ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δραματική η κατάσταση στα ΜΜΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Ενώσεων Εργαζομένων στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είχε την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν και τα μέλη της ΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας και Τάκης Τσίγκας. Αμέσως μετά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη διασωματειακή επιτροπή που μας επισκέφθηκε δηλώσαμε ότι αναμφισβήτητα είμαστε υπέρ της βελτίωσης των αποδοχών, των δικαιωμάτων της ασφάλισης, της συνταξιοδότησης και των αυξήσεων για όλους τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, δημοσιογράφους, λιθογράφους, τεχνικούς Τύπου, όλους που συγκεντρώνονται σ' αυτό το χώρο. Και ακριβώς βλέπουμε τα προβλήματά τους στο πλαίσιο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Θεωρούμε ότι χρειάζονται ειδική προστασία οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι δουλεύουν σ' ένα καθεστώς πάρα πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα, διότι υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας χωρίς κανονικές συμβάσεις, ένα καθεστώς εκβιασμών και πίεσης, αυτή είναι η δική μας γνώμη.

Θα τοποθετηθούμε πολύ συγκεκριμένα στο κείμενο που κατέθεσε ο κ. Ρουσόπουλος και βεβαίως θα δούμε τα ζητήματα αυτά απ' την εξής σκοπιά: Πρώτο θέμα είναι η νέα μεγάλη συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια λίγων. Η πρώτη εντύπωση που έχουμε, η πρώτη εκτίμηση, είναι ακριβώς αυτή: Οτι μονοπωλείται όλο και περισσότερο ο τομέας αυτός και θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα και από τη σκοπιά του δικαιώματος των εργαζομένων, του ελληνικού λαού για ενημέρωση και από τη σκοπιά βεβαίως των συμφερόντων των εργαζομένων στο χώρο.

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να επαναλάβω εκ μέρους του ΚΚΕ ότι έχει υπερωριμάσει το ζήτημα να ξεκινήσει και από τους φορείς των δημοσιογράφων αλλά και από τους υπόλοιπους φορείς των εργαζομένων και να αναπτυχθεί ένας προβληματισμός, μια συζήτηση με στόχο τη διαμόρφωση, όσο γίνεται, κοινωνικών - ας το πω έτσι - κριτηρίων για το τι σημαίνει ενημέρωση, πληροφόρηση, τι σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών ή πώς πρέπει να διεξάγεται η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις. Πώς συνδέεται η πολιτική ενημέρωση με τον πολιτισμό και πώς τα Μέσα Ενημέρωσης επίσης θα αποτελέσουν ένα χώρο και πολιτιστικής ανάπτυξης και καλλιέργειας.

Τα λέω αυτά γιατί η κατάσταση είναι δραματική. Και θα έλεγα ότι και αυτός ο χώρος διέπεται από τα φαινόμενα της σήψης. Κι ακριβώς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί ένας δημοσιογράφος, ακόμη και όταν έχει μια καλή αμοιβή, να αισθάνεται ότι επιτελεί το ρόλο του μέσα στη σημερινή κατάσταση τη σύγχρονη, όπως έχει διαμορφωθεί».

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν το περασμένο Σάββατο το πρωί στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, το παιδικό τμήμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την ιδεολογική διαπάλη

Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Η σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη», διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 11 του Γενάρη 2006, στις 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός» από τη «Σύγχρονη Εποχή». Θα μιλήσει ο Ν. Παπακωνσταντίνου, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ