ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Ανοίγουν και άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί

Νέα «επεισόδια» στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος ενδέχεται να έχουμε σύντομα, καθώς οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μιας προέδρου Πρωτοδικών και ενός δικηγόρου, οι οποίοι είναι ζευγάρι, προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουμε ένα νέο παραδικαστικό κύκλωμα και εμπλοκή και νέων προσώπων. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στις δικαστικές αρχές σχετικά με αστικές υποθέσεις και δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε καινούριο παραδικαστικό κύκλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γραφείο του δικηγόρου που ελέγχεται, εδώ και καιρό ασχολείται μόνο με αστικές υποθέσεις, ενώ η σύζυγος του δικηγόρου είναι εν ενεργεία δικαστική λειτουργός.

Στο μεταξύ, για δύο δικηγόρους της Αθήνας (μια γυναίκα και έναν άντρα) υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν συναλλαγές με ζεύγος δικαστών, το οποίο φέρεται να έχει αποκτήσει μεγάλη περιουσία που δε δικαιολογείται από τις αποδοχές τους. Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών βρίσκεται ο τρόπος απόκτησης πολυτελούς κατοικίας τους στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και πολυτελούς εξοχικής κατοικίας.

Τέλος, χτες η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε ομόφωνα από το δικαστικό σώμα τον Ηλ. Βογιατζή, εφέτη Θεσσαλονίκης, γιατί παρουσίαζε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων. Ενδεικτικά, ο εφέτης Θεσσαλονίκης καθυστερούσε 87 δικογραφίες μόνο από το 2003.

Να σημειωθεί ότι ο Ηλ. Βογιατζής μόλις αντιλήφθηκε τη δυσμενή κατάσταση γι' αυτόν στον Αρειο Πάγο και πως πρόκειται να παραπεμφθεί την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με αίτησή του ζήτησε την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα, αλλά δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα. Πάντως, ο Ηλ. Βογιατζής κατά την ακροαματική διαδικασία στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων οφείλονταν σε λόγους υγείας.

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ο διανοούμενος ως κόλακας και αυλικός

1. Τον συναντάς παντού, κυρίως σε μέρη όπου η εξουσία μοιράζει επίδομα στα φερέφωνά της.

2. Τον ακούς παντού να μιλά δυνατά, εκτός από τις στιγμές που απλώνεται επάνω του η σκιά του αφεντικού μέσα στην εφημερίδα ή στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τότε έρχεται στα συγκαλά του.

3. Είναι μορφωμένος, γι' αυτό προσβάλλεται εύκολα. Πρέπει πρώτα να του ζητάς συγγνώμη και μετά να του απευθύνεις το λόγο. Ολοι γύρω του είναι αγριάνθρωποι, γι' αυτό κατέφευγε από παλιά στη μεγαλοψυχία ανθρώπων τύπου Σημίτη.

4. Ο Πανάγαθος τον εκδικείται, αλλάζοντας μαζί με τις κυβερνήσεις και τη βολή του. Αντε πάλι να ψάχνεις για αφεντικό... Ξέρεις τι είναι να πρέπει να τον γοητεύεις διαρκώς; Να είσαι ετοιμόλογος; Και όλα αυτά δίχως τύψεις;

5. Οι εποχές που απολάμβανε τη μονιμότητά του ως αυλικός έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εφήμερος κόλακας τώρα, αναγκάζεται να παρακολουθεί σχηματισμούς της εξουσίας και να χορεύει όπως του σφυρίζουν.

6. Η τελευταία του μεταμόρφωση μοιάζει αναπόφευκτη. Ο αυλικός που έγινε κόλακας βλέπει να σχηματίζεται γρήγορα μέσα του η εικόνα του λαμόγιου.

7. Εχοντας χάσει, λόγω μισανθρωπίας, την καλή έξωθεν μαρτυρία, δεν τον τρομάζει ο χαρακτηρισμός του λαμόγιου. Αντιθέτως, τρομακτική γι' αυτόν είναι η βιωτή που δε συγχωρεί τίποτα και κανέναν. Το ταλέντο του να αναλύει το καθετί υπέρ του τον κάνει να στηρίζει κάθε λαμόγιο. Είναι μια κατάσταση, ψιθυρίζει, που θα μου δώσει την ευχέρεια να είμαι αδέσμευτος απ' όλους και να ασκώ επιτέλους προς όλους ελεύθερη κριτική.

8. Ας είναι ελαφρύ το κέρδος που τον σκεπάζει.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις με θέμα την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα:

Σήμερα Παρασκευή 2 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Ηρακλείου, στις 7 μ.μ., στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Σερρών, στις 6 μ.μ., στο Νέο Σκοπό. Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Αύριο Σάββατο 3 Δεκέμβρη:

-- Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Πύργου. Θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Αγ. Θεοδώρων, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΠΗ).

Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Γρεβενών, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Φλώρινας, στις 6 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αντιγόνη» στη Φλώρινα. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Κιλκίς, στην Τέρπυλο, στις 11 π.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Ικαρίας στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Αυλάκι, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Στέλιος Λάμπρου, μέλος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Αργολίδας διοργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. θα μιλήσει η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα, 5 Δεκέμβρη:

-- Η ΑΕ Καλαμαριάς διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Ομιλητής θα είναι ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων. Θα μιλήσει ο Χρίστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Ικαρίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου στον Αγ. Κήρυκο, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Στέλιος Λάμπρου, μέλος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Αρτας με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Χανίων, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων, στις 7.30 μ.μ. Ομιλητής ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κόρινθο. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνεστίαση του «Ριζοσπάστη»

Αν θέλετε να πιούμε ένα κρασί μαζί, σιγοτραγουδώντας τα ρεμπέτικα της «Αθηναϊκής Κομπανίας», τότε είστε καλεσμένοι μας στο κέντρο «Κοκκινιώτισσα», οδός 7ης Μαρτίου 101 (πρώην Κονδύλη), στη Νίκαια, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη. Από τις 8.30 μ.μ., θα σας περιμένουμε για μια ευχάριστη βραδιά ποιοτικής διασκέδασης. Οσοι αποφασίσουν να γλεντήσουν μαζί μας, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις (τιμή 23 ευρώ το άτομο) από: τα γραφεία του «Ρ» στο Κρυονέρι, Λεύκης 134, από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας, Σόλωνος 130, και από τα γραφεία του «902», στον Περισσό.

Πορεία για τα παιδιά - θύματα πολέμου

«Περπατάμε για τα παιδιά όλου του κόσμου που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων» είναι το σύνθημα της πορείας που συνδιοργανώνουν στις 11 Δεκέμβρη οι Επιτροπές Ειρήνης Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και μαζικοί φορείς. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από τη Μάνδρα του Μπλόκου στην Κοκκινιά και θα καταλήξει στο στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου στις 2 μ.μ.

Για την Ειρήνη

-- H Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου τιμά τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Ιπποκράτους και Αρχιμήδους), στις 7.30 μ.μ. Ομιλήτρια θα είναι η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου, Αγγελική Βλαχάκη. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και τραγούδια από τη χορωδία του Γυμνασίου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στα γραφεία της (Αγ. Βαρβάρας 52 και Δήλου 2) στις 6.30 μ.μ. εκδήλωση με θέμα: «Εξελίξεις στα Βαλκάνια και μισθοφορικός στρατός». Θα μιλήσει ο Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ