Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ... ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΕ!

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: «Η ουσία της ιστορίας ξεπερνάει τη χώρα. Εντάσσεται στη συγκρότηση ενός διεθνούς... παρακράτους, υπεράνω νομικών πλαισίων και κράτους δικαίου, στη δημιουργία του οποίου συμμετέχουν κυβερνήσεις, άλλες ενεργά και άλλες παθητικά, παραστρατιωτικοί μηχανισμοί, μυστικές υπηρεσίες κλπ. Και βέβαια οι "συμφωνίες" αυτές έχουν μια βασική "ρήτρα σιωπής" που είναι απαράβατη, ό,τι κι αν συμβεί» (ο Παν. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΣΤΟ ΙΡΑΚ: «Αυτό το μήνα αποκαλύφθηκε πως η αμερικανική εταιρία του Μπέιλι, η Lincoln Group, είχε συνάψει με το Πεντάγωνο συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στον "πόλεμο της πληροφόρησης" στο Ιράκ διαδίδοντας την αμερικανική προπαγάνδα μέσω του ιρακινού Τύπου. Η εταιρία αγόραζε χώρο σε ιρακινές εφημερίδες για να δημοσιεύει "ρεπορτάζ" που γράφονταν από το τμήμα "ψυχολογικών επιχειρήσεων" (psy-ops) του αμερικανικού στρατού. Πλήρωνε επίσης Ιρακινούς δημοσιογράφους για να γράφουν εξίσου παραπλανητικά ρεπορτάζ υπέρ των αμερικανικών δυνάμεων και της ιρακινής κυβέρνησης» (ο Γ. Αγγελόπουλος στα «ΝΕΑ»).

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «Διαφορετική εκτίμηση και άποψη καταθέτει ο Τζαμίλ Σαγέντ, ο οποίος - όπως είπε στην "Ε" - εκπροσωπεί στην Ελλάδα 2.973 Πακιστανούς (...) προτιμάει να μη χρησιμοποιεί τη λέξη "απαγωγή", αφού εξηγεί ότι οι έρευνες σε σπίτια και γραφεία και οι προσαγωγές συνέβαιναν και συμβαίνουν και θέμα ρουτίνας (...) "τους ανέκριναν μόνο και έκαναν έρευνα. Δεν υπήρχε κακοποίηση" επισημαίνει. Ο κ. Σαγέντ εξηγεί πως γίνονται ανάλογες επιχειρήσεις της Αστυνομίας αναφέροντας για παράδειγμα ομοεθνή του που έμενε στα Πατήσια, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου και πληροφορήθηκαν την τύχη του ύστερα από 4 μέρες και ενώ το οικείο τμήμα δε γνώριζε τίποτα (...) ή άποψη αυτή έρχεται βέβαια σε ευθεία σύγκρουση με όσα υποστηρίζει ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της επίσημης μεγάλης πακιστανικής κοινότητας που εκπροσωπεί περισσότερα από 11.000 μέλη» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Πάνω από 4.000 δημοσιογράφοι είναι διορισμένοι στο Δημόσιο (...) το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι διατηρούν 2 και 3 και 4 αργομισθίες ο καθένας (...) μόνο από την ΕΡΤ μισθοδοτούνται πάνω από 2.000 δημοσιογράφοι, ενώ ζήτημα είναι αν εργάζονται 200-300 (οι οποίοι 2.000 έχουν αργομισθία και από το ΑΠΕ και από το υπουργείο Τύπου και από Οργανισμούς του Δημοσίου)» (το κάρφωμα από τον Δ. Ρίζο / «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ