ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Χρειάζονται μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη

Αμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία του Μαραθώνα και την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν την περιοχή, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, την αγανάκτηση των κατοίκων και των αγροτών έχουν προκαλέσει οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τη βροχή πριν από λίγο καιρό στο Μαραθώνα. Τις καταστροφές προκάλεσε, ουσιαστικά, η αναποτελεσματικότητα του φράγματος της Ραπεντώσας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλη η περιοχή, λόγω της έλλειψης καναλιού, που θα διοχετεύει τα νερά της βροχής στη θάλασσα. Το κανάλι, το οποίο προβλεπόταν από τις μελέτες, δεν έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα κι έτσι το αντιπλημμυρικό έργο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Επίσης - τονίζουν οι δύο βουλευτές - η έλλειψη σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικά για την Αττική, αλλά και η επιβάρυνση από τα Ολυμπιακά Εργα, στα οποία δεν έχει γίνει η ανάλογη πρόβλεψη, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κωπηλατοδρομίου, όπου οι υπεύθυνοι επιχωμάτωσαν το παλιό κανάλι χωρίς να πάρουν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, με αποτέλεσμα περιοχές, όπως το Κάτω Σούλι, να δέχονται όλα τα νερά της βροχής και να προκαλούνται μεγάλες καταστροφές στις κατοικίες.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς:

  • Τι άμεσα μέτρα θα πάρουν, ώστε να μην επαναληφθούν οι πλημμύρες στις αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και τις κατοικίες της περιοχής του Μαραθώνα.
  • Τι μέτρα ανακούφισης θα ληφθούν, ώστε να ανακουφιστούν ουσιαστικά οι πληγέντες τόσο στο Μαραθώνα, όσο και στις περιοχές γύρω από το Κωπηλατοδρόμιο.
  • Τι σχεδιασμό έχει η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
«Δώρο» στα ταξί ένα ευρώ

Ακριβότερη κατά ένα ευρώ θα είναι η μετακίνηση με ταξί έως και τις 8 Γενάρη 2006. Από χτες ισχύει το «δώρο Χριστουγέννων», που καταβάλλεται αυτή την περίοδο για κάθε μετακίνηση με τα ταξί και αγοραία όλης της χώρας, το οποίο ορίστηκε στο ένα ευρώ. Με την πρόσθετη επιβάρυνση του «δώρου», η ελάχιστη αποζημίωση στα ταξί θα κοστίζει 2,75 ευρώ έως και τις 8 Γενάρη 2006.

Πυρκαγιές σε Βαρβάκειο και Αγίους Αναργύρους

Πυρκαγιά, που απείλησε καταστήματα και πολίτες, σημειώθηκε στις 7.05 το πρωί του Σαββάτου, σε εστιατόριο μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και στο σημείο έσπευσαν 36 πυροσβέστες, που προσπάθησαν να τη θέσουν άμεσα υπό έλεγχο, καθώς η αγορά ήταν ήδη ανοιχτή για το κοινό.

Μία ώρα νωρίτερα, ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο πενταώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Δεληγιάννη 53, στους Αγίους Αναργύρους, όπου στεγάζεται το σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας». Στην κατάσβεσή της, έλαβαν μέρος 75 πυροσβέστες, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος επέκτασής της στους υπόλοιπους ορόφους. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο 1,5 ώρα αργότερα, η πολυκατοικία υπέστη σοβαρές ζημιές και 25 οικογένειες - σύμφωνα με πληροφορίες - αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, προκειμένου να εξεταστούν οι κολόνες της πολυκατοικίας. Μάλιστα, οι περίοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ