ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ούτε λεπτό για χάσιμο

Πανεξόρμηση σήμερα στην Αθήνα, συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη, όλοι με το ΠΑΜΕ του αγώνα και της ανυπακοής!
Την Τετάρτη, όλοι με το ΠΑΜΕ του αγώνα και της ανυπακοής!
Με μια πλατιά εξόρμηση σήμερα το πρωί στην αγορά και τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας δίνουν συνέχεια στην πλούσια δράση που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα προετοιμάζοντας την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τετάρτη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Η πανεξόρμηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από τα γραφεία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ (Χαλκοκονδύλη 37).

Τη Δευτέρα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προγραμματίζουν ανάμεσα σε άλλες και τις παρακάτω περιοδείες και εξορμήσεις στην Αθήνα: στις εταιρίες ΔΕΠΑ και ΕΚΟΛΙΝΑ, στους Δήμους Περιστερίου, Ηλιούπολης, Ελληνικού και Αλίμου, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Αθήνας, στα εργοστάσια «Τζόνσονς και Τζόνσονς», «Βέτεριν», στη ΔΕΗ Λαυρίου, στην ΕΥΔΑΠ Ακροκεράμου, στο ναύσταθμο του υπουργείου Αμυνας, στο υπουργείο Εμπορίου, στο τελωνείο του αεροδρομίου, στο Βυζαντινό και στο Νομισματικό Μουσείο και στον ΟΓΑ.

Παράλληλα κλιμακώνεται η δράση των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη. Στο πλαίσιο της παγκινητοποίησης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πόλη έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να απεργήσουν καθολικά και να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Μετώπου. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού Ν. Αττικής και Πειραιά. Σε πρόσφατη πλατιά σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από 33 σωματεία του νησιού, αποφασίστηκε με όλες τις δυνάμεις να δοθεί η μάχη της απεργίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, ώστε μέσα και από αυτή την κινητοποίηση να πάρει απάντηση το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Παρέμβαση ΤΩΡΑ με το ΠΑΜΕ

H εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά κοινωνικά στρώματα δέχονται καθημερινά μπαράζ ανηλεών και άγριων επιθέσεων, σαν αποτέλεσμα της φιλοεργοδοτικής πολιτικής που ασκούν οι ταυτόσημοι πολιτικοί φορείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι θυγατρικές τους παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και κηρύττουν (σε μια εποχή που η επίθεση πρέπει να είναι εφ' όλης της ύλης) άνευρες και αποσπασματικές αντιδράσεις, με σκοπιμότητα να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία στις 14 Δεκέμβρη σε μια ακόμα εποχική - επετειακή κινητοποίηση εκτόνωσης.

Αν και έχουμε σε εξέλιξη την υλοποίηση αντεργατικών νόμων και νομοσχεδίων που κατατίθενται προς ψήφιση στη Βουλή, οι συνδικαλιστικές αυτές παρατάξεις κινούνται στον αστερισμό του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με μια μικρή απόκλιση του ρόλου της ΠΑΣΚΕ, που «ανακάλυψε ξαφνικά» τα προβλήματα των εργαζομένων και υποκρίνεται, χωρίς αιδώ, για να συγχρονιστεί με την «αντιπολιτευτική» ρητορική του ΠΑΣΟΚ.

Το κλείσιμο εργοστασίων, η ανατροπή του οκτάωρου, η συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου, η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, ο προϋπολογισμός, με εμφανέστατο ταξικό και κοινωνικά ανάλγητο προσανατολισμό, η γενίκευση του μοντέλου των επισφαλών εργασιακών σχέσεων και εξευτελιστικών μισθών που εισάγει στη ζωή μας το νομοσχέδιο για τη δήθεν εξυγίανση των ΔΕΚΟ, δεν είναι η αρχή ούτε το τέλος μιας πολιτικής, είναι η απόρροια των εγγενών αναγκών του εκμεταλλευτικού κοινωνικού συστήματος για την αναπαραγωγή του.

Κεντρικός στόχος της επίθεσης είναι το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο του λεγόμενου ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η πολιτική αυτή, με την τακτική του έντεχνου διαχωρισμού των εργαζομένων, της διολίσθησης σε αντιδραστικότερες θέσεις στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, θα επελάσει σταδιακά στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι επίθεση που φέρνει ως παρονομαστή της στρατηγικής της Λισαβόνας και του εργοδοτικού κέρδους.

Η επίθεση και η πολιτική αυτή δεν αντιμετωπίζεται με διεκδικήσεις υποταγμένες στα ιδεολογήματα της καπιταλιστικής αγοράς όπως η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα και η επιχειρηματικότητα. Απαιτείται μια πολιτική ανατροπής και υπέρβασης των σημερινών εκμεταλλευτικών κοινωνικών διαρθρώσεων, που θα λαμβάνει υπόψη τα τωρινά - σύγχρονα και διευρυμένα αιτήματα της εργατικής τάξης.

Το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ δεν πλειοδοτεί, όπως το καταγγέλλουν. Είναι τεκμηριωμένο πάνω στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες των εργαζομένων. Είναι επιτακτική ανάγκη να εκλαϊκεύεται στις εργατικές μάζες, μια υπόθεση που θα πρέπει να διαχέεται καθημερινά από όλους.

Η 14η Δεκέμβρη είναι στο χέρι μας να μην περάσει όπως θα την ήθελαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ως μια «άσφαιρη» και αποπροσανατολιστική καταγραφή στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

Το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που έγινε στις 12 Νοέμβρη στην Αθήνα, είναι βέβαιο ότι θα χρωματίζει σε αγωνιστικότητα και δυναμικότητα τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν για τις 14 Δεκέμβρη, οι κατά κλάδους και τόπους Γραμματείες του ΠΑΜΕ.

Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη.


Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών

Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας

Εκδήλωση, με θέμα «Οι συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται ο λαός της Συρίας και η αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων», οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Αποδήμων Σύρων στην Ελλάδα (ΣΑΣ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Μετώπου στο λαό και τους εργαζόμενους της Συρίας που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ.

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σήμερα με τους μετανάστες

Εκδήλωση για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων και την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, οργανώνει σήμερα Σάββατο, 10 Δεκέμβρη, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Για τα παιδιά των Τούρκων αγωνιστών

Εκατό καινούριες κουβέρτες θα διαθέσουν για τα παιδιά Τούρκων πολιτικών κρατουμένων το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Τούρκους αγωνιστές. Η παράδοση θα γίνει την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 1ος όροφος).

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Για την πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει τις εξής προσυγκεντρώσεις, για τις 10.30 π.μ.

  • Χαλκοκονδύλη και Πατησίων: Για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ.
  • Ομόνοια: Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, στους ΟΤΑ, Δασκάλους - Καθηγητές και τους μαζικούς φορείς όλων των συνοικιών.
  • Στα Χαυτεία: Το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πικετοφορίες στις γειτονιές της Αθήνας

Την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, από τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ προγραμματίζονται πικετοφορίες στις παρακάτω περιοχές, στις 6.30 μ.μ.: Στο μετρό Αμπελοκήπων, στα Πετράλωνα, στα Σεπόλια, στο Γαλάτσι, στο Εμπορικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, στο Εμπορικό Κέντρο Πετρούπολης, στην πλατεία Ιλίου στα Λιόσια, στο Εμπορικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων, στο Καματερό. Επίσης την Τρίτη, στις 6 μ.μ. πικετοφορίες θα γίνουν στον πεζόδρομο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, στα καταστήματα του Αιγάλεω (Ιερά Οδός), στη Στρατάρχου Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι και στο κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ