ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Δεν πάει άλλο!

Το κάλεσμα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο μετέφερε χτες στους εργαζόμενους του Δήμου Νίκαιας η βουλευτής του ΚΚΕ

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Νίκαιας
Με τους εργαζόμενους του Δήμου Νίκαιας
«Σ' αυτήν την περίοδο, που όλα τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο και περικόπτονται, έχουμε όλοι υποχρέωση να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και να διεκδικήσουμε αυτό που λέμε. Πως "δεν πάει άλλο"».

Αυτό τόνισε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο πράσινο και τα συνεργεία του Δήμου Νίκαιας, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί, μαζί με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, και τους κάλεσε να βρεθούν δίπλα στο ΠΑΜΕ και να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο, στο Πεδίον του Αρεως, με σημείο προσυγκέντρωσης για όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, την Ομόνοια, στις 10 π.μ.

Οταν πριν από χρόνια, πρόσθεσε η Βέρα Νικολαΐδου, προειδοποιούσαμε για το τι θα ακολουθήσει, κάποιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν πού θα φτάσουν τα πράγματα, επισημαίνοντας πως η πολιτική που ασκεί σήμερα η ΝΔ είναι ίδια με αυτήν που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αφού υπογράμμισε τις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, επισήμανε πως, ανεξάρτητα από το τι έχει ψηφίσει ο καθένας, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πάνω στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους, για σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, για κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, που είναι στόχοι πραγματικοί και βγαλμένοι μέσα από τις σημερινές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Από την πλευρά του, ο Μιχ. Νουφαρίτσης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, επισήμανε πως ειδικότερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επιπλέον λόγο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, αλλά και στον αγώνα, γιατί μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την πολιτική της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν ανατραπεί οι εργασιακές σχέσεις.


ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Βήμα διεκδίκησης για κάθε εργάτη

Περιοδεία χτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Οι εργάτες συγκεντρωμένοι...
Οι εργάτες συγκεντρωμένοι...
«Με τη συμμετοχή σας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο θα δώσετε μια μαχητική και πολύπλευρη απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και, ταυτόχρονα, θα αποτελέσει το Συλλαλητήριο βήμα διεκδίκησης και πάλης για όλους τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους οικονομικούς μετανάστες».

Αυτό τόνισε, χτες, η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, σε εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, στη συγκέντρωση που έγινε στην προβλήτα, λίγο πριν αναχωρήσουν για το μεροκάματο στη Σαλαμίνα, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ αλλά κι ενόψει και του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ μεθαύριο, Σάββατο 12 του Νοέμβρη, στην Αθήνα.

«Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα να στείλουμε δυναμικό μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποτελεί συνέχεια αυτής του ΠΑΣΟΚ και έχει ως γνώμονα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου», σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος, και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση, δεξί χέρι αποτελεί και η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία φρόντισε να ανταποκριθεί για μια ακόμη φορά στα κελεύσματα της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου κι άναψε το πράσινο φως για να ανοίξει εκ νέου ο "κοινωνικός διάλογος", στον οποίο οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν νέες περικοπές στα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει».

...λίγο πριν επιβιβαστούν στη λάντζα που θα τους μεταφέρει για το μεροκάματο στην Κυνοσούρα της Σαλαμίνας
...λίγο πριν επιβιβαστούν στη λάντζα που θα τους μεταφέρει για το μεροκάματο στην Κυνοσούρα της Σαλαμίνας
«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο καθένας πρέπει να αντιδράσει δυναμικά, συλλογικά και συντονισμένα με τις ταξικές δυνάμεις. Η αγανάκτηση αν δε συνοδεύεται και από δράση στους δρόμους του αγώνα δεν είναι αρκετή για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να αλλάξει το πεδίο προς όφελος των εργαζομένων», υπογράμμισε η Ελ. Παντελάκη, και καταλήγοντας τόνισε: «Η απάθεια και η απουσία από το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα εκληφθούν από την κυβέρνηση ως ανοχή στην πολιτική της. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό. Αντίθετα, το συλλαλητήριο αποτελεί μια καλή ευκαιρία να δώσουμε ώθηση για νέους και πιο αποτελεσματικούς αγώνες».


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Να είμαστε όλοι εκεί

Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους του Κερατσινίου να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) Κερατσινίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι εργαζόμενοι. Νέοι και νέες άνεργοι. Εμποροι, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματοβιοτέχνες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Συνταξιούχοι και μετανάστες. Ενας στους τρεις Κερατσινιώτες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ζούμε στο πετσί μας την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την ακρίβεια που εκτινάχτηκε στα ύψη, την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ανήμποροι χρυσοπληρώνουμε τα καύσιμα για να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές. Καθημερινά οι γονείς βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, αντιμέτωποι με την πολιτική που θέλει εμπόρευμα την Παιδεία, την Υγεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό.

Στο Κερατσίνι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, την πόλη των δημοκρατικών και εργατικών αγώνων έχουμε υποχρέωση εκτός από τα τοπικά προβλήματα να αγωνιστούμε και για τα πανελλαδικά, ολικά προβλήματα, τονίζοντας πως οι ίδιες πολιτικές τα δημιουργούν. Αυτά που μας κάνουν το βίο αβίωτο, αυτά που προβάλλουν οι συνεπείς συνδικαλιστικές οργανώσεις, αυτά που αποκρύπτουν οι τοπικοί δημοτικοί δελφίνοι της εξουσίας. Παράλληλα, καλεί τους κατοίκους να μην έχει καμία προσδοκία από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, καμία εμπιστοσύνη στην καιροσκοπική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, καμία ανοχή και θυσία για τις πολιτικές που μεγαλώνουν τα κέρδη των ολίγων και από την άλλη μειώνουν το εισόδημα των πολλών. Τέλος τούς καλεί να ξεπεράσουν κάθε δισταγμό και να συσπειρωθούν με τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ για την ακρίβεια, το μεροκάματο, την Ασφάλιση, τη σύνταξη, την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ