Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ: «Οφείλουμε σήμερα να ομολογήσουμε ότι το στοίχημα του Καραμανλή που έγινε πράξη αυτές τις μέρες πριν από ακριβώς 25 χρόνια ήταν καθοριστικό και αποφασιστικό για το μέλλον αυτής της χώρας. Ιδιαίτερα αν συνειδητοποιήσουμε πού θα βρισκόμασταν σήμερα αν ποτέ υλοποιούνταν οι ουτοπικές και ανεδαφικές προτάσεις του τότε ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ περί μεσογειακής ή βαλκανικής κοινότητας (...) όπως οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι η μοναδική μας επιλογή που πρέπει να τη στηρίξουμε αν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο» (ο Σήφης Πολυμίλης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ... ΧΕΙΜΩΝΑ: «Οικονομική μεταρρύθμιση: Η "ατζέντα της Λισαβόνας" θέτει το στόχο να γίνει η ΕΕ η πλέον ανταγωνιστική οικονομία έως το έτος 2010. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει εθνικά σχέδια δράσης προς συζήτηση από τους ηγέτες των 25 στη σύνοδο κορυφής για την οικονομική μεταρρύθμιση στις 23-24 Μαρτίου» (από το πρόγραμμα της αυστριακής προεδρίας/ «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΜΠΙΛΙΑ: «Βρετανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν στην εφημερίδα "Observer" ότι αξιωματικοί της υπηρεσίας πληροφοριών MI6 ήταν παρόντες στην ανάκριση των Πακιστανών από τις ελληνικές υπηρεσίες, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο. Επέμεναν ωστόσο ότι οι άνδρες της MI6 δεν είχαν ενεργό ρόλο ούτε στη σύλληψη ούτε στην ανάκρισή τους κι ακόμη περισσότερο στην κακοποίηση που ορισμένοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι υπέστησαν (...) ο "Observer" ωστόσο σπεύδει να υπογραμμίσει ότι τελικώς η υπόθεση δε φαίνεται να έχει τη βαρύτητα που αρχικά της αποδόθηκε: "οι υποτιθέμενες κακοποιήσεις συνίστανται κυρίως σε γροθιές, χαστούκια και απειλές εκ μέρους των ανδρών της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών"» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ