Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΕΑΕΑ)
Προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλου του κόσμου

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Εκ μέρους όλων των μελών της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό Μνημόνιο που επιχειρείται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.

Αυτή η ιστορία που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο δεν ξεκινάει απ' αυτόν που συνέταξε το Μνημόνιο, δηλαδή τον ακροδεξιό Σουηδό βουλευτή που κανένας, άλλωστε, δεν εγνώριζε την ύπαρξή του, αλλά είναι σκηνοθετημένη από τις ηγεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και φυσικά με την προτροπή της υπερατλαντικής συμμάχου τους.

Είναι μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους λαούς της Ευρώπης και να τους αφαιρέσουν δικαιώματα που έχουν κατακτήσει ύστερα από πολύχρονους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Ξέρουν πολύ καλά ότι σ' αυτούς τους αγώνες πρωταγωνιστούν οι κομμουνιστές και για να τους κλείσουν το στόμα θυμήθηκαν ότι, δήθεν, τα κομμουνιστικά καθεστώτα έχουν διαπράξει εγκλήματα! Και κάνουν πως δε γνωρίζουν ότι 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί και πολλές δεκάδες εκατομμύρια κομμουνιστές από την Κίνα μέχρι και την Ισπανία έδωσαν τη ζωή τους, για να συντριβεί ο φασισμός του Μουσολίνι και ο ναζισμός του Χίτλερ.

Ομως, οι γενοκτονίες στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη και η ισοπέδωση της Γιουγκοσλαβίας από τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δεν τους έχουν συγκινήσει καθόλου. Το ότι ο Μεγάλος τους σύμμαχος, οι ΗΠΑ κάνουν πολέμους όπου θέλουνε και όποτε θέλουνε δεν τους πειράζει. Το ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που έχει χρησιμοποιήσει την ατομική βόμβα, αλλά και η μόνη χώρα που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών της απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα παράγωγα της ατομικής ενέργειας δεν τους πειράζει.

Το ότι έχουν την απαίτηση οι ΗΠΑ να ρυθμίζουν αυτές ποια κράτη δικαιούνται να κατέχουν ατομικές βόμβες και ποια όχι δεν τους πειράζει. Το ότι οι ΗΠΑ καταστρέφουν τον πλανήτη, αρνούμενοι να υπογράψουν τα διεθνή πρωτόκολλα (Κιότο κ.λπ.), που θα περιόριζαν τη ρύπανση της ατμόσφαιρας κάνουν πως δεν τα βλέπουν.

Ενα ερώτημα γεννιέται. Μήπως οι κύριοι αυτοί που αντί να πετάξουνε στα σκουπίδια το Μνημόνιο αυτό το προωθούνε για ψήφιση, έχουν ανησυχήσει από τα δημοψηφίσματα εναντίον του Ευρωσυντάγματος; Από την αντίσταση που προβάλλουν οι λαοί της Ασίας; Ή από τα αισιόδοξα μηνύματα που μας έρχονται από τη Λατινική Αμερική και προσπαθούνε να εδραιώσουνε τη θέση τους, προωθώντας έστω και δικτατορικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη; Δε γνωρίζουν, άραγε, ότι παρόμοια πορεία που είχε ακολουθήσει και ο Χίτλερ οδήγησε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Η υποκρισία αυτών των ανθρώπων ξεπερνάει κάθε όριο και το να μιλάνε για σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κάτι που δεν προσβάλλει μόνο τη μνήμη των 55 εκατομμυρίων νεκρών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου αλλά προσβάλλει βάναυσα και τη νοημοσύνη των ανθρώπων όλου του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ