ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
Σελ. /28
Με στόχο να κρύψουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μέλους της FIR

«Με ψευδή στοιχεία, βγαλμένα από τη φαντασία του και από συγγραφείς - πράκτορες του ιμπεριαλισμού, τύπου Σολτζενίτσιν που ως γνωστόν ανακάλεσε τις δήθεν καταγγελίες του - ο συντάκτης του αντικομμουνιστικού μνημονίου επιχειρεί να φορτώσει στον κομμουνισμό εγκλήματα από την πρακτική του ιμπεριαλισμού και της φυσικής του εξέλιξης που είναι ο φασισμός - ναζισμός». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Και συνεχίζει:

«Το επαίσχυντο αυτό κείμενο, ανατρέποντας τη με επιστημονικό τρόπο καταγεγραμμένη ιστορία του προηγούμενου αιώνα, εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό! Οσο, όμως, και αν προσπαθούν οι διαστρεβλωτές της Ιστορίας, δεν μπορεί να επιτύχουν το σκοπό τους, γιατί όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός και στόχος του ναζισμού ήταν ο κομμουνισμός. Οπως και ότι η συντριβή του ναζισμού προήλθε κύρια από τον ηρωισμό και τις αμέτρητες θυσίες του λαού της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης και από τη δράση των παρτιζάνικων κινημάτων των χωρών της κατεχόμενης Ευρώπης με πρωτοπόρους τους Κομμουνιστές.

Πίσω, όμως, από αυτήν την προσπάθεια φαίνεται καθαρά ο πανικός του ιμπεριαλισμού, από τη διαρκώς αυξανόμενη δυσφορία που προκαλεί στους λαούς η εγκληματική του δράση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Εγκληματική δράση που αφυπνίζει συνειδήσεις και προκαλεί αντιδράσεις τύπου Βενεζουέλας και Βολιβίας. Αλλά και τη συσπείρωση πλατιών λαϊκών μαζών γύρω από το κομμουνιστικό κίνημα. Αυτήν την εξέλιξη θέλουν να χτυπήσουν και να ανακόψουν οι εμπνευστές του αντικομμουνιστικού μνημονίου.

Ο συντάκτης του μνημονίου υπερασπίζεται και αγιοποιεί την καπιταλιστική (αστική) Δημοκρατία, αλλά οι εκπρόσωποί της είναι που ευθύνονται για την ανατροπή λαοπρόβλητων κυβερνήσεων και την απλόχερη υποστήριξη φασιστικών - λαομίσητων, βουτηγμένων στο αίμα των λαών δικτατοριών, όπως στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Χιλή, στην Αργεντινή, σ' όλη τη Λατινική Αμερική, σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Είναι γνωστός ο ρόλος της CΙA και του FBI στις εκτελέσεις - δολοφονίες χωρίς δίκη, χιλιάδων Αμερικανών κομμουνιστών και συνδικαλιστών την προπολεμική περίοδο, αλλά και μετά τον πόλεμο. Είναι γνωστές οι διώξεις - και δολοφονίες κομμουνιστών από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα στη "Δημοκρατική" Ευρώπη και στη χώρα μας. Είναι γνωστές οι διώξεις και εκτελέσεις - δολοφονίες με συνοπτικές διαδικασίες των αντιστασιακών του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, μετά τη συντριβή του ναζισμού, ιδιαίτερα των κομμουνιστών, που ήταν οι οργανωτές και κύριοι αιμοδότες του αντάρτικου κινήματος.

Προφανής στόχος του αντικομμουνιστικού μνημονίου είναι να περιοριστεί η δράση των κομμουνιστικών και άλλων προοδευτικών κομμάτων και λαϊκών κινημάτων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου. Της πλουτοκρατίας που στο όνομα του ανταγωνισμού και του μεγάλου κέρδους καταδικάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες και να πεθαίνουν πρόωρα.

Και ενώ ορκίζεται στο όνομα της Δημοκρατίας κλείνει τα μάτια στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού που, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαμέλισε και βομβάρδισε την πρώην Γιουγκοσλαβία, δολοφόνησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε την οικονομία και την υποδομή της. Στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων βομβάρδισε, εισέβαλε και εγκατέστησε κατοχή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και σφάζει τους λαούς αυτών των χωρών. Απειλεί, επίσης, μια σειρά από χώρες με τα ίδια προσχήματα. Ομως, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι στο στόχαστρο είναι οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους που δεν επιθυμούν να είναι υποχείρια του ιμπεριαλισμού και δεν υποκύπτουν στις πιέσεις για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου τους.

Τέτοιες τακτικές δεν είχε ποτέ ο σοσιαλισμός, γιατί στο επίκεντρο αντί του κέρδους είχε τον άνθρωπο. Και αντί να καταληστεύει τους λαούς διαπνεόταν και διαπνέεται από το διεθνισμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Τώρα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιθώρια ελιγμών δεν υπάρχουν. Τώρα θα φανεί καθαρά ποιος είναι με τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό, το ναζισμό και ποιος με τον ανθρωπισμό. Κι επειδή κανείς μέχρι τώρα - όσο ισχυρός κι αν ήταν - δεν μπόρεσε να εξαφανίσει την κομμουνιστική ιδεολογία, να είναι βέβαιος ο Σουηδός "δημοκράτης" και οι όμοιοί του ότι και η δική τους προσπάθεια θα έχει την ίδια τύχη.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν το κατάπτυστο μνημόνιο και να παραδώσουν τον εμπνευστή του και όσους κρύβονται από πίσω του στην καταδίκη της Ιστορίας».

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να αποσυρθεί

Την αντίθεσή του με τους στόχους και το πνεύμα των εμπνευστών του αντικομμουνιστικού μνημονίου που προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκων Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, καλεί τους εκπροσώπους της Ελληνικής Βουλής, όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν το αντικομμουνιστικό αυτό μνημόνιο και να ζητήσουν την απόσυρσή του.

Με το ψήφισμα του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πεύκων, καταγγέλλεται πως «η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό αποτελεί πρόκληση στην ιστορική μνήμη του λαού μας» και σημειώνεται: «Γνωρίζουμε καλά τα διδάγματα του παρελθόντος, για να καταλάβουμε ότι η προώθηση αντικομμουνιστικών μέτρων δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, αλλά καταλήγει στη δίωξη κάθε ελεύθερης δημοκρατικής φωνής.

Ο φασισμός ξεκίνησε με προβοκάτσιες τύπου «Ράιχσταγκ» και οι αρχικές διώξεις αριστερών πολιτών προετοίμασαν το έδαφος για βάρβαρες δολοφονίες και εγκλήματα εναντίον όλης της ανθρωπότητας.

Η δική μας εφτάχρονη δικτατορία με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε. Οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και οι διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο και πατριώτη.

Ανάλογες επιδιώξεις φαίνεται να έχουν σήμερα αυτοί που προωθούν ανοιχτά τη λεγόμενη «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Αυτοί που ισοπέδωσαν τη Γιουγκοσλαβία, αυτοί που σκοτώνουν καθημερινά τους λαούς της Παλαιστίνης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Αυτοί που δε λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές μπροστά στα πλούτη τους».

Τέλος, σημειώνεται στο ψήφισμα πως «αποτελεί χρέος να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να καλέσουμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Βουλής, όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας, να καταδικάσουν το αντικομμουνιστικό αυτό μνημόνιο και να ζητήσουν την απόσυρσή του».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καλούμε τους οικοδόμους σε επαγρύπνηση

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την απόφαση της πολιτικής επιτροπής της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου ένα σχέδιο απόφασης με τίτλο «Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων». Μέσω αυτής της απόφασης επιχειρείται η καταδίκη της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, η δράση των λαϊκών κινημάτων τις προηγούμενες 10ετίες, η κατασυκοφάντηση του αγώνα των κομμουνιστών και κάθε προοδευτικού ανθρώπου, το ξαναγράψιμο της ιστορίας, η ποινικοποίηση και απαγόρευση κάθε σημερινής και αυριανής δραστηριότητας ενάντια στους εκμεταλλευτές. Δεν πρόκειται για ζήτημα που αφορά στενά τα κομμουνιστικά κόμματα (αυτά απολαμβάνουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες με απαγορεύσεις τους και φυλακίσεις στελεχών τους). Αλλά είναι ζήτημα που αφορά πρώτα απ' όλα την εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό γιατί προετοιμάζουν την άμυνά τους μπροστά στα αδιέξοδα που έχει φέρει το σύστημά τους και περιμένουν αντιδράσεις. Προειδοποιούμε και δηλώνουμε ανυπακοή στα κηρύγματα του ιμπεριαλισμού. Στο χρηματιστήριο αξιών του κεφαλαίου δεν πρόκειται να καταθέσουμε τις ιδέες μας, δεν πρόκειται να ταλαντευτούμε από την πίστη μας ότι η εργατική τάξη θα πάρει στα χέρια της την εξουσία όσα εμπόδια και να βάζουν. Καλούμε τους οικοδόμους σε επαγρύπνηση, σε δράση γι' αυτό το «μνημόνιο» για την ανατροπή αυτής και άλλων παρόμοιων αντιδραστικών εξελίξεων.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατέθεσαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Στο κοινό υπόμνημα της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΕΠΠ και του Συλλόγου Απογόνων και φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, εκφράζεται παράλληλα και η διαμαρυρία των αντιστασιακών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ