Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμιά δικαιολογία

Είναι γνωστό ότι κατά τους τελευταίους καταστροφικούς σεισμούς στο Πακιστάν, αλλά και στους παλιότερους στην Τουρκία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία και την Ιταλία, χιλιάδες μαθητές βρήκαν φριχτό θάνατο, επειδή πολλά σχολεία αποδείχτηκαν «χάρτινοι πύργοι». Ετσι ακόμη και ο ΟΟΣΑ αναγκάστηκε να εκδώσει «Κατευθυντήριες Οδηγίες» για τη σεισμική ασφάλεια των σχολείων, κάτι που εδώ και καιρό έχει προτείνει το ΚΚΕ για τη χώρα μας, χωρίς ποτέ να εισακουστεί.

Και σα να μην έφτανε αυτό, όπως ομολογεί στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ (τεύχος 2368) ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΚ Μ. Μπαλτάς, αντί, μετά τους σεισμούς του 1999, να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα μακράς πνοής για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, έγιναν μόνο κάποιες «αυτοψίες ταχυπληρωμής», όπως τις χαρακτηρίζει, εννοώντας προφανώς κάποιες αυτοψίες για το «θεαθήναι»...

Μήπως επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να εφαρμόσει ένα σωστό πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου και ενίσχυσης της αντισεισμικής ασφάλειας των σχολείων -τουλάχιστον - της χώρας, αντί να παίζει με τη ζωή των μαθητών; Δικαιολογία, πάντως, δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ