Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάθε φέτος και χειρότερα

Γρηγοριάδης Κώστας

Χειροτερεύουν τα πράγματα για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, καθώς ο τζίρος τους συνθλίβεται στις Συμπληγάδες της πολύχρονης και κλιμακούμενης συνεχώς μονόπλευρης λιτότητας, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, από τη μια και από την άλλη στον πολλαπλασιασμό των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων και του συνεχώς αυξανόμενου μεριδίου τους στο λιανικό εμπόριο.

Χαρακτηριστικά των παραπάνω είναι τα αποτελέσματα έρευνας, που έγινε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, συμπεριέλαβε 150 καταστηματάρχες και πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 και 29 Δεκέμβρη. Το 64,55% των ερωτώμενων εκτιμά ότι οι πωλήσεις του στη διάρκεια των φετινών γιορτών πήγαν πολύ ή λίγο χειρότερα σε σχέση με πέρσι και μόνο το 15,60% δήλωσε ότι πήγαν λίγο ή πολύ καλύτερα, ενώ το 19,85% εκτιμά ότι οι πωλήσεις του κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα.

Οσο για το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και τα κυβερνητικά σχέδια περί λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, είναι εύγλωττο το παρακάτω σχόλιο των καταστηματαρχών: «Οταν οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα, είναι περιττό τα καταστήματα να λειτουργούν τόσες ώρες. Πλήττονται κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού αναγκάζονται να εξαντλούν το συνεχές ωράριο προκειμένου να ανταγωνιστούν τους μεγάλους, χωρίς βέβαια, να έχουν τις ίδιες ...αντοχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ