ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Οχτώβρη 2005
Σελ. /28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Εκδήλωση της ΚΝΕ

Το ΝΣ Ευβοίας της ΚΝΕ διοργανώνει την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7μ.μ., στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χαλκίδας, συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: «Απειθαρχία - ανυπακοή στις αποφάσεις τους». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ
Προσκύνημα στο μνήμα του Χ. Φλωράκη

Η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ στις 15 και 16 Οκτώβρη οργανώνει διήμερη εκδρομή στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ηγέτη του λαϊκού κινήματος, επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στο μνήμα του στον Αϊ Λιά, της γενέτειράς του Ραχούλας. Η εκδήλωση γίνεται και από την επιθυμία πολλών συντρόφων και συναγωνιστών του μαχητών του ΔΣΕ - της «σποράς» που γαλούχησε με το παράδειγμά του ο πρώτος «Ζευγάς» στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, για τη λευτεριά, τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.

Οι εκδρομείς θα επισκεφθούν και άλλους χώρους στη Θεσσαλία, όπου αγωνιστές του ΔΣΕ έπεσαν στις μάχες ή εκτελέστηκαν από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Αναχώρηση από την πλατεία Κάνιγγος το Σάββατο 15/10 ώρα 7 το πρωί. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 210.3220.183 και 210.5817.384.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Αύριο, Δευτέρα, 10 Οκτώβρη:

-- Στις εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσει περιοδεία το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά.

-- Στη ΔΕΗ Καμινίων θα περιοδεύσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά διοργανώνει στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21), σύσκεψη - συζήτηση με γονείς που δραστηριοποιούνται στο κίνημα της Παιδείας, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ. Θα μιλήσει η Βάνα Τζιαντζή, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ.

-- Η Αχτίδα Υπαίθρου Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δήμων της Αιγιάλειας».

-- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του τουριστικού περιπτέρου της «Εληάς», συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τρέχουσες εξελίξεις». Θα μιλήσει ο Φίλιππος Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αλλαγές στο πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902»

Εκτακτες αλλαγές έγιναν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του «902» για την Κυριακή και τη Δευτέρα τις οποίες και δημοσιεύουμε εδώ, καθώς το ένθετο του «Ρ», «7 Ημέρες Μαζί» που κυκλοφορεί σήμερα, είχε ήδη τυπωθεί πριν γίνουν γνωστές αυτές οι αλλαγές.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για την Κυριακή 9/10/2005, έχει ως εξής:

  • 15.40 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Θα μεταδοθεί ο αγώνας μεταξύ των ομάδων: ΧΑΡΑΥΓΗΣ και ΗΡΑΚΛΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.
  • 17.40 ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Επιλογές από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα τη βδομάδα που πέρασε.
  • 18.40 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η Αννα Μπαλλή συζητάει με τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Ελένη Μαυρούλη, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη.
  • 19.40 Ο «902» ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ «Η μοιραία σχέση».
  • 21.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • 22.00 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Θα μεταδοθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων: ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.
  • 24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για τη Δευτέρα 10/10/2005 το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 17.00 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ειδήσεις, ενημέρωση, συζητήσεις από τον αθλητικό χώρο.
  • 18.30 ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ Ερευνα της κουβανέζικης τηλεόρασης για τις επιπτώσεις από τη χρήση της κοκαΐνης. Επιμέλεια - παρουσίαση Πόπη Καπετανοπούλου.
  • 19.00 Ο «902» ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ «Ο Αστραπόγιαννος».
  • 21.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • 23.30 ΤΕΧΝΟΜΟΡΦΕΣ Ποπ Αρτ.
Αντιστασιακή εκδήλωση

Την ετήσια εκδήλωση τιμής στους εκτελεσμένους αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ κι άλλων πατριωτών που εκτελέστηκαν στο Μεζούρλο, την περίοδο 1946 - 49, διοργανώνουν την Κυριακή, 16 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο χώρο των εκτελέσεων τα παραρτήματα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις, τις απολύσεις και την τρομοκρατία διοργανώνει, μεθαύριο, Τρίτη, 11 Οκτώβρη, στις 7 το πρωί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από την επιχείρηση «WACKENHUT». Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, συνδικάτα και συνδικαλιστές να συμμετέχουν αποφασιστικά στη συγκέντρωση. Σημειώνεται ότι η εργοδοσία της «WACKENHUT» παραπέμπει τον Πέτρο Κεφαλά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 (Ν.1264/82) με στόχο την άρση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και την ανεμπόδιστη απόλυσή του. Η «κατηγορία» είναι ότι υπερασπίστηκε συνάδελφό του που η εργοδοσία απέλυσε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ