ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Γενάρη 2006
Σελ. /32
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΕΑΕΑ)
Προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλου του κόσμου

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Εκ μέρους όλων των μελών της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό Μνημόνιο που επιχειρείται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.

Αυτή η ιστορία που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο δεν ξεκινάει απ' αυτόν που συνέταξε το Μνημόνιο, δηλαδή τον ακροδεξιό Σουηδό βουλευτή που κανένας, άλλωστε, δεν εγνώριζε την ύπαρξή του, αλλά είναι σκηνοθετημένη από τις ηγεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και φυσικά με την προτροπή της υπερατλαντικής συμμάχου τους.

Είναι μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους λαούς της Ευρώπης και να τους αφαιρέσουν δικαιώματα που έχουν κατακτήσει ύστερα από πολύχρονους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Ξέρουν πολύ καλά ότι σ' αυτούς τους αγώνες πρωταγωνιστούν οι κομμουνιστές και για να τους κλείσουν το στόμα θυμήθηκαν ότι, δήθεν, τα κομμουνιστικά καθεστώτα έχουν διαπράξει εγκλήματα! Και κάνουν πως δε γνωρίζουν ότι 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί και πολλές δεκάδες εκατομμύρια κομμουνιστές από την Κίνα μέχρι και την Ισπανία έδωσαν τη ζωή τους, για να συντριβεί ο φασισμός του Μουσολίνι και ο ναζισμός του Χίτλερ.

Ομως, οι γενοκτονίες στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη και η ισοπέδωση της Γιουγκοσλαβίας από τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δεν τους έχουν συγκινήσει καθόλου. Το ότι ο Μεγάλος τους σύμμαχος, οι ΗΠΑ κάνουν πολέμους όπου θέλουνε και όποτε θέλουνε δεν τους πειράζει. Το ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που έχει χρησιμοποιήσει την ατομική βόμβα, αλλά και η μόνη χώρα που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών της απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα παράγωγα της ατομικής ενέργειας δεν τους πειράζει.

Το ότι έχουν την απαίτηση οι ΗΠΑ να ρυθμίζουν αυτές ποια κράτη δικαιούνται να κατέχουν ατομικές βόμβες και ποια όχι δεν τους πειράζει. Το ότι οι ΗΠΑ καταστρέφουν τον πλανήτη, αρνούμενοι να υπογράψουν τα διεθνή πρωτόκολλα (Κιότο κ.λπ.), που θα περιόριζαν τη ρύπανση της ατμόσφαιρας κάνουν πως δεν τα βλέπουν.

Ενα ερώτημα γεννιέται. Μήπως οι κύριοι αυτοί που αντί να πετάξουνε στα σκουπίδια το Μνημόνιο αυτό το προωθούνε για ψήφιση, έχουν ανησυχήσει από τα δημοψηφίσματα εναντίον του Ευρωσυντάγματος; Από την αντίσταση που προβάλλουν οι λαοί της Ασίας; Ή από τα αισιόδοξα μηνύματα που μας έρχονται από τη Λατινική Αμερική και προσπαθούνε να εδραιώσουνε τη θέση τους, προωθώντας έστω και δικτατορικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη; Δε γνωρίζουν, άραγε, ότι παρόμοια πορεία που είχε ακολουθήσει και ο Χίτλερ οδήγησε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Η υποκρισία αυτών των ανθρώπων ξεπερνάει κάθε όριο και το να μιλάνε για σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κάτι που δεν προσβάλλει μόνο τη μνήμη των 55 εκατομμυρίων νεκρών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου αλλά προσβάλλει βάναυσα και τη νοημοσύνη των ανθρώπων όλου του κόσμου.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Δηλώνουμε ανυπακοή

«Τα ηγετικά επιτελεία του ιμπεριαλισμού, έχοντας πλήρη συνείδηση των αδιεξόδων του συστήματός του και της απόλυτης χειροτέρευσης της κατάστασης των λαών, που συνεπάγεται η πολιτική τους, προετοιμάζονται ενάντια στις δυνάμεις που αμφισβητούν την παντοδυναμία τους και την πολιτική τους, πριν απ' όλα ενάντια στους κομμουνιστές και τη δράση τους». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Περιοχής Πάτρας. Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Πριν λίγες μέρες η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου ένα σχέδιο απόφασης με τίτλο: "Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων".

Μέσω αυτής της απόφασης επιχειρείται η καταδίκη της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, η δράση των λαϊκών κινημάτων τις προηγούμενες δεκαετίες, η κατασυκοφάντηση του αγώνα των κομμουνιστών και κάθε προοδευτικού ανθρώπου, το ξαναγράψιμο της ιστορίας, η ποινικοποίηση και απαγόρευση κάθε σημερινής και αυριανής δραστηριότητας ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Δεν πρόκειται για ζήτημα που αφορά στενά τα κομμουνιστικά κόμματα, αλλά είναι ζήτημα που αφορά πρώτα απ' όλα την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό γιατί:

Στόχος τους είναι να υποχρεώσουν σε υποταγή όσους δεν έχουν σκύψει το κεφάλι στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Να υποχρεώσουν όσα κόμματα δεν προσκυνούν τη μονοκρατορία του κεφαλαίου να την αναγνωρίσουν.

Οσοι συνεχίζουν να είναι ανυπάκουοι, να θεωρούνται παράνομοι και εχθροί της κοινωνίας, άρα να έχουν ανάλογη μεταχείριση.

Να δυναμώσουν την τρομοκρατία ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, να σταματήσουν κάθε φωνή αντίστασης, διαμαρτυρίας, ανυπακοής.

Να βγάλουν στην παρανομία και να φυλακίσουν κάθε κίνημα που αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου, κάθε κίνημα που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη της Ελλάδας γνωρίζει καλά και είναι νωπά στη μνήμη της τα πιο μαύρα χρόνια, όπου, όποτε το ΚΚΕ ήταν στην παρανομία, παράλληλα ήταν παράνομο και το ταξικό, διεκδικητικό, εργατικό κίνημα.

Προειδοποιούμε και δηλώνουμε ανυπακοή στα κηρύγματα του ιμπεριαλισμού.

Στο χρηματιστήριο αξιών του κεφαλαίου δεν πρόκειται να καταθέσουμε την ιστορία της τάξης μας, τους ήρωες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τους λαϊκούς ήρωες που ξεπήδησαν στην πάλη με τον ιμπεριαλισμό.

Δεν πρόκειται να καταθέσουμε τις ιδέες μας, δεν πρόκειται ούτε στιγμή να ταλαντευτούμε από τη νομοτελειακή πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θ' αποκτήσει την εξουσία της, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που βάζει το σύστημα».

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη

To κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο καταγγέλλει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, στο οποίο μεταξύ των άλλων επισημαίνεται πως «η επικείμενη συζήτηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, θέτει όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης, ανεξάρτητα από προσωπικές πολιτικές, ιδεολογικές πεποιθήσεις και εκτιμήσεις. Αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό». Και υπογραμμίζει: «Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που προσδοκά και παλεύει για μια καλύτερη ζωή, κάθε δημοκράτη και πατριώτη, ν' αντισταθεί. Τώρα! Αποτελεί ιστορικό χρέος κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να βάλει φραγμό στη σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεδιπλώνεται. Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τους Ελληνες βουλευτές να μην ξεχάσουν το αίμα που χύθηκε ενάντια στο φασισμό και ναζισμό, αλλά και πρόσφατα ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας. Εχουν υποχρέωση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλλουν την άμεση απόσυρσή του».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Θα τους εμποδίσουμε με τον αγώνα μας

«Είτε το θέλουν, είτε όχι, δεν μπορούν να σβήσουν από την Ιστορία ότι για την ελευθερία, τη δημοκρατία, για ψωμί και δουλιά, μπροστάρηδες σε όλους τους αγώνες ήταν και είναι οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ», τονίζει η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Και προσθέτει ότι «σε κανένα χρηματιστήριο αξιών δε θα δεχτούμε να παιχτούν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

«Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που εκπόνησαν τα διεστραμμένα μυαλά των ανθρώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης, δε θα περάσει. Οι βρικόλακες που διψούν για αίμα, δε θα κορέσουν τη δίψα τους εξοντώνοντας εκείνους που έφεραν την ΕΙΡΗΝΗ παλεύοντας με τις σιδερόφραχτες δυνάμεις του Ναζισμού. Δεν είναι δυνατόν - και δεν αφήσουμε να περάσει κάτι τέτοιο - τα εγκλήματα που διαπράττουν οι εγκέφαλοι τέτοιων μνημονίων σε ολόκληρη την ανθρωπότητα να νομιμοποιηθούν στη χώρα όπου η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι έμφυτα στη συνείδηση του κάθε Ελληνα πατριώτη», σημειώνει η Ενωση, καταλήγοντας: «Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Πειραιά, που αντιμετώπισαν τα πέτρινα χρόνια - γέννημα θρέμμα - των ίδιων ανθρώπων πριν πολλά χρόνια, με τον αγώνα τους θα συμβάλλουν να μην περάσει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ