ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
Ενα το ταμείο, μία η αποστολή

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Τα λένε όλα μόνοι τους οι «ποιητές». Ξέρετε, αυτοί της «Psy-Ops»... Πού να κάθονται τώρα να κουράζονται οι δημοσιογράφοι, με δυο και τρεις δουλιές, να ψάχνουν και να γράφουν. Πάρτο έτοιμο, παιδί μου. Πώς γινότανε παλιά στα «τραστ» και γίνεται ακόμα σε ορισμένα, όπως στο Δικαστικό... για να μην αναφερθούμε σε κανένα άλλο κατά Αλεξάνδρας μεριά και θίξουμε «υπολήψεις». Το ωραίο είναι πως ο πάλαι ποτέ «Παν Παν» (ποιος θυμάται τον «Σχολιαστή»;) βλέπει σ' όλα αυτά ένα «παρακράτος»! Φουκαρά Τζακ Λόντον, που καθόσουν κι έγραφες στα 1910 για τη «Σιδερένια Φτέρνα»... Εξασφάλισες, βέβαια, μια θέση στο μαυσωλείο των ηρώων της προλεταριακής επανάστασης. Αλλά, συνάδελφε και σύντροφέ μας, η ζωή κυλάει τώρα και τα «μπικικίνια» έχουν άμεση χρηστική αξία, επίσης, τώρα...

Ασε, που σήμερα αξία δεν έχει να εκπροσωπείς μετανάστες, μ' όλα τα ρίσκα που έχει αυτό, αλλά την κατάλληλη στιγμή να μπορείς να είσαι χρήσιμος στην «υπηρεσία». Τότε, που πρέπει να δηλώσεις ότι είναι αυτονόητες κάτι παράξενες «έρευνες».

Γενικά, πρέπει να 'σαι χρήσιμος στο ...ταμείο. Οταν σου λένε ότι δεν είναι άνεργος όποιος δουλεύει για μία ώρα τη βδομάδα, εσύ το προσπερνάς ως «μια ακραία εκτίμηση», που δεν εκθέτει όσους την κάνουν, αλλά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς. Εντάξει, είπαμε, θα την κτίσετε την αριστερά με το ΠΑΣΟΚ των ονείρων σας, αλλά τόσο ευρω-δουλεία πια; Και θα βγει μετά ο πρόεδρος (ένας ο πρόεδρος) να εγκαλεί το ΚΚΕ γιατί θυμάται τα παλιά! Προχτεσινή είναι η δήλωση Παπαδημούλη, που δε βγάζει κιχ για τη στρατηγική της Λισαβόνας, συστατικό της οποίας είναι οι συγκεκριμένοι δείκτες μέτρησης της ανεργίας. Εντάξει, εξαρτάται πλέον και η οικονομική επιβίωση του ΣΥΝ από το ταμείο της ΕΕ, τώρα που έγινε «ΚΕΑ», αλλά και κάνα πρόσχημα δε βλάπτει...

Αλλά, πάλι, τι πρόσχημα να κρατήσεις, την ώρα που το ταμείο σού λέει «τώρα χτυπάμε κομμουνιστές» κι εσύ, ο φελλός - κούνια που σε κούναγε - υπολογίζεις ότι μέσα στην αναμπουμπούλα μπορεί να βγεις και στον αφρό - πάντα καιροσκόπος - ως «δύναμη του "δημοκρατικού σοσιαλισμού", που από καιρό έχει αποκηρύξει τον επάρατο κομμουνισμό»;..


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ... ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΕ!

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: «Η ουσία της ιστορίας ξεπερνάει τη χώρα. Εντάσσεται στη συγκρότηση ενός διεθνούς... παρακράτους, υπεράνω νομικών πλαισίων και κράτους δικαίου, στη δημιουργία του οποίου συμμετέχουν κυβερνήσεις, άλλες ενεργά και άλλες παθητικά, παραστρατιωτικοί μηχανισμοί, μυστικές υπηρεσίες κλπ. Και βέβαια οι "συμφωνίες" αυτές έχουν μια βασική "ρήτρα σιωπής" που είναι απαράβατη, ό,τι κι αν συμβεί» (ο Παν. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΣΤΟ ΙΡΑΚ: «Αυτό το μήνα αποκαλύφθηκε πως η αμερικανική εταιρία του Μπέιλι, η Lincoln Group, είχε συνάψει με το Πεντάγωνο συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στον "πόλεμο της πληροφόρησης" στο Ιράκ διαδίδοντας την αμερικανική προπαγάνδα μέσω του ιρακινού Τύπου. Η εταιρία αγόραζε χώρο σε ιρακινές εφημερίδες για να δημοσιεύει "ρεπορτάζ" που γράφονταν από το τμήμα "ψυχολογικών επιχειρήσεων" (psy-ops) του αμερικανικού στρατού. Πλήρωνε επίσης Ιρακινούς δημοσιογράφους για να γράφουν εξίσου παραπλανητικά ρεπορτάζ υπέρ των αμερικανικών δυνάμεων και της ιρακινής κυβέρνησης» (ο Γ. Αγγελόπουλος στα «ΝΕΑ»).

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «Διαφορετική εκτίμηση και άποψη καταθέτει ο Τζαμίλ Σαγέντ, ο οποίος - όπως είπε στην "Ε" - εκπροσωπεί στην Ελλάδα 2.973 Πακιστανούς (...) προτιμάει να μη χρησιμοποιεί τη λέξη "απαγωγή", αφού εξηγεί ότι οι έρευνες σε σπίτια και γραφεία και οι προσαγωγές συνέβαιναν και συμβαίνουν και θέμα ρουτίνας (...) "τους ανέκριναν μόνο και έκαναν έρευνα. Δεν υπήρχε κακοποίηση" επισημαίνει. Ο κ. Σαγέντ εξηγεί πως γίνονται ανάλογες επιχειρήσεις της Αστυνομίας αναφέροντας για παράδειγμα ομοεθνή του που έμενε στα Πατήσια, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου και πληροφορήθηκαν την τύχη του ύστερα από 4 μέρες και ενώ το οικείο τμήμα δε γνώριζε τίποτα (...) ή άποψη αυτή έρχεται βέβαια σε ευθεία σύγκρουση με όσα υποστηρίζει ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της επίσημης μεγάλης πακιστανικής κοινότητας που εκπροσωπεί περισσότερα από 11.000 μέλη» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Πάνω από 4.000 δημοσιογράφοι είναι διορισμένοι στο Δημόσιο (...) το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι διατηρούν 2 και 3 και 4 αργομισθίες ο καθένας (...) μόνο από την ΕΡΤ μισθοδοτούνται πάνω από 2.000 δημοσιογράφοι, ενώ ζήτημα είναι αν εργάζονται 200-300 (οι οποίοι 2.000 έχουν αργομισθία και από το ΑΠΕ και από το υπουργείο Τύπου και από Οργανισμούς του Δημοσίου)» (το κάρφωμα από τον Δ. Ρίζο / «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα! ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ της υπόθεσης των απαγωγών

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΔΗ ΝΤΙ στους Πακιστανούς

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΘΡΙΛΕΡ ΕΔΩ Στοπ από Μπλερ

Η ΝΙΚΗ: Μυστικός πράκτωρ ΝΔ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναστάτωση για την αποκάλυψη πρακτόρων ΕΥΠ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ παρέμβαση

Η ΑΥΓΗ: Ενοχη σιωπή για τις απαγωγές των Πακιστανών

ΕΘΝΟΣ: ΜΑΧΑΙΡΙ σε μισθούς, συντάξεις

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Με κέρδη πάνω από 6% έκλεισαν 60 μετοχές

ΤΑ ΝΕΑ: Το μαρτύριο... της ουράς στις Εφορίες

Η ΧΩΡΑ: Σκάνε επιταγές 30% κάτω η εμπορική κίνηση

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΚΙΝΗΤΑ Νέο σκηνικό το 2006

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΤ στο 70% του πραγματικού μισθού από το Φεβρουάριο

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Ακραία ερμηνεία»!

«Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Αλμούνια, ο Δ. Παπαδημούλης τονίζει ότι "η ακραία ερμηνεία των επίσημων στατιστικών για το ποιος θεωρείται απασχολούμενος υπονομεύει ευθέως τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για ελαφρά μείωση της επίσημης καταγεγραμμένης ανεργίας» (η καταγραφή της δήλωσης στην «ΑΥΓΗ»).

Διαφέρει μόνο ο βαθμός εκμετάλλευσης

«Πέρυσι εργαστήκαμε κατά μέσο όρο στο σύνολο του έτους 1.925 ώρες. Αντίθετα οι Αμερικανοί που θεωρούνται από τους πιο "εργατικούς" λαούς στον κόσμο, εργάστηκαν αντίστοιχα μόλις 1.824 ώρες (...) Αν η παραγωγικότητα μετρηθεί με βάση το προϊόν που προσφέρει σε ετήσια βάση ένας εργαζόμενος, οι ΗΠΑ είναι πρώτες. Πέρυσι κάθε Αμερικανός εργαζόμενος παρήγαγε αγαθά και υπηρεσίες αξίας 63.617 δολαρίων, 17% περισσότερο απ' ό,τι ένας Γάλλος, 37% περισσότερο απ' ό,τι ένας Βρετανός και 45% απ' ό,τι ένας Γερμανός» (από τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Κάρφωσέ τον, γλιτώνεις μισθούς και ένσημα

«Στις 50 χιλιάδες περίπου ανέρχονται οι παράνομοι κάτοικοι της Αυστραλίας (...) Η Αυστραλή υπουργός χαρακτήρισε πολύ μικρό τον αριθμό των παράνομων κατοίκων της Αυστραλίας και το απέδωσε στην επιτυχία που έχει ένα πρόγραμμα της κυβέρνησής της που καλεί τους Αυστραλούς να τηλεφωνούν σε έναν ειδικό τηλεφωνικό αριθμό και να "καρφώνουν" τους παρανόμους. Το πρόγραμμα αυτό (Dob-In-Line) εφαρμόστηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο και σύμφωνα με την κ. Βαστόν "σημειώνει μεγάλη επιτυχία"» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«Ευρύτερη συναίνεση» η ξεφτίλα του ΠΑΣΟΚ;

«Οσο για τις βέβαιες αλλαγές, αυτές φαίνεται να εξαντλούνται στα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, για τα οποία υπάρχει ευρύτερη συναίνεση» (για τις αλλαγές στο Σύνταγμα το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ