Προβολή της ταινίας «Το βλέμμα του Οδυσσέα», του Θόδωρου Αγγελόπουλου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ