ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του, αναφερόμενο στις δηλώσεις του Αδάμ Ρεγκούζα και τη συζήτηση που αναπτύσσεται για τη διαφθορά, σημειώνει:

«Η αναφορά του υπουργού Α. Ρεγκούζα στο "γρηγορόσημο" και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε, φανερώνει την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και στο θέμα αντιμετώπισης της διαφθοράς. Οσοι την ψήφιζαν, ελπίζοντας ότι θα είναι διαφορετική από το ΠΑΣΟΚ, έστω σε ζητήματα ήθους και διαφάνειας, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι από μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ, προκαλούν με την τεράστια υποκρισία τους, όταν αναφέρονται στα εκτεταμένα φαινόμενα χρηματισμού στο Δημόσιο, κρύβοντας τις ευθύνες τους και περιορίζοντας το φαινόμενο μόνο εκεί.

Η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στους χώρους όπου δραστηριοποιείται το μεγάλο κεφάλαιο είναι αδύνατον να περιγραφεί! Η εξαγορά συνειδήσεων, έμμεση ή άμεση και το δόγμα "ο θάνατός σου η ζωή μου" κυριαρχούν. Η ανηθικότητα του κεφαλαίου δεν περιορίζεται στην εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. Για να κυριαρχήσει στον ανταγωνισμό διαφθείρει ό,τι μπορεί. Το ίδιο ισχύει σε όλους τους μηχανισμούς, στις δομές και λειτουργίες της ΕΕ!

Ο λαός μας σωστά λέει πως "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Κανένας συμβιβασμός, καμιά ανοχή στη σήψη και τη διαφθορά, στο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά. Το ξερίζωμά τους συνδέεται με βαθιές αλλαγές στην κοινωνία και την εξουσία. Με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, που θα λειτουργούν αποκλειστικά προς όφελος του λαού, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, με λαϊκή εξουσία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ