Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Με στόχο να κρύψουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μέλους της FIR

«Με ψευδή στοιχεία, βγαλμένα από τη φαντασία του και από συγγραφείς - πράκτορες του ιμπεριαλισμού, τύπου Σολτζενίτσιν που ως γνωστόν ανακάλεσε τις δήθεν καταγγελίες του - ο συντάκτης του αντικομμουνιστικού μνημονίου επιχειρεί να φορτώσει στον κομμουνισμό εγκλήματα από την πρακτική του ιμπεριαλισμού και της φυσικής του εξέλιξης που είναι ο φασισμός - ναζισμός». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Και συνεχίζει:

«Το επαίσχυντο αυτό κείμενο, ανατρέποντας τη με επιστημονικό τρόπο καταγεγραμμένη ιστορία του προηγούμενου αιώνα, εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό! Οσο, όμως, και αν προσπαθούν οι διαστρεβλωτές της Ιστορίας, δεν μπορεί να επιτύχουν το σκοπό τους, γιατί όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός και στόχος του ναζισμού ήταν ο κομμουνισμός. Οπως και ότι η συντριβή του ναζισμού προήλθε κύρια από τον ηρωισμό και τις αμέτρητες θυσίες του λαού της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης και από τη δράση των παρτιζάνικων κινημάτων των χωρών της κατεχόμενης Ευρώπης με πρωτοπόρους τους Κομμουνιστές.

Πίσω, όμως, από αυτήν την προσπάθεια φαίνεται καθαρά ο πανικός του ιμπεριαλισμού, από τη διαρκώς αυξανόμενη δυσφορία που προκαλεί στους λαούς η εγκληματική του δράση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Εγκληματική δράση που αφυπνίζει συνειδήσεις και προκαλεί αντιδράσεις τύπου Βενεζουέλας και Βολιβίας. Αλλά και τη συσπείρωση πλατιών λαϊκών μαζών γύρω από το κομμουνιστικό κίνημα. Αυτήν την εξέλιξη θέλουν να χτυπήσουν και να ανακόψουν οι εμπνευστές του αντικομμουνιστικού μνημονίου.

Ο συντάκτης του μνημονίου υπερασπίζεται και αγιοποιεί την καπιταλιστική (αστική) Δημοκρατία, αλλά οι εκπρόσωποί της είναι που ευθύνονται για την ανατροπή λαοπρόβλητων κυβερνήσεων και την απλόχερη υποστήριξη φασιστικών - λαομίσητων, βουτηγμένων στο αίμα των λαών δικτατοριών, όπως στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Χιλή, στην Αργεντινή, σ' όλη τη Λατινική Αμερική, σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Είναι γνωστός ο ρόλος της CΙA και του FBI στις εκτελέσεις - δολοφονίες χωρίς δίκη, χιλιάδων Αμερικανών κομμουνιστών και συνδικαλιστών την προπολεμική περίοδο, αλλά και μετά τον πόλεμο. Είναι γνωστές οι διώξεις - και δολοφονίες κομμουνιστών από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα στη "Δημοκρατική" Ευρώπη και στη χώρα μας. Είναι γνωστές οι διώξεις και εκτελέσεις - δολοφονίες με συνοπτικές διαδικασίες των αντιστασιακών του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, μετά τη συντριβή του ναζισμού, ιδιαίτερα των κομμουνιστών, που ήταν οι οργανωτές και κύριοι αιμοδότες του αντάρτικου κινήματος.

Προφανής στόχος του αντικομμουνιστικού μνημονίου είναι να περιοριστεί η δράση των κομμουνιστικών και άλλων προοδευτικών κομμάτων και λαϊκών κινημάτων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου. Της πλουτοκρατίας που στο όνομα του ανταγωνισμού και του μεγάλου κέρδους καταδικάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες και να πεθαίνουν πρόωρα.

Και ενώ ορκίζεται στο όνομα της Δημοκρατίας κλείνει τα μάτια στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού που, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαμέλισε και βομβάρδισε την πρώην Γιουγκοσλαβία, δολοφόνησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε την οικονομία και την υποδομή της. Στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων βομβάρδισε, εισέβαλε και εγκατέστησε κατοχή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και σφάζει τους λαούς αυτών των χωρών. Απειλεί, επίσης, μια σειρά από χώρες με τα ίδια προσχήματα. Ομως, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι στο στόχαστρο είναι οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους που δεν επιθυμούν να είναι υποχείρια του ιμπεριαλισμού και δεν υποκύπτουν στις πιέσεις για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου τους.

Τέτοιες τακτικές δεν είχε ποτέ ο σοσιαλισμός, γιατί στο επίκεντρο αντί του κέρδους είχε τον άνθρωπο. Και αντί να καταληστεύει τους λαούς διαπνεόταν και διαπνέεται από το διεθνισμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Τώρα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιθώρια ελιγμών δεν υπάρχουν. Τώρα θα φανεί καθαρά ποιος είναι με τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό, το ναζισμό και ποιος με τον ανθρωπισμό. Κι επειδή κανείς μέχρι τώρα - όσο ισχυρός κι αν ήταν - δεν μπόρεσε να εξαφανίσει την κομμουνιστική ιδεολογία, να είναι βέβαιος ο Σουηδός "δημοκράτης" και οι όμοιοί του ότι και η δική τους προσπάθεια θα έχει την ίδια τύχη.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν το κατάπτυστο μνημόνιο και να παραδώσουν τον εμπνευστή του και όσους κρύβονται από πίσω του στην καταδίκη της Ιστορίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα της αυστραλιανής Γερουσίας (2021-02-26 00:00:00.0)
«Απαράδεκτη ενέργεια αντιδραστικών κύκλων» (2006-02-15 00:00:00.0)
Ο ...κρυφός φόβος του ιμπεριαλισμού (2006-01-29 00:00:00.0)
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ (2006-01-14 00:00:00.0)
Υπόθεση κάθε πολίτη (2006-01-12 00:00:00.0)
Ιστορικό χρέος κάθε συνδικάτου ο φραγμός στην αντικομμουνιστική εκστρατεία (2005-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ