ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι στόχος της κυβέρνησης! Μετά από αυτό οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι κρύφτηκαν!!!

***

Ορίστε! Ο Μπιν ζει και βασιλεύει! Τα είπε ο Ζαουάχρι, ο υπαρχηγός! Αν και αμφισβητείται, είπαν, η εγκυρότητα του μηνύματος...

***

Εφόσον αμφισβητείται, θα πει ότι το κατασκεύασε (ίσως) η CIA! `Η δεν είναι έτσι;

***

Εκατομμύρια κλούβια αυγά στην Ιταλία! Για να φτιαχτούν γλυκά!..

***

32.000.000 αυγά κατασχέθηκαν, ενώ γύρευε πόσα δισεκατομμύρια φαγώθηκαν!..

***

Ελεύθερος κόσμος γαρ...

***

Φαίνεται ότι δε λειτούργησε η επιτροπή ανταγωνισμού...

***

Ριζοσπαστισμό και δύναμη απαιτεί από τα κόμματα ο Παπασπύρος (ΑΔΕΔΥ)!!!

***

Πόσο ...ριζοσπαστισμό; Οσο του ΠΑΣΟΚ...

***

Πάλι αμήχανοι νιώθουν οι ...καταναλωτές μπροστά στα όσα γίνονται με το γάλα;

***

Το θέμα είναι να γίνεται έλεγχος!!! Γίνεται; Δε γίνεται! Ε, τότε τι περιμένεις;

***

Κουλούρη: Μηδέν έλεγχοι... Αλλά θα τους αρχίσει ο Παπαθανασίου!!!

***

Ακούς εκεί να είναι ευνοϊκός μόνο για τη Βρετανία ο προϋπολογισμός της ΕΕ!!!

******

Δεν τα ανέχεται αυτά ...ο Μπαρόζο!!!

*********

Με «την ουρά στα σκέλια» θα φύγει η Κοντολίζα τελικά από την Ευρώπη. Της ...έτριξαν τα δόντια οι εδώ σύμμαχοι!!!

**********

Για τα ...ανθρώπινα δικαιώματα. Συμφώνησαν να τους αφήσει κι αυτούς να καταπατάνε κανένα πότε πότε!!!

********

Για να εμπεδώνεται η δημοκρατία στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο ...στις απαγωγές... Καταμερισμός...


Παπαγεωργίου Βασίλης

***********

Καταναλωτής!!

***


Associated Press

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Σκληρές απεργιακές μάχες

Σκληρές μάχες έδωσαν χτες οι Νοτιοκορεάτες απεργοί στους δρόμους της Σεούλ. Το μεγαλύτερο όπλο τους μπροστά στους πάνοπλους αστυνομικούς που τους «έλουσαν» με δακρυγόνα, ήταν το δίκαιο αίτημα της γενικής τους απεργίας για περισσότερα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα στους συμβασιούχους...


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Σαράντα παλικάρια...

Μέσα στον παρακμιακό κυκεώνα της καπιταλιστικής λαίλαπας που σαρώνει σαν κυκλώνας τον πλανήτη, τα ...40 παλικάρια στη Λιβαδειά που τα κάνανε λίμπα, είναι μια παρανυχίδα στην κόλαση. Είναι μια στάλα στον απέραντο ωκεανό. Πίσω από τη φαινομενική λάμψη του επαγγελματικού αθλητισμού, φυτοζωεί, βράζει και πνίγεται στο ζουμί του ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στις γειτονιές και τις ανύπαρκτες αλάνες.

Οι μεγαλοπαράγοντες και το όλο σύστημα δημιουργούν τα επεισόδια, τ' ανέχονται και τα στηρίζουν αν και χύνουνε κροκοδείλια δάκρυα. Θα τα βρούνε μεταξύ τους, δε γίνεται διαφορετικά. Θα χωρίσουν, θα σμίξουν και θα τα βρουν. Μας προβάλλουν τώρα τη Σούπερ Λίγκα σαν σωσίβιο λέμβο της εμπορευματοποίησης για να κατοχυρώσουν τα συμφέροντά τους. Βλέπουν πως τελικά κινδυνεύουν να πηγαίνουν μόνοι τους στο γήπεδο μαζί με τους φίλους τους. Ο απλός φίλαθλος, ο νοικοκύρης, ο οικογενειάρχης τους γύρισε την πλάτη. Τ' αποτελέσματα τα βλέπουμε. Τα ...40 παλικάρια της Λιβαδειάς με τις αξίνες και τα ρόπαλα, δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος της ιστορίας μας, είναι η συνέχεια...

Δεν είναι μόνο τα «40 παλικάρια» στη Λιβαδειά, είναι και τ' άλλα 40 παλικάρια της κυβέρνησης. Αυτοί να δεις λίμπα που τα κάνανε. Τίποτα δεν αφήνουν στη θέση του. Θέλουν να εξαφανίσουν ό,τι από τις κοινωνικές και εργατικές κατακτήσεις ξέφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Ο,τι κερδήθηκε χρόνια και χρόνια, με αγώνες, αίμα και θυσία, θέλουν να το κατεδαφίσουν με «σεμνότητα» και «ταπεινότητα» - 8ωρο, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις. Κι από κοντά, έρχονται τα δικαστικά παρακυκλώματα, οι παπαδίστικες αυθαιρεσίες, η διαπλοκή και η διαφθορά, τα συντροφικά μαχαιρώματα, η φτώχεια και η ακρίβεια ...διάψευση ελπίδων!

Οπου κι αν ακουμπήσεις βρωμοκοπάει... Βγαίνουνε κι από πάνω. Μιλάνε με κομπασμό, ότι όλα όσα καταχτήθηκαν είναι σήμερα αναχρονιστικά. Οι επιχειρούμενες σαρωτικές αλλαγές στις πρώην ΔΕΚΟ αποτελούν την πιο αποκρουστική πολιτική των τελευταίων χρόνων. Κατευθείαν στην εποχή της «Κλαυθμώνος». Τότε που η σχετική ασφάλεια στη δουλιά - μονιμότητα - ήταν ακόμη ζητούμενο και όχι κατάκτηση. Αυτά μας οδηγούν ακόμα πιο παλιά, στο Μεσαίωνα. Ολες αυτές οι αντιλαϊκές ανατροπές έχουνε συνέπεια να πυροδοτηθούν κοινωνικές εκρήξεις και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις με αφετηρία την 14η Δεκέμβρη.

Κι όσο για τα «40 παλικάρια» στη Λιβαδειά, που τα ισοπέδωσαν όλα, αποτελούν ένα από τα πολλά συμπτώματα της όλης κατάστασης. Δε βρίσκονται σ' αυτούς οι αιτίες και οι ρίζες της κακοδαιμονίας.

Δε συμβαίνει το ίδιο, όμως, για τ' άλλα «40 παλικάρια» της κυβέρνησης που μας έχουνε καθίσει στο σβέρκο, μας κοροϊδεύουν και μας ειρωνεύονται, που μιλάνε - τάχα μου - για μεταρρυθμίσεις κι αναδιαρθρώσεις. Μ' αυτούς να δούμε τι θα γίνει. Οπως και για τους κάθε λογής συμπλέοντες μαζί τους, ενώ, την ίδια στιγμή, παριστάνουν τους αντιπολιτευόμενους. Η συσπείρωση και οι αγώνες γύρω από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για την ανατροπή των δυσμενών συσχετισμών δυνάμεων είναι η μόνη κι ορατή λύση.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ